Bryczesy
Czy może się ktoś wypowiedzieć, jak z jakością bryczek ES Laureta na dłuższą metę? Te elastyczne wstawki nie rozciągają się? Kolor się nie spiera? Materiał nie kulkuje? 🙂
Mógłby mi ktoś powiedzieć,gdzie mogę znaleźć tabelę rozmiarów bryczesów HKM? Chciałam kupić bryczesy przez internet,ale nie widzę nigdzie tabeli rozmiarów.Za każdym razem mam inny rozmiar bryczesów bo jestem wysoką osobą i chyba różnią się długością nogawek. Będę wdzięczna za jakąś pomoc. Link do strony -
http://www.gnl.pl/bryczesy-classic-check-p-10014.html
Anderia Nic się nie dzieje.
Moonica Ja zawsze doradzam że lepiej dołożyć 20-30zł i kupić np euro-stary
Czy może się ktoś wypowiedzieć, jak z jakością bryczek ES Laureta na dłuższą metę? Te elastyczne wstawki nie rozciągają się? Kolor się nie spiera? Materiał nie kulkuje? 🙂
kupiłam takowe od Dramki. mają za sobą już pierwsze pranie i kilka razy miałam je na sobie. elestyczne wstawki są fenomenalne. absolutnie powalił mnie brak rzepa na dole nogawki. rozwiązanie świetne bo nie zapięty na maksa rzep zawsze drapał mnie w nogę a zapięcie ugniatało w oficerkach. to na pewno nie ostatnie moje Laurety. teraz myślę o białych..
Przez te elastyczne wstawki laureta są bardzo wygodne 😎
Dramka, deborah kusicie 😀 Na szczęście mam urodziny w połowie lipca 😉
Anderia mam lautery szare z czarnym wstawkami już jakiś czas, dobrze się piorą, wstawki elastyczne nie rozciągnęły się, wygodne, i jak już było mówione zakończenia nogawek flex to rewelacyjne rozwiązanie
A ja chyba zdecyduję się na B//Vertigo Peru 😜
http://www.horsepower.pl/bvertigo-damskie-bryczes-z-pelnym-lejem-peru-p8772.html
Jak u nich z jakością?
Na fotce wyglądają ładnie, tylko ciekawa jestem jaki mają lej, bo to chyba najważniejsze jest w bryczesach.
Moonica Ja zawsze doradzam że lepiej dołożyć 20-30zł i kupić np euro-stary
Co do jakości esów - są rewelacyjne, ale mam jedne HKM (louisa chyba) i jestem mile zaskoczona na plus. Mam czarne, kolor trzyma, materiał bardzo fajny, elastyczny, ale dość gruby, lej przyjemny, nie mechaci się (prane chyba 4 razy). Tylko wzięłam jak zawsze 36, a są ciasnawe.
A na ESy Laureta się czaję, czekam, aż pojawi się w ogłoszeniach mój rozmiar 😉
Dramka, lej mają typu zamsz. To dobrze czy źle?
anai bądź czujna jak waszka 😉
ahawa lej zamszowy nic mi nie mówi
Dramka, jakby co, to daj znać 😉
Co do b vertigo to ktoś wcześniej pisał, że nie są fajne. Coś było nie tak, chyba wyjątkowo źle leżały ?
Ja pisałam. 😉
Bryczesy na początku były okropnie sztywne ale po paru założeniach i praniu są nawet fajne . Szczerze to się trochę czegoś więcej spodziewałam . 😉
Mam pytanie jakie bryczesy są mocne na kolanach ? bo ja co pół roku musze mieć nowe z powodu dziur na kolanach a bryczesy nie kupuje byle jakiej firmy 🙂
Leje w moich starych Cavallo i Pikeur wydają się być niezniszczalne. Po kilku latach wyglądają jak nowe.
Mam pytanie jakie bryczesy są mocne na kolanach ? bo ja co pół roku musze mieć nowe z powodu dziur na kolanach a bryczesy nie kupuje byle jakiej firmy 🙂
Jakie kupujesz??
agata* Tobie również dziękuję 🙂 Muszę tylko poważnie przemyśleć wybór koloru. Najchętniej wzięłabym wszystkie (jak to ze szmatami u mnie :hihi🙂, ale moje top 4 to: czekoladowy, szary, granatowy i czarny, muszę wybrać jeden z nich. Przyznam że najbardziej podoba mi się czarny, ale obawiam się że szybko zrobi się mało czarny, jakiej jakości bryczki by nie były 😉
Anderia, ja choruję na laurety szare 😀 strasznie mi się podoba ten kontrast z czarnymi wstawkami.
miałam Cavallo,Picury,Parkury,red horse,4 riders,masterjangi jakieś szwajcarskiej firmy , niemieckiej i holenderkiej.Zawsze mam dziury tylko na kolanach
anai szary niegłupi, ale dla mnie jednak czerń wygrywa, taka mega klasyka, mega pogrzeb ( :hihi🙂, a poza tym, stricte czarnych bryczek jeszcze nie mam. Jeśli nie liczyć 4-letnich męskich Decathlonów, które były czarne za nowości, a teraz wyblakły na jakiś dziwny granat 🤣 Ale trzymają się! Oczywiście, nie jest to górna półka, nie jeździ się jakoś super, toto nawet leja nie ma z prawdziwego zdarzenia, ale do pomęczenia i pochodzenia po stajni mogą być, nie szkoda mi ich brudzić.
Teraz uznałam, że czas zainwestować w coś, co oprócz wytrzymałości będzie też super wygodne - i tu zainteresowałam się ESami 😀
A ja mam nowy ukochany model. ES Ruby. Są wprost cudowne, idealne. 😉
A czym Ruby różnią się od Laury? Tylko ozdóbkami czy fasonem?
O to samo miałam zapytać 🙂.
Oooo... to już mi się podobają 😀.
Praktycznie te wszystkie nowe modele euro-star mają ten sam obniżony krój.
Dorina, Lorena, Laura, Laureta, Lynn, Maya, Ruby, charlotte..
Jakby ktoś jeszcze zastanawiał się nad zakupem bryczesów Fair Play to jestem kolejną osobą, która baaaardzo je odradza. Mam model Elena. Użyte dokładnie 7 razy, bo to bryczesy białe tylko na zawody. Jak były nowe to bardzo mi się podobały, ale to co się dzieje z lejem to jakaś masakra. Robi się coraz cieńszy, rozciąga się i już jest obrzydliwie zmechacony. Gdybym kupiła te bryczesy za normalną, sklepową cenę to chyba by mnie szlag trafił:/ Dla porównania- już jakiś czas mam używane bryczesy Euro Stara- też białe na zawody. Używane już trochę były jak je kupowałam, ja już też sporo w nich startowałam a lej cały czas jest ok.
A ja kupiłam bryczesy Kingsland, cieniutkie idealne na lato pełny lej. Niestety użytkowane sporadycznie od maja popękały mi szwy. Na każdej nogawce z przodu w dwóch miejscach czyli łącznie w czterech i z tyłu na jednej nodze raz. Generalnie za te pieniądze mam ES lub Pikeury i jakość lepsza, chyba że trafiłam na kiepski model. ODRADZAM stanowczo. To już moje z Horze mają 4 lata, ciorane cały czas bo to bawełna więc lato i zima non stop i jeśli chodzi o szwy to rewelacja
Ja złamałam swoją własną zasadę i córce kupiłam FP w śliczną granatową kratkę, kosztowały 60zł. Jestem ciekawa w jakim stanie wrócą..
Mam dwie pary FP.
Jedne 3 letnie, drugie roczne.
Pierwsze są jak nowe. Drugie po roku się przetarły i mam dziury na kolanach.
Wszystko spada z jakością... bryczesy, buty, samochody. . .