Młode Konie

ceffyl nie nagradzam konia smakołykami, bo mam łakomego zwierzę i to mija się z celem. Jest coś na zasadzie klikiera, koń wykonuje daną czynność i najpierw jest słowo klucz jak "dobrze", a później mizianie. Koń kojarzy słowo - sygnał.
Ruda Młody chodzi uczciwie raprem od 2 miesiecy takze wiecej niz L niema co pokazywać 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
13 czerwca 2012 17:58
A ja pojechałam do konia. Miało być pięknie. Lonża i nauka stania grzecznie jak wchodzę na schodki. Jak zdał się to ogarniać postanowiłam wsiąść. No i takim sposobem młody mi wypruł do przodu zanim zdążyłam sobie usiąść i jak zeskoczyło mi się na kostkę tak ją skręciłam ..  🤦
Jednak co pomoc z ziemi to pomoc z ziemi. :P
Ufff Arsene właśnie wybudził się po kastracji. Ależ się stresowałam  😡
subaru2009
Uważaj na siebie !
galopada_   małoPolskie ;)
14 czerwca 2012 15:51
armara uuaaa! to dzisiaj!? u nas chyba polecą jesienią  👀
Tak, tak dzisiaj. Nie mogliśmy dłużej czekać, bo zaczął bardzo źle reagować na inne konie. Otworzył się aż za bardzo  😵
14 czerwca 2012 15:59
no to lepiej dla niego 🙂 u nas na szczescie klacze nie robią wrażenia na dwójce która ma stracic jajka  😁
asds   Life goes on...
14 czerwca 2012 16:19
[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg1430330#msg1430330 date=1339685975]
no to lepiej dla niego 🙂 u nas na szczescie klacze nie robią wrażenia na dwójce która ma stracic jajka  😁
[/quote]

Pozwolę sobie zapytać co tam u mojej ulubiuenicy Jutlandii?  Ostatnio jak o nia pytałam to coś pisałaś ze mozliwe ze zagranice pojedzie?
galopada
Juniora nigdy kobity nie kręciły  🤔wirek: 😁
14 czerwca 2012 16:37
asds kupcy nie dojechali  😵 Jutlandia jest od zimy w stałym treningu skokowym, coraz bardziej mi się podoba  💃
galopada a jak tam Justine? i reszta młodziaków?  😉
14 czerwca 2012 21:28
ulcia_jg mamy obsuwę bo ciągle coś wypada. najpierw zamieszanie i nadmiar pozostałych (juz zajezdzonych koni), pozniej wywozenie koni  do Białki, wywiezienie Jureczka, 3 dni championatu a od 2 dni non stop pada  😂

jak obeschnie moze w koncu zaczniemy porzadnie działać. Na razie cała 3 się lonzowała z siodłem  😉

edit. do tego sama nie mam jak działać i musimy miec ustalone terminy działania z moją ,,współzajeżdżaczką" od robienia koni z ziemi  😉
galopada no to rzeczywiście mieliście ciekawie  😉 w każdym razie jak już będzie luz to ja ładnie  proszę o jakieś zdjęcia młodziaków 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 czerwca 2012 22:24
armara, Juniorrro taki juras się zrobił? Mój malutki jeszcze nie za bardzo ogarnia temat  😁, no i dobrze.
Młody w niedzielę pierwsze zawody... 🙂 Trzymać kciuki żeby nic głupiego do głowy mu nie przyszłO! :P
armara, Juniorrro taki juras się zrobił? Mój malutki jeszcze nie za bardzo ogarnia temat  😁, no i dobrze.

Jeszcze przed zajazdką to on sie wręcz bał kobył. A jak wyjechał, zmienił otoczenie - masakra.
Wrócił do domu znów był grzeczny, ale jak przyjechał do nowych koni, do kliniki, to się wyczyścić nie dał. Bo przecież koń z naprzeciwka się rusza  🤔wirek: 😂 Dziś ma już inny punkt widzenia  😁
Budujemy mu boks i będzie mieszkał z dziewczynami  😎 💃
armara, nie ma się co denerwować na zapas 🙂 Ja też ostatnio miałam na tapecie odjajczanie, przyjęłam, że co ma być, to będzie, i tylko dostałam potwierdzenie wycięcia jajec (już o tym pisałam w KR, ale jak to stwierdził Ecki o rudym, któremu się mocno zjurniało na wiosnę - Blondie miał chyba z 10 jaj, ale wszystkie udało się wyciąć) 😁

Karol jest cudowny! 😜 Robi super postępy, wczoraj fantastyczne galopy, nie dość, że perfekcyjnie i równo zasuwał przy bandzie, to jeszcze na obydwie nogi poszedł na hali koła, zupełnie, jakby nic innego do tej pory nie robił. W dodatku w tej chwili z sufitu wisi wielka rura od zraszaczy (jakieś tam konserwacje) i w ogóle nie zrobiła na nim wrażenia, podprowadzony nastawił uszy, wygiął szyję i przeszedł nad tematem do porządku dziennego. Jak Skwar trafi na halę, to pewnie będę miała niezłe jazdki 😁

(S)Karolków kilka:

a najlepsze jest to, ze na trzecim wyglada, jakby mial z 7 lat  😁
juz pisalam, ale absolutnie fantastyczny jest! wstawiaj go duzo.
Q
Był pod doskonałą opieką, zdecydowałam się na klinikę żeby zapewnić mu jak najlepsze warunki 🙂 Ja jestem po prostu śrendio oswojona z poważnymi zabiegami u naszych koni, ba wcale nie jestem oswojona. Tak czy siak Junior to zdecydowanie przedstawiciel typu nie do zabicia  😁

Karol wymiata  😍
quanta, brak mi słów  😍 😍 😍
Quanta pewnie pisałaś już wiele razy, jaki papier ma młody ? Wróżę Wam świetlaną przyszłość na czworobokach - kary, ramowy, ruszający się, więc będzie ulubieńcem sędziów  😁
Fakt, szybko się dziecku mężnieje, mój kasztan w jego wieku to było dość pokraczne pajęczydło, zaczął z niego wychodzić Donnerhall dopiero jak miał 3,5 roku. U tego jakoś szybciej to idzie, takie łapanie dobrych proporcji 😁

tulipan, Blue Hors Zack na Florencio. Po Blue Hors Zack jest trzyletni Sezuan, w tej chwili mój numer 1 jeśli chodzi o typ konia ujeżdżeniowego - budowę i ruch. Oczywiście mój gnojek jest znacznie bardziej źrebięcy niż Sezuan, leciutko tylko pracuje (pół maja miał wolne, teraz znów odpuściliśmy kolejkę, bo uznałam, że lepiej nie będzie, więc po co cisnąć, mamy czas) no i od strony jeździeckiej i trenerskiej jest prowadzony nie przez światową czołówkę, tylko amatorski duet quanta + busch 😁 Ale wcale nie ma co się wstydzić brata. To jedyny koń, jakiego widziałam, który w swobodnym kłusie na długiej szyi potrafi przekraczać ślad o 5 kopyt (nawet nie sądziłam, że coś takiego jest możliwe) 😲

A co do zdjęć, to mam na dysku całą kolejną sfotografowaną jazdę, ale jakoś mam mocno mieszane uczucia odnośnie wstawiania. Po prostu strasznie dziwnie się czuję, oglądając takie obrazki 😲

Quanta wstawiaj.  🙂 Ja już zbieram szczenę z podłogi to co mi tam, najwyżej mi jeszcze gały wypadną... 🤔 😜
quanta mogę się patrzeć godzinami! więcej!  😜
No tak, ale ja zaczynam co jazdę coraz bardziej w porty robić. Taka maszyna? U mnie? Osz...  😵
quanta, pilnuj go dobrze, bo chyba Ci go ukradnę  😜
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 czerwca 2012 13:24
No niezły ten karusek. Z Niemiec go masz?
ElaPe, z Holandii.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 czerwca 2012 13:50
aha. A w jakiej księdze jest wpisany?
Quanta, jak masz bidulka robić w porty i jeszcze bardziej chudnąć ze stresu, że go masz to ja się zlituję nad Tobą i go wezmę, serio.

😉 ;P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się