Czasopisma branżowe- czujecie niedosyt?
życzę wytrwałości
no tego należałby przede wszystkim właśnie życzyć Red. Nacz. gdyż jej dotychczasowa działalność pokazuje że tej wytrwałości trochę brakuje.
Pisac na r-v moze nie bedzie, ale czytać r-v na pewno będzie 😉
ee, na pewno wróci na Forum.
Aaa... no i efka zmień grafika. Nie wiem kim on jest ale profesjonalizmem to od niego nie wieje.
Dużo błędów łatwo wyeliminujesz, jeżeli będziesz współpracować z doświadczonymi osobami, które wiedza co gdzie powinno być i jak powinno wyglądać.
Na grafice się nie znam, chociaż faktycznie czasem oczopląsawo mi się robiło (ale nie przeszkadzało mi to nadmiernie), natomiast pozwolę sobie dorzucić taką sugestię: może przydałoby się, żeby ktoś sprawdzał teksty pod względem językowym? Bo wychwyciłam kilka błędów. Czy takich rzeczy się nie praktykuje? Nie mówię, że zatrzęsienie, ale jednak są, chociaż porównując do innych znanych mi publikacji jest to ilość śladowa.
Też pozdrawiam. Ale szkoda, że efka uciekła, bo nie wiem, czy i jak będzie zakupić numery archiwalne.
gratuluję pomysłu i wydania 1 numeru !!
🏇 go baby go! 🏇 chciałoby się napisać!!
konsekwentnie realizujcie swoją wizję i cel gazety!
są setki - a zapewnie nawet tysiące koniarzy, koniarek, jeźdzców, miłośników koni, którzy nawet nie wiedzą o istnieniu forum re-volta a chodzą do empików i czasopismo kupią!
jakoś Ci "mądrzy" z forum nie pokusili się na wydawanie takiej gazety - więc będą "kęsać",
poza tym każdy ma wasny gust - zawsze będzie rzesza osób, którym okładka się podoba, nie podoba, bo koń czarny, bo jeżdziec do du.py, bo nie ma na okładce pana, a jest pani, że nie ma gołej baby a koń jest brązowy :-)
że artykuł jest tendencyjny, że napisał go Pan x a nie Pani Y...
nie dogodzisz
dlatego trzeba sie trzymać konsekwentnie celu!
A ja dodam tylko jedną rzecz - czy to nie jest tak, że nas volta trochę spaczyła? Jakby tak zebrać całą wiedzę, którą dzielili się z resztą użytkownicy volty, to by grube tomiszcza wyszły. Ale tak jak pisze Dodofon - są osoby, które o volcie/re-volcie nigdy w życiu nie słyszały 😉 Z paroma rozmawiałam i były pismem zachwycone. Więc mnie się wydaje, że jest grupa targetowa i to myślę całkiem silna.
Zresztą, dajmy im czas! To dopiero pierwszy numer 🙂 Trzymam kciuki, będę śledzić :kwiatek:
no na pewno grupa targetowa jest, tak jak i była na niesitnieące juz pismo Klub Jeździecki - w podobnym troche stylu pismo dla dzieci i mlodzieży.
pismo jest merytoryczne az do bólu, z kazdej dziedziny, bardzo praktyczne bez artykułów, ktore czytasz i potem nie pamietasz "co autor ma na myśli", pelne super praktycznych rad, ciekawostek, dla szmatocholikow - bo jest tam dobry przeglad rynku, zrobiony w taki sposob, ze jest czytelny. i pelne przepieknych, przepieknych zdjęć, które to wszystko obrazują.
Obawiam się, że po takiej zapowiedzi poprostu cześć potencjalnych czytelników spodziewała się dużo wiecej. Oczywiście jest to subiektywna ocena lostak a jak wiadomo, każdy ma własną.
Dodatkowo promocja pisma na forum była dość rozwinięta, w związku z tym apetyt forumowiczów został podudzony. Niektórzy zadowolili się tym co dostali - są przecież tacy. Dla innych to było za mało - między innymi dla mnie.
Zwróćcie uwagę, że większość wypowiadających sie tu osób pismo kupiła, aby ocenić jednak samemu, nawet mimo wstępnie prezentowanego negatywnego nastawienia. Krytyka, tu zamieszczona w większości przypadków jest bardzo konstruktywna. Niektórzy nawet proponują nowe/inne rozwiązania. Szkoda, że większość "obrońców" włącznie z redakcją widzicie tylko krytykę.
Jasne, że nie da się dogodzić wszystkim. Jasne, że zawsze znajdzie się grono wiecznych malkontentów ale to przecież na pewno wkalkulowane jest w każde przedsięwzięcie, w "gallop" chyba też.
Elu, proszę, już wystarczy. Wiemy, że Ci się nie podoba... Szanuję, ale już chyba wystarczy... Wszyscy mamy już dość Twojej "merytorycznej" krytyki. Co zrobiła Ci ta biedna Ewka, jaką krzywdę? Że wydaje pismo? Sorry, ale to trochę niepoważne co robisz - za to wyrzuciłaś ją z FB? Zachowujesz się jak obrażone dziecko, naprawdę... Jak dla mnie, nie do wiary! Zabroniłem Efce czytać ten wątek ponieważ naprawdę traciła cały zapał do dalszego tworzenia, przez właśnie takie jak Twoje wpisy. Chociaż tak naprawdę jako osoba współpracująca z ŚK w ogóle nie jesteś w tym wszystkim obiektywna zatem naprawdę weź daj trochę na luz... Wiem, że mój wpis to woda na Twój młyn, ale cóż, nie wytrzymałem...
Co do innych, to oczywiście, że czytamy wpisy i dużą cześć traktujemy bardzo poważnie i weźmiemy pod uwagę. To nie jest tak, że siedzimy i załamujemy ręce, ale walczymy nad drugim numerem i już! 🏇
elmijakke, super! trzymam kciuki za kolejne numery 🙂
a ciebie co ugryzło Elmijake. Efka ci się wkaftan wypłakała bo z fejsika dawno temu wyleciała za ustawicze spamowanie kryptoreklamą? 🙄
Wszyscy mamy już dość Twojej "merytorycznej" krytyki.
to znaczy czego konkretnie, bo ja tu widzę całą masę innych o wiele konkretniejszych słó owej krytyki
naprawdę traciła cały zapał do dalszego tworzenia, przez właśnie takie jak Twoje wpisy.
o matkoświęta. Cóz takiego jej niby JA zrobiłam oprócz wywalenia z fejsika o którym nic bym nie wpomniała dopóty dopóki efka sama tu nie zaczęła się na to żalić.
Jak dla mnie, nie do wiary!
ale co?
Zachowujesz się jak obrażone dziecko, naprawdę...
ja? to chyba efka która ci się w kaftan wypłakuje i "traci zazapał" oraz oznajmnia na forum że się na forum obraża
walczymy nad drugim numerem i już!
i bardzo dobrze tak trzymać. 🥂
Zabroniłem Efce czytać ten wątek ponieważ naprawdę traciła cały zapał do dalszego tworzenia,
eeee, że co?? no proszę = red naczelny MUSI być twardy!!
gotowy na ataki, wiadra pomyj wylewane codzień, na wszelakie pomówienia, obrazy i inne
może zatem nie ta osoba? 😉
co będzie jak się jakaś publikacja skończy sądem? to dopiero są nerwy... a nie szczekające osoby na forum
a ciebie co ugryzło Elmijake. Efka ci się wkaftan wypłakała bo z fejsika dawno temu wyleciała za ustawicze spamowanie kryptoreklamą? 🙄
Dobrze wiemy że na potrzeby R-V w tym przypadku zdecydowanie i tendencyjnie mijasz się z prawdą...
Dobrze wiemy że na potrzeby R-V w tym przypadku zdecydowanie i tendencyjnie mijasz się z prawdą...
To może mnie jednak poinformujesz o co ci chodzi twierdząc że "w tym przypadku zdecydowanie i tendencyjnie mijasz się z prawdą" bo zaiste nie wiem o co mnie teraz oskarżasz.
Na jak to!? TY NIE wiesz?!?!
To chyba po raz pierwszy odkąd czytam Twoje wpisy... Wyrzuciłaś Ewkę po tym jak się dowiedziałaś że robi pismo, a nie za kryptoreklamę... Ładnie wymyśliłaś do tego bajkę kryptoreklamy, ale cóż...
...haters gonna hate!
chyba żeś się z pozamieniał na głowy z kimś niezby mądrym albo udaru żeś dostał. 🙄 😂 I nie pochlebiaj sobie aż tak bardzo że każdy marzył o tym by byc "zaproszonym do współpracy" Ludzie naprawdę mają inne problemy i zajęcia by się ładować w takie projekty w dodatku z taką obsadą (nie mówię o tobie).
Efka wyleciała z moich znajomych w okolicy dnia jak jej zwróciłam delikatnie na forum uwage że robi kryptoreklame koni z NW wciskając się z nimi wszędzie na forum i na fejsa.
chyba żeś się z pozamieniał na głowy z kimś niezby mądrym albo udaru żeś dostał. 🙄 😂
Efka wyleciała z moich znajomych w okolicy dnia jak jej zwróciłam delikatnie na forum uwage że robi kryptoreklame koni z NW wciskając się z nimi wszędzie na forum i na fejsa.
Tak tak... jasne... jakoś mnie nie przekonałaś...No, ale każdy może mieć inne zdanie 😉. Twoja nieuzasadniona zazdrość widoczna jest gołym okiem dla każdego kto czyta wnikliwie Twoje teksty....
🚫
ElaPe Ty masz chyba menopauzę, wchodzisz do wszystkich wątków i gadasz tak absurdalne głupoty, że nikomu nie chce się tego czytać, a jak już to biedak zrobi to załamuje wszystkie kończyny. Odpuść sobie, idź sobie na onet i potrolluj. Każdy ma prawo wyrazić własne zdanie, ale Ty robisz to w tak obrzydliwy, złośliwy i chamski sposób, że jak widzę Twój nick to mi od razu szczena opada. Pytam, po co?
ja się mimo wszystko nie mogę doczekać prenumeraty.
nie przeszkadza mi brak podpisów pod artykułami, co mnie obchodzi, kto to smarował. nie obchodzą mnie zdjęcia osób z forum w tle (nie wiem jak inaczej niż słowem zawiść można skomentować czepianie się "lostaczki w tle", ładnie ubrany ładny koń super wkomponowany, daleko w tle. co za różnica czyje to zdjęcie? co tak koszmarnie w tym boli, że na tym zdjęciu jest Lostak? boleć chyba by mogło tylko to, że się samym na tym zdjęciu nie jest, bo do niczego innego przyczepić się nie można.). Papier mi się podoba.
ciągle podtrzymuję, że ogłoszenia są do rzyci. chciałabym widziec więcej "profi" klinik, ale też rozumiem, że jest to wstęp, więc ma prawo być niskich lotów, jak rozgrzewka i powrót do podstaw.
przemyslalam to co piszecie o wydętych usteczkach modelek z seszyn. troszkę chyba inaczej to widzę. "moda" końska wychodzi już na salony, czesto widzę znajome w kurtce pikeura czy z torbą eurostara na codzień, poza stajnią. poza tym, może modelki nie są super trafione, ale nawiązują do typowo modowych zdjęć (lepiej lub gorzej), wydaje mi się, że właśnie to był taki zamysł, kilka stron końskiego Voque.
może wybaczam gazecie błędy, bo zwyczajnie jestem ciekawa co dalej z niej wyniknie i bardzo chcę żeby się Ewie i ekipie udało.
Efka, nie zrażaj się, kto nie próbuje, ten nic nie osiąga, czasem trzeba postawić wszystko na głowie i na jedną kartę i iść na przód. zobaczysz, pewnego dnia będziesz dumna z osiągnięć. nigdy się wszystkim nie dogodzi😉
A mi się zdaje że to wszystko zaczyna tutaj popadać w jakąś paranoje?
eeee, że co?? no proszę = red naczelny MUSI być twardy!!
co będzie jak się jakaś publikacja skończy sądem? to dopiero są nerwy... a nie szczekające osoby na forum
No dobra, może trochę przesadziłem... 🙂
Nie wiem.
Zaeaz sie Ela dowie, ze jest PiS 😁
ps wiedzialem, ze nie jest dobrze...ale, ze az tak zle, to naprawde trudno bylo pzypuszczac- syndrom wiezy z kosci sloniowej i freudowska projekcja w jednym 🤔wirek:
elmijakke ale nie możecie się załamywać po kilku dniach od premiery pisma. Owszem, jest sporo rzeczy do poprawy czy zmiany, ale miażdżąca większość osób wypowiadających się tutaj mówi wprost co nie pasuje i nadal trzyma kciuki, żeby dalej było już tylko lepiej. To nie polska edycja Vogue, że co by nie było będzie dobrze.
Głowa do góry i walczcie dzielnie, a Naczelna niech realizuje kolejne pomysły i podbija rynek 🙂
Choć część uwag, które zostały tutaj podane (tych przewijających się najczęściej) powinniście wziąć sobie choć trochę do serca 🙂
pfff.. mi tam się pierwszy numer ,,Gallop" bardzo podoba 🙂 i z ciekawości kupię napewno kilka następnych, żeby zobaczyć i przekonać się czy będzie to pisemko na poziomie czy nie 😉 i najlepiej wtedy można będzie ocenić i krytykować.
emijakke i ElaPe
Nie można takich spraw załatwić na PW ? 😵
nie wiem jak inaczej niż słowem zawiść można skomentować czepianie się "lostaczki w tle",
A na którym zdjęciu jest "lostaczka w tle", tak gryząca krytykanckie oczka co poniektórych?
Poszłam do Empiku coby naocznie sie przekonać co do magazynu.
Powiem tak - co do merytoryki - nie mnie oceniać, jezdze tylko 30-ści lat, na koniach sie nie znam, coraz mniej wiem.
Ale wiem z czego wynika całe bluzganie.
Po prostu z siermiężnego średniowiecza (ńie obrażając nikogo) wkroczylismy przynajmniej w składzie gazety, nowoczesności, podejścia w co najmniej w Renesans 🙂
Sie nie dziwie, przyzwyczajeni do gazet sztampowych, zacofanych, mało nowoczesnych, nagle otrzymaliśmy wielkie WOW...
I co? I wielu nie jest na to gotowych. Bo przyzwyczajenie, bo ktoś przełamał stereotypy koniarskiego pisma.
Widzę ile pracy wlożono w zebranie wszystkich zdjęć, przeglądów, ile maili, telefonów wykonano, ile godzin poświęcono.
Ode mnie szacun.
Chociaż gazety nie kupiłam 😉
A w ogóle nie kumam zarzutów typu "lostaczka w tle" czy "artykuł o Galinach to zakamufowany ordynarny produkt plejsment". W końcu jest to prywatne pismo i mogą sobie robić jakie chcą tło i reklamować co chcą. Najwyżej się czytelnikowi nie spodoba. Jest to zwykłe czepialstwo. Ukradnę sformułowanie, bo tu nadzwyczajnie pasuje - jest to ordynarne czepialstwo.
No gdzie ta lostaczka w tle?