... ślub :) ...

ja tez na swoim slubie robie zbiorke dla schroniska - mam nadzieje ze ludzie "dopisza", bo nie powiem ze po prostu zalezy mi na tym zeby zrobic przy okazji cos dobrego. Ciete kwiaty to najglupszy wydatek na swiecie - koszt przynajmniej 30 zl, wiec kurde, ile karmy mozna za to kupic!

Zobaczymy juz za 2,5 tyg...  😜
ash   Sukces jest koloru blond....
04 lipca 2012 09:58
My dostawaliśmy wino zamiast kwiatów 😀
Kupiliśmy stojak na wina i mamy swoją małą kolekcję 70 przeróżnych win 🥂
A ja nie popieram idei schronisk dla zwierzat i taka akcja to dla mnie przymuszanie ludzi do wspierania czegos, czego nie chca wspierac...:/

Wino, czekoladki, ksiazka? Zawsze!
nerechta, pomyśl o przesypaniu karm do innych worków, uszkodzeniu worków itd ponieważ nie raz spotkałam się z opinią , że karmy sa odsprzedawane dalej a pieniądze z darów/sprzedaży gdzieś nikną. I tak Ci ktos kwiata przyniesie 😉 Jest stres?

My tez mamy coś zamiast kwiata. Niestety jeżeli chodzi o wino bałabym sie że dostaniemy jakies sikacze a książki... nie znam nikogo kto by miał wieksza biblioteke niz mój narzeczony  😁 Ale z tego wszystkiego to wybrałabym coś dla zwierzaków lub właśnie książkę. Na pewno nic dla dzieci,a juz na pewno nie żadne zabawki.
kujka   new better life mode: on
04 lipca 2012 11:42
a zdadzisz o co w takim razie prosicie? 😉
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
04 lipca 2012 11:49
my prosiliśmy o rzeczy dla dzieci zamiast kwiatów  😉 Dostaliśmy: maskotki,  książki, lego, zabawki. Potem zawieźliśmy to do Centrum Zdrowia Dziecka, gdzie rzeczy miały trafić na oddziały dziecięce. Miło było patrzeć jak wszyscy (!) coś przynieśli
My mamy totka. Jakoś tak dziwnie , tajemniczo wyżej napisałam 😉
04 lipca 2012 12:28
armaquesse trzymam kciuki, żebyście coś wygrali.
Mój brat nazbierał kuponów prawie za 8.000, a wygrali niecale 300 😵
Ale ubaw mieli po pachy jak poszli z wielką siatką kuponów do kolektury je sprawdzać. Pani przy ladzie zbladła na widok tej sterty 😁
ash, to Twój brat jest pierwszą osobą o której słyszałam , że coś wygrali 😀
04 lipca 2012 13:19
o widzisz 😀 Wygrali 🏇 Ubaw był niezły przy sprawdzaniu. Poszli na kolację za wygraną 💃
arma my też wygraliśmy. Mieliśmy kilka "trójek" i jedną "czwórkę" 😎
nerechta, pomyśl o przesypaniu karm do innych worków, uszkodzeniu worków itd ponieważ nie raz spotkałam się z opinią , że karmy sa odsprzedawane dalej a pieniądze z darów/sprzedaży gdzieś nikną. I tak Ci ktos kwiata przyniesie 😉 Jest stres?

😲 Myślisz, że goście weselni, mogliby tak pomyśleć? O mamma-mia. To chyba już jakieś wyjątkowe przypadki i wyznawcy teorii spiskowych  😉
Najlepszy prezent ślubny na świecie, to dostać kupon totka i trafić "6" w kumulacji  😀

🚫 Taki mały OT. Podobno prawdziwa historia, jak facet grał przez kilka lat i zawsze stawiał na te same liczby - niestety nic nigdy nie wygrał. Będąc chorym, poprosił żonę, żeby kupiła los za niego. Ona tego nie zrobiła, bo "nigdy nic nie wygrał". Pech chciał, że właśnie wtedy trafiłby "6"  😵 Dostał ataku serca, a później jak już się pozbierał po wszystkim, rozwiódł się. Koniec OT  😉
Averis   Czarny charakter
04 lipca 2012 22:51
-Agi-, raczej urban legend 😉
Averis
Ufff, no ja mam nadzieję, bo za każdym razem jak sobie przypomnę, to mi się aż przykro robi z powodu takiego faceta  🙂
Agi nie zrozumialas - Arma mowi ze schroniska odsprzedaja karme. Niby jak gosc na weselu mialby ja odsprzedac???  😜

A jak poprosze o wino niepijacego to tez go zmuszam do wspierania czegos czego sam nie popiera? :P
Jak dla mnie sprawa jest prosta - ktos chce to kupi karme/zabawki do dla dzieci/ksiazke/lotto. Jak nie bedzie chcial to przyniesie kwiaty i tyle. Nikt nikogo do niczego nie zmusza  😎

Lojery Ash, az sobie mysle ze masakryczna strata pieniedzy z tymi kuponami... Chyba mlodym wrzuce jakas stowe zamiast lotto to przynajmniej cos beda mieli  🤣

Arma no jeeest stres, jest... jutro zjezdzamy do Polski, kupa rzeczy do zalatwienia... bardziej sie o sama otoczke stresuje niz o sam slub, czy zdazymy ze wszystkim i czy pojdzie zgodnie z planem... No ale, trzeba zacisnac piesci i do przodu  😀
Jak u was z tym autem? Dalo sie cos zalatwic? Robisz sobie wolne od myslenia?  😀
nerechta
Nie no właśnie, tak jak piszesz zrozumiałam  😉 I to ci goście weseleni, którzy tak właśnie myślą (że schroniska odsprzedają), są wyznawcami teorii spiskowych  😉
A dlaczego goście mieliby tak myśleć? 🤔
Jak zabierałam psa ze schroniska to wolontariuszki wręcz prosiły mnie o uszkodzone worki bo nieuszkodzone "giną". Także faktycznie teorie spiskowe  😀

Nerechta tak jednak mamy to auto które chcielismy  💃 Juz bym chciała byc po! 🙂
My poprowsiliśmy o wino. Sporo się tego uzbierało 🙂 Parę osób przyniosło też kwiaty lub maskotki. Myślałam o książkach....ale co bym zrobiła z tymi dla mnie bezużytecznymi? Pewnie by się też parę egzemplarzy powtórzyło
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 lipca 2012 11:16
Pierwsze słyszę, żeby schroniska odsprzedawały karmę 😉 Swoją drogą oprócz schronisk jest mnóstwo Fundacji oraz domów tymczasowych, które chętnie karmę przyjmą.

Byłam kiedyś zaproszona na ślub, gdzie prosili o zabawki itd dla dzieci.

A co powiecie na wesele całkowicie bez alkoholu?
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
05 lipca 2012 11:40
JARA bywałam na takowych 😉 i b. fajnie 🙂 Wszyscy trzeźwi, wszyscy rozmawiali, gadali 🙂 i byłam na takich, że gdzie oprócz braku alkoholu nie było tańców, za to, konkursy i zabawy, ale też bez podtekstów 🙂 z tym, że to było wesele z innego wyznania niż katolickie, gdzie takie śluby raczej się praktykuje 🙂 bardzo miło to wspominam i siedzieliśmy na prawdę do późna 🙂 drugie bez alkoholu na jakim byłam, też fajnie wspominam, były gry, jakieś zabawy dla wszystkich, a jedyny taniec to jakiś tam irlandzki dla wszystkich 😉 a pompa z tego była przednia 🙂

Jeżeli, o ile, będę robić kiedyś wesele będzie bez alkoholu i prawdopodobnie bez tańców hulańców, a raczej pod kątem integracji wszystkich gości 😉 ale to może kiedyś :P na razie się nie zanosi :P
JARA, no widzisz. A ja się z tym spotkałam 😉

Co do wesel bez alkoholu to chyba zależy od ludzi którzy będą. Bo pewnie niektórzy nie będą zadowoleni jak nie będa mogli się "nastukać" 😉 Ja często się bawię na weselach bez alko bo prowadzę i jak dla mnie może być i wesele bez 😀
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

05 lipca 2012 12:11
My tak chcieliśmy, to grajek nam powiedział, że na przyjęciach weselnych bez alkoholu nie gra 🙂
Z tego powodu, że było to tylko przyjęcie, zaznaczyliśmy, że kończymy o 24.00. Było niewielu gości, najbliższa rodzina i kilku przyjaciół. Chrzestny mojego męża był bardzo niezadowolony, bo co to za wesele, które nie trwa dwóch dni i dwóch nocy, do tego nikt nie pije, bo wraca samochodem?!
Teli, czyli mieliście wszystko idealnie bo ponoć nie ma takiego wesela które podobałoby się każdemu  🤣
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

05 lipca 2012 12:57
Szczerze? Cieszę się, że jesteśmy już po, bo ja najchętniej uciekłabym z moim chłopem za granicę i oznajmiła wszystkim, że jesteśmy małżeństwem. A że mój mąż to konserwa... cóż, widziały gały co brały 😉
my na poczatku myslelismy o weselu bezalkoholowym, ale ze nie bedzie miesa, to bez alkoholu goscie by sie nam zaplakali 😀 Nie bedziemy tez udawac ze jestesmy jakimis tam wrogami alkoholu - wiec wodka, wino, barman bedzie, a kazdy wypije tyle ile chce 🙂 Tak naprawde po przemysleniu tego nie znalazlam zadnego glebszego powodu dla ktorego mialoby procentow nie byc wiec odpuscilam 🙂

2 tygodnie...  😜
Jak powinna byc ubrana świadkowa?  👀 Garsonka, czy mogę poszaleć z sukienkami?
macie może jakies fajne typy? 😉
Garsonka? No coś Ty! Szalej z sukienkami!!!

nerechta Wy nie jecie mięsa że nie będziesz go mieć na weselu?
Świadkuję w październiku mojej przyjaciółce. Biorą kameralny ślub w Wenecji! Ceremonia w Urzędzie a później...idziemy na pizzę  🤣 Co raz bardziej podoba mi się taka forma ślubów.
Ta jest piękna  😍
Tylko cena mniej piękna i nie wiem czy by ta góra na mnie dobrze leżała  🙄
Scottie   Cicha obserwatorka
07 lipca 2012 10:59
Alice, jeśli masz dużo czasu do ślubu, to szukaj jej na allegro (jest z ASOS?) u sprzedawcy, który przyjmuje zwroty. Jak się okaże, że leży beznadziejnie to zwrócisz, ewentualne delikatne poprawki można załatwić u krawcowej.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się