Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)
juliadna noo, zadziwia mnie Siwa z dnia na dzień. 😉 ciąża zrobiła jej megadobrze i normalnie nie poznaję koleżanki.! 💘 a Twoje zdjęcie kosmiczne! chciałabym tak Siwą nauczyć wywijać nóżką. ;P
Wojenka kciuki są!!
wątek zamknięty
kujka, Przede wszystkim Quanta bardzo mi pomogła z lotnymi, bo szczerze pisząc nie do końca zawsze czuję, czy lotna jest czysta i bardzo przydaje mi się oko z ziemi 🙂 Poza tym czasem spojrzy, czy całkiem herezji nie tworzę - ale poza tym nie mam trenera i wszystko, co robię, to moja inwencja 😉milusia, no właśnie tak patrzę na te zdjęcia i tak się zastanawiam, kiedy to się stało. Nagle jeżdżę na ślązaku 😀
Btw kto chce widzieć dresaż ekstremalny? Chyba odkryłam nową dyscyplinę sportową 😀
wątek zamknięty
Milusia co za dolegliwość wynalazłaś u Zwiastuna? Coś przegapiłam?
A do mnie przyjechała siostra i jak zwykle w tych okolicznościach mój koń musi popracować, i tym samym ja też czasami wsadzę tyłek w siodło. Niestety szybciej zsiadam i oddaje konia w ręce siostry. Nic nie umiem, chce mi się jeździć tylko jak stoję na ziemi a jak już wsiądę nie widzę w tym żadnego sensu, rezygnuję i zsiadam 😕
przed terenem (Magda na Matadorze i ja na Ramorsie forumowej Arimony :kwiatek🙂

zdjęcie pt."zrób mi zdjęcie jak siedzę na swoim koniu i Ty wsiadaj"

siostra

relax
wątek zamknięty
busch, ja chce!
a "slazakiem" to on zawsze byl - jak stal obok Gilka w stajni to gryzlam kraty ze zlosci, ze kon ktory praktycznie stoi i nic nie robi ma wiecej szyi niz moj ktory pracuje piatek swiatek. 😉
Fantazja a co sie dzieje?
Gillian trzymam kciuki i wierze ze jeszcze Was zobacze na parkurach!
wątek zamknięty
busch, Cynamon wygląda coraz lepiej 🙂 jesteście już "wyjechane" ? 😉 dawaj foty ekstremalne 🙂
juliadna, siwy jest moim ulubionym forumowym siwkiem. i to naprawdę wiele bo ja siwków nie toleruję 😉
Forta, zdjecie Agra jak z pocztówki. jakby je trochę postarzyć to w połączeniu z piękną tranzelką wyglądałoby jak pocztówka z mojego dzieciństwa 🙂
gryglodor, źrebol jest przepiękny. strasznie jestem ciekawa na jakiego konia wyrośnie
Wojenka, gratuluję sukcesu! i trzymam kciuki za bezproblemową kastracje i szybki powrót do formy
wątek zamknięty
Koniczyna Mama mama taka jest krzyczy do mnie -" no dlaczego nie dasz mi wsiąść na czeka?!"- "Wsiadaj 😀 !" Siedzi i po chwili- "Nie, ja chcę zejść!" Motywacji troszkę! 😀 Nieraz ja też tak mam że już ledwo siedzę na koniu i Panie Trener musi wsiąść bo ja już nie daję rady. Ale staram się coś tam kombinować na plecach Lolka 😀 Ale ile wy tam macie terenów 😜
Deb to miło usłyszeć takie słowa 😀 Bardzo się cieszę 🙂
Widząc że napisałaś, szybko otwieram wątek ( 😜 ) i... nie widzę zdjęć młodego 😕 Jak się ma chłopak? Czym znów miłym Cię zaskoczył? 😀
wątek zamknięty
deborah, jeszcze jesteśmy w Garo 😉
Dobra, to teraz zagadka dla publiczności. Ja wiadomo co robię - po moim wygibie łatwo ocenić, że próbowałam zrobić lotną ale coś się zwaliło i cisnę, żeby jednak zrobił. Ale co robi Cynamon? Właśnie eeee... podnosi się do lotu? 😲
wątek zamknięty
wygib pierwsza klasa 😉 a nowa zewnętrzna jaka zaciśnięta desperacyjnie 😉
juliadna, jakoś trochę mi spowszedniało że taki grzeczny i kochany 😉 i nie chcę zanudzać zdjęciami co jazdę bo komu by się to chciało oglądać..
w każdym razie pracujemy dzielnie, umiemy już jeździć z innym koniem na placu bez scen i klejenia się do konia, karuzela też opanowana, niestety w samotności bo instynkt stadny był silniejszy niż 7 przegród w karuzeli boksowej hihihih
niestety kłusujący drogą kucyk powalił na łopatki nasze przywiązanie i zaufanie bo koń sfiksował totalnie i nie dało się z nim normalnie przejść od myjki do boksu bez caplowania pokwikiwania itp 😉 to moment w którym zaczynam rozważać znowu kastrację. Wszystko zależeć będzie od jego zachowania w obcym miejscu bo o ile jak jest u siebie i nie dzieje się nic nowego to jest mega grzeczny i można go za grzywę niemalże prowadzić to jak tylko wprowadzą do boksu obok nowego konia albo podczas jazdy konie dziarsko galopują na padoku obok to w takich chwilach trudno mi przezwyciężyć instynkty..
póki co szykuję się na spacer w ręku nad wodę żeby chłopak mógł się z jeziorkiem zaprzyjaźnić 🙂 obiecuję zdjęcia oczywiście 🙂
wątek zamknięty
kujka, kulawa, kulawa i jeszcze raz kulawa 🙁 , wet mówił, że jest takie tętnienie w okolicach stawu pecinowego i pęciny, że to moze byc naciagniecie lub skręcenie 🙁
oprócz tego to plany na wakacje (zaledwie tydzień ich mam) mi się zawaliły
i nie mogę wyrobić sobie takiej karty, żeby móc pójść do lekarza, bo twierdzą w urzędzie że nie mam ubezpieczenia i coś tam z moją umową jest nie tak, ale to długa historia
wszystko w 1 dzień się zdarzyło
juliadna, w piątek się okaże po zdjęciach co tam jest nie tak, dzięki :kwiatek:
gryglodor, dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
bush Wygib pierwsza klasa. ;-) A w Garo, jeszcze... planujecie przenosiny?
wątek zamknięty
Petit., ależ bynajmniej, bynajmniej, na chwilę obecną Garo sięga miana stajni idealnej 🙂 Planujemy za to wyjazd na 2 miesiące w trening z całą końską ekipą 🙂
wątek zamknięty
Quanta, a zdradzisz gdzie? Chyba, że pisałaś, a ja nie doczytałam. 🙂
wątek zamknięty
Quanta, gdyby nie tak daleki do jazd ode mnie z domu, to bym na pewno stała w stajni z Wami ;-) Ubolewam, że Largo i Garo tak dalekooo... i niestety dojazdy 5 razy w tygodniu nie wchodzą w grę.
No i życzę owocnej pracy ;-)
wątek zamknięty
Tamtatatam!
Czarnula spala kalorie 🏇
wątek zamknięty
Zairka, wy już na chodzie? Super!
wątek zamknięty
Zairka, wy już na chodzie? Super!
Tak, w końcu!!! 🏇
wątek zamknięty
bush faktycznie figura godna pokazania na czworoboku 😎
Zagadka w stylu "gdzie jest Waldek", czyli szport koń na padoku

oraz pozostała dwójka dzieci, czyli Szymon i nowe dziecko 😀iabeł: Kaśka
wątek zamknięty
tulipan Chwal się nowym nabytkiem ;-)
wątek zamknięty
No dorwał pingwin konia skokowego 😎

Oldenburska dziewczyna o wdzięcznym imieniu Caryca Katarzyna, 8 lat, typowo skokowy papier (Calypso II między innymi). Nie daje się okuć, nie toleruje mężczyzn i generalnie jest specjalnej troski. Mimo to nadrabia ruchowo 💘 No i ładna gnida z niej niesamowicie.
wątek zamknięty
Czyli rasowa kobita 😂 nietoleruje mężczyzn..hihi..
wątek zamknięty
No tak 😎 Tylko u niej to się wiąże ze złymi doświadczeniami. Nie reaguje agresją, a strachem. Dużo trzeba się nagadać przy niej, a wszystko robić w tempie żółwia. Ostatnio się zestresowała jak miałam spór z Waldkiem bo rozmontował skrzynkę w poszukiwaniu cukierków. Każdy gwałtowny ruch, podniesienie głosu - konia ni ma.
wątek zamknięty
No i Mujinek będzie kontynuował karierę już jako wałach... 🙄
wątek zamknięty
Skąd ta decyzja? Hormony dawały się we znaki?
W sumie życie wałacha jest łatwiejsze 😉
wątek zamknięty
Juliadna niestety z tą motywacją jest ciężko kiedy nie ma nikogo w pobliżu kto chociaż ze mną pogada o koniach, nie wspominając o pomocy z ziemi. Ale np. wczoraj tak mi się chciało wsiąść, że pojechałyśmy w teren w strugach deszczu. Gęba mi się śmiała do samego wieczora 😀
wątek zamknięty
Wojenka, wałki nie mają źle 😉
Karson w wersji Ultimate Leser
wątek zamknięty
Averis- hehe widzę, że moja Draska się na zdjęciu załapała oczywiście w wersji "obżarstwo to jedyne co uwielbiam" 🤣
wątek zamknięty
Averis, chcialabym zeby Gil w wersji total leser mial takie karczycho jak Karson 😉
nie ma szans na Twoj powrot do jezdziectwa chociaz kilka razy w tygodniu?
wątek zamknięty
slojma, widzisz też jak bardzo Karson szanuje jej strefę osobistą 😉 Bardzo zgodne stado w tym łakomstwie się utworzyło 😁
kujka, bo to jest zdjęcie z cyklu 'wpływ rasy na trening' 😁 Myślę nad powrotem intensywnie, ale chwilowo jeździectwo musi zejść na dalszy plan. Zobaczymy jak to się ułoży 🙂
wątek zamknięty
Dostałam dzisiaj nowe fotki Śledzia 🏇 z racji tego że niestety nie uda mi się wcześniej dojechać w odwiedziny
Wygląda kwitnąco... jeszcze troszkę ponad miesiąc 😅

Śliczny mój 😜
wątek zamknięty
Zairka świetnie wygląda. Widać, że bardzo o niego dbają 😉 i cieszę się bardzo, że do Ciebie wróci 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.