Młode Konie

Być byłam w Opocznie teraz 24 czerwca na Ogólnopolskim Czempionacie Kuców, gdzie większość była walijczyków, ale też i parę felinów się przewinęło (nie liczę swojego 😉 ) i wszystkie feliny pokazały się z najlepszej charakterowej strony, szczególnie biorąc pod uwagę ogiery w obecności klaczy i innych ogierów 😉 jako kuce dla dzieci na pewno charakterowo lepsze od temperamentnych i czasami nadpobudliwych walijczyków (nie ujmując nic walijskim, które bardzo mi się podobają tak nawiasem 🙂 )
salto piccolo dzięki  :kwiatek:
Być byłam w Opocznie teraz 24 czerwca na Ogólnopolskim Czempionacie Kuców, gdzie większość była walijczyków, ale też i parę felinów się przewinęło (nie liczę swojego 😉 ) i wszystkie feliny pokazały się z najlepszej charakterowej strony, szczególnie biorąc pod uwagę ogiery w obecności klaczy i innych ogierów 😉 jako kuce dla dzieci na pewno charakterowo lepsze od temperamentnych i czasami nadpobudliwych walijczyków (nie ujmując nic walijskim, które bardzo mi się podobają tak nawiasem 🙂 )

Brzmi bardzo optymistycznie.  😀

Siwe.  💘

A ja wstawiam zdjecia mojej młodej z sobotnich zawodów.
jestem z niej zadowolona,bo w końcu normalnie bez żadnych bryków,wspinania się itd. rozprężyłyśmy się 🙂
I jak na warunki bylo ok.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
08 lipca 2012 21:24

o ile kobyły i wałachy są fajne charakterowo, tak ogiery zdarzają się bardzo temperamentne i nadpobudliwe  😵 aczkolwiek znam ogiery walijczyków jak do rany przyłóż 🙂
subaru2009 mówię o porównaniu akurat w tamtym miejscu zachowania felinów (zarówno klaczy jak i ogierów) z walijczykami tych samych płci i powiem, że klacze potrafiły niewiele mniej się rzucać od ogrów 😉 jedna z walijskich kobył tak się wspinała, że aż fiknęła na plecy i zdziwiona i też chyba trochę przestraszona potem stała grzecznie 😉 ogiery też szalały, choć żaden aż tak nie fiknął 😉
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
08 lipca 2012 21:41
No to ładnie 😉 jestem ciekawa co tam było wystawiane. W sumie cały czas zapominam koniec końców sprawdzić  👀 jest w ogóle w necie jeszcze jakiś spis ?

edit mam z wynikami 😉
Młody z dzisiaj  😉

I oczywiście z serii dziki ogier  😀iabeł:

Czy tylko mi się tak wydaje czy on lepiej wygląda niż ostatnio? Rusza się codziennie i dostaje dużo więcej jedzenia.
Może te kłopoty miną szybciej niż myślałam  😉
Duuużo lepiej 😉
deborah   koń by się uśmiał...
08 lipca 2012 21:49
salto piccolo, zdecydowanie już mu żebra nie świecą przez skórę. . Pańskie oko konia tuczy jak mawiają 🙂
jedne wolą wysokich ... młoda zagustowała w niskich i wybrała sobie najmniejszego ze stada na swojego bodygarda  😁

i tylko przy nim trawa smakowała najlepiej  😁

galopada_   małoPolskie ;)
10 lipca 2012 22:05
to my się tu wbijemy na chwilę  😉

galopada_ ciacho z niego  😉 a jak tam pozostałe młodziaki?
galopada_, a dlaczego on w końcu wogóle nie pojechał na ZT?

edit 🚫 co to za siodło?  🙂
NatLat przepiękne to Twoje siwe, chwyta za oko 😉
salto piccolo super odcień rudości  😜
tengusia urodziwe to gniade, co to? 😉
galopada_ Tobie chyba nie muszę nic mówić -  😍 😍

Nasze dziecię przeszło dziś samo siebie. Nauczył się dziś ruszać na lonży, ogarnął, że nie chodzi o chodzenie krok w krok za pańcią, tylko o chodzenie w kółko. Chodził za mną jak dziecko bez kantara po podwórku, zatrzymywał się, cofał i tak się za mną zaszedł, że na koniec... wszedł za mną do siodlarni  😁 po schodach  😁. Wszedł, powąchał baniaki z paliwem, odwrócił się, pooglądał wiszące ogłowia, siodło, potuptał i wyskoczył na dwór  😁. A wystarczyło na chwilę się odwrócić, by pogadać przez telefon. Oto dowód:

Uwielbiam tego konia, co raz bardziej mnie zaskakuje. Jest przekochany, uwielbia kontakt z człowiekiem i bardzo się tego domaga. Ktoś kiedyś będzie miał z niego pociechę 🙂.
galopada
JW wygląda ekstra, Widze, że to pełnoetatowy koń krosowy  😍
breakway
Uśmiałam się do łez jak to zobaczyłam. Mega rezolutne dziecię macie  😁
salto piccolo
Pańskie oko konia tuczy, trzymam kciuki za szybki powrót do pełni formy 🙂😉
armara ja zamiast myśleć jak go stamtąd ewakuować, to zrobiłam mu zdjęcie jak się ładuje, bo akurat miałam aparat w ręce  😁 a potem stałam i się śmiałam  😁 i do tej pory się zastanawiam, jak on tam w środku wykręcił, nie rozwalając wszystkiego w koło i nie uszkadzając siebie... zdolny jest chłopak, nie powiem  😎

edit:
Z racji że już się tu wcięłam i mam sporo czasu, to dorzucę jeszcze parę zdjęć 😉

Tak się prezentujemy w całości:

Dodam jeszcze naszego najmłodszego gnoma, któremu się trochę urosło 🙂

11 lipca 2012 19:01
ulcia_jg juz blizej niz dalej do wsiadania. mamy straszne opoznienie o czym juz tutaj pisalam. albo siano, albo baki jak helikoptery a jak nie wyzej wymienione to upaly po 34st (ahhhh ta najcieplejsza czesc Polski)  😵

Perlica daw mag millenium  :kwiatek: leci pw

breakawayy rozumiem  😁

armara taaak... woda mu sie bardzo podoba. na moje nieszczescie bo na padoku mają stawik (a raczej blotniste bajorko) i codziennie po powrocie z padoku jest w takiej panierce ze musze go kąpac bo nie da sie tego wyczyscic  🤔 (naprawde nie wiedzialam, ze kon moze sie az tak ubrudzic  :zemdlal🙂
poza tym ma adhd, jego ulubionym chodem jest galop i jest baaaardzo niezadowolony jak zamiast galopowac klusuje  😁 😁 😁 musze go nagrac bo wydaje wtedy dziwne odgłosy (takie same wydaje jak mu sie myje jajka zimną wodą albo drapie jeżykiem po brzuchu  :wysmiewa🙂

breakawayy co to za siwe cudo umknęło mojemu szpiegowskiemu ja? Przepiękny jest 😍
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
11 lipca 2012 20:17
My od trzech dni ambitnie pracujemy 🙂 Po 20 min intensywnego kłusa w całym treningu 🙂 wszystko przeplatane porządnym stępikiem.
No nic szykujemy sie na pierwsze galopy bez lonży.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
11 lipca 2012 20:24
To i my się przypomnimy...:-) Ostatnio skupiamy się głównie na pracy w dole, sporo drążków głównie w kłusie...:-)

Niedługo zbliżają się nam kwalifikacje do MPMK...(Warka 3-5.08) Ciekawe jak nam pójdzie 👀 No i muszę pochwalić chłopaczka, ostatnią Lkę na zawodach w Białce przeszedł na zero w całkiem dobrym stylu i girki mniej wisiały...:-))

Szkoda że nie mam filmu:-(
Averis   Czarny charakter
11 lipca 2012 20:24
zabeczka17, patrzenie na Twoją kobyłkę to czysta przyjemność 🙂
11 lipca 2012 20:26
Averis kobieto nawet nie wiesz ile znaczą dla mnie te słowa  :kwiatek: dziękuję ogromnie  😉
11 lipca 2012 20:28
zabeczka17 super wygląda! (nawet z tym na co wiesz, ze mam alergię i czego nie lubię  :hihi🙂  😜 😜
11 lipca 2012 20:31
Jej dziewczyny dziękuję .. sądziłam że dostanę bęcki 🙂

To żeby nie było tak słodko powiem Wam dzisiejszy numer: .. bo ogólnie jest tak-> Pilnujemy rytmu, rozluźnienia itp itd.. bla bla bla. I dzisiaj w pewnym momencie jak mi sie kobyła ,,nie puści" w kłusie, jak nie zacznie zamiatać tymi swoimi pachruściami to myślałam że zlecę.  😵

No i niestety, bez kaloszków teraz ani rusz. 😎 😵
galopada
Heh Kary widzę wesolutki. No i dobrze  💘 Mam nadzieję, że będziesz często go pokazywać!
Karmelek
Chyba coś przeoczyłam - co to za ciacho  👀 ? BTW jeśli mi się uda to będę w Warce  💃
.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
11 lipca 2012 20:47
Vanilka :kwiatek:
armara pokazujemy się w tym wątku od czasu do czasu już od zeszłorocznych wakacji 😁
.
Thymos to małopolski dwulatek, po Krymie, z matki po Modeście (prywatna hodowla, to możesz nie kojarzyć 😉 ).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się