Młode Konie

Perlica - no patrz, a bałaś się, że będzie z niego dzikus. Fajnie, że zaskoczył w tą stronę 🙂

quanta ten koń jest obłędny  😜

Ja kilka dni temu też zaliczyłam pierwszy terenik na 'moich' 3 latkach. Na jednej pojechała właścicielka, na drugiej ja. Zaskoczyły mnie, bo ta co myślałam, że sie będzie płoszyć, bo taka z dosyć miękką psychiką, spisała się na medal i szła jak stara wyga. Zaś druga co do tej pory zdawała się mieć otoczenie w nosie fukała całą drogę i się trochę boczyła momentami jak krzaki szeleściły - ale w sumie poza tym też nie zrobiła niczego głupiego. Cieszyło mnie, że pomimo lekkiego zaaferowania spowodowanego wyjazdem poza teren stajni, były cały czas pod kontrolą. Z grubą powoli będę kończyć pracę, właścicielka teraz będzie szkolić ją dalej. Z drugą, tą wrażliwszą jeszcze popracuję nad pewnymi rzeczami przez najbliższe 3 tygodnie, a potem do sezonu halowego będzie dojrzewać na łąkach.
branka, daje również zady ( choć po 1 próbie machnięcia 😂 ), ale już można pociągnąć do tyłu jak do strugania 😉

Dziewczyny dzięki za miłe slowa pod adresem ogona 🙂 On jest przyżyciowo baardzo "owłosiony" - śmieję się, że zżarł w dzieciństwie ogon matki i dlatego tak ma teraz  😁
Chcę młodego lonżować wieczorami na trójkątach - siostra wsiadła, ale ja jestem cięższa i nie mam zamiaru go dręczyć, zwłaszcza, że mięśni to mu niewiele zostało, zwłaszcza na grzbiecie. Jak tylko hormony mu się uspokoją i nauczy się chodzić ze stadem to podejrzewam, że szybko odbije masowo  💃

quanta
Eno jest przepiękny  😜 Przyznaj się on nie ma kości tylko gumowe wstawki  😁 BTW piękną macie maść - moje kare i skarogniade okropnie brązowieją latem 🙁
armara, pójdzie na trawę to odrobi szybciutko 😉
Trawa czeka, teraz czekamy na niego. Nie chcę go jeszcze puścić z całym stadem, bo go baby zabiją - ma jeszcze resztki faz - aaaa jestem ogem, jestem ogrem  😁
deborah dziekuje 😉 i wstawiaj zdjęcia swojego młodziaka .
quantanamera Twój stworek jest obłędny i te wasze zdjecia..Tobie chce sie postakac a mi pojezdzic w ujezdzeniówce 😀
Jestem za,zeby sie zamienic 🙂
armara, trochę cię zmartwię, bo mój 3 latek nie ma jajek od ok.1 marca a w stajni się jurasi ( co ciekawe tylko do swojej kobyły), a na padoku jak ona ma ruję to trawy nie jedzą  😂 tylko sex 😎
zabeczka17, maszyna, która która pracuje półtorej godziny w tygodniu, a przez resztę czasu nie robi kompletnie nic, ewentualnie angażuje w koszenie trawy 🙂 Nawet nie chcę teraz myśleć o tym, co może taki koń, jak będzie dorosły, bo zaczynam umierać ze strachu 😵

Perlica, to jest Devoucoux Mendia, siodło, które kocham wielką miłością i które niestety jest dla mnie za duże. Teraz się nie mogę doczekać, bo są właśnie w drodze do mnie dwa super wyjątkowe siodełka 🙂
Fajne są takie ogarnięte młodziaki, teraz dopiero wiem, jakie miałam kiedyś ciężkie życie ze Skwarem 😁

armara, on bardzo fajną sobie wrzucił letnią sierść - został ciemny, ale z takim wyraźnym i intensywnym wiśniowym połyskiem. Teraz mi się podoba - bo karuski jako takie to nie jest moja ulubiona maść 😉 Gniade ładniejsze 😀iabeł:

NatLat, jeszcze parę skokowych fotek na forum, które mi naprawdę wpadną w oko i chyba postawię chłopakom korytarz 😁
Perlica
Ja myślę, że mu raczej szybko przejdzie, wczoraj jego starsza siostra miała ochotę go przegryźć (przez boks). Rozbuchał się seksualnie bo chodził z wałachami, którym obskakwianie się podobało  🤔wirek:. Minął tydzień a jest już nieporónywalnie lepiej niż było 🙂
Co nie zmienia faktu, że pod siodłem, przy siodłaniu itd. jest aniołem  😍
Quanta
Gniade najlepsze - fakt  😎
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
24 czerwca 2012 12:54
zabeczka17, maszyna, która która pracuje półtorej godziny w tygodniu, a przez resztę czasu nie robi kompletnie nic, ewentualnie angażuje w koszenie trawy 🙂 Nawet nie chcę teraz myśleć o tym, co może taki koń, jak będzie dorosły, bo zaczynam umierać ze strachu 😵

No to pod tym względem widzę możemy przybić sobie piątkę. A co ma być to będzie 🙂
U Was widać już mistrzowski duecik więc chyba nie ma się o to martwić? ;]
Wojenka   on the desert you can't remember your name
24 czerwca 2012 12:57
armara, rzeczywiście ogona tylko pozazdrościć! Mój Młody ma skąpą kitkę...Junior teraz suchy,ale jaki szlachetny!

quanta, Eno to naprawdę koń-guma  🙂
Wojenka
No to taki typowy sucharek, w długich liniach - szyji to ma chyba z kilometr  😁 Mam nadzieję, że uda mi się go doprowadzić do formy takiej, żeby szlachetny pozostał, ale mniej pozapadany przy okazji też 🙂 BTW on inbredowany (daleko, bo daleko) na Wielkiego Szlema coś mi się zdaję, że w rajdach też by sobie radził  💃
Wojenka   on the desert you can't remember your name
24 czerwca 2012 13:08
Możemy go przysposobić 😁
Jak mu się odwidzi skakanie - bo tfu, tfu ma chyba dziecko talent w tym kierunku. To nie mówię nie  😎 Zdolności regeneracyjne ma niesamowite. Jak mamusia  😁
cieciorka   kocioł bałkański
24 czerwca 2012 14:00
armara, Arsen już się całkiem zajeździł, czy z innego powodu wrócił?
Jakoś przegapiłam plany o kastracji. Ile on ma wzrostu? 🙂
quantanamera, Hehh, ten to jest piękny.  😍 Ile potrafią razem dobre geny, sensowna hodowla i sensowna robota!

armara OOo, dostał jasnobrązowy rząd.  😜 Fakt, sucharkowato wygląda. Ale pewnie szybko nabędzie ładnych kształtów. 🙂

NatLat, Nooo, bardzo urodziwego masz konia! I najwyraźniej fajnie pracującego 🙂
Arsene był w zajazdce 2 miesiące, w drugim miesiącu niestety po szczepionce złapał katar, więc ostatnie dwa tygodnie nie pracował. W międzyczasie hormony uderzyły do głowy - zaczął kryć kolegów i generalnie stwierdził, że jest taaakim ogierem  😵 🤔wirek:. Zabraliśmy go do domy daliśmy czas na wykurowanie, tydzień temu został wykastrowany. W piątek wrócił do domu 🙂 Jesienią/zimą prawdopdobnie wyjedzie do treningu. Ale plany jeszcze dalekie więc narazie się po prostu wakacjuje  😅 Zajeżdżony jest w trzech podstawowych chodach - mega fajny koń do współpracy, więc szybko poszło 🙂

A wzrostu ma 162,5 cm, tylko tak jak wspomniałam z wielu powodów w kondycji jest okropnej, w stosunku np. do marca, więc wygląda jeszcze bardziej źrebięco. Teraz moja głowa w tym jak wyprodukować z niego miłego dla oka konika  😎
galopada_   małoPolskie ;)
24 czerwca 2012 18:06
quantanamera wolę podac oficjalne inf jak kasa za konia bedzie juz na koncie  😁 raz juz za szybko usunelam jednego z koni z ogloszen a potencjalny kupiec nawet laskawie nie zadzwonil ze jednak nie kupuje  😵
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
24 czerwca 2012 18:16
otóż to. Są pieniądze - jest sprzedaż. Nie ma co zapeszać. 😉
deborah   koń by się uśmiał...
24 czerwca 2012 18:22
obiecany dzieciak 🙂

reszta w ZNK 🙂
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
24 czerwca 2012 19:05
deborah, cudny, już na fb pisałam!

A ja przypomnę nasze centurionowe dziecko Pociska - pamiętacie? 🙂

24 czerwca 2012 19:09
efka, ale się pcha zadem 🙂 dlaczego wypinacie strzemiona do lonżowania?
24 czerwca 2012 19:15
deborah, bo w planie tego dnia nie było wsiadania, po co mają się dyndać?
24 czerwca 2012 19:22
mi zawsze mówili, ze koń ma się uczyć że coś tam dynda. ale moje nogi na pewno dyndają bardziej niż Wasze 😉
24 czerwca 2012 19:24
deborah, no ale on zajeżdżony i wie że może się dyndać, a na lonży ma pracować a nie się uczyć dyndania aktualnie 😉
24 czerwca 2012 19:26
zapomniałam że on już długo pod siodłem..
24 czerwca 2012 19:31
deborah, miał małą przerwę związaną z wyrywaniem wilczaków, procesem tuczenia itd... więc w sumie pod siodłem pracował może z miesiąc
deborah on jest cudowny!!!! Cud,miód i malinki 🙂
24 czerwca 2012 19:41
efka, ale samą zajażdżke ma za sobą.
NatLat, dziękuję 🙂
Quanta przyznaj się, że młody jest po Totilasie  😁 Jak on się tak rusza w wieku 3 lat, to ja chcę go widzieć, jak będzie miał 8!  😜 pięknie wyglądacie, ucałuj Młodego!
Deb on ma coś fajnego w sobie, od razu łapie za oko! jak tam wolty, już opanowane?  😉
efka super go znowu widzieć, rusza się coraz fajniej!  😜  postarasz się o jakieś lepsze jakościowo fotki, najlepiej pod jeźdzcowe?  :kwiatek:
Wojenka widziałam fotki z wątku treningowego, gigantyczne gratulacje!  👍
armara Junior szybko wróci do formy  :kwiatek: w fiolecie mu do pyska!
Thymos pokazujcie się częściej! młodziaka masz świetnego!

a my się ostatnio nauczyliśmy robić skrócenia w  galopie i rzeźbimy inne takie śmieszne tegesy, młody nareszcie załapał, że praca w dole nie gryzie, więc z treningu na trening wydłużamy żucio-rozluźniaające sesje  🙂 jedyne czego potrzebuje, to dostać w dupę na dobrej dosiadówce... łapie się za głowę jak widze jak siedzę  👿

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się