Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

darolga   L'amore è cieco
05 czerwca 2012 22:18
faith - w sumie tak, ale szkoda mi chłopaka, po prostu... no nic, może następne będą lepsze.
Fantazja - merci :-) Trzymam kciuki, zeby na zawodach nie zabrakło Ci energy!
Gillian - bardzo mi przykro, trzymaj się. Podziwiam w takim razie, że jakoś to wszystko ciągniesz i doskonale rozumiem, też to przechodziłam. Mam nadzieję zatem, że i Tobie się poukłada - zarówno finansowo, jak i konio-zdrowotnie.
Averis - Kary super wygląda, a na drugim zdjęciu ma minę w stylu "chyba nie masz zamiaru jeździć?" 😁
Endurka - świetnie kobyłka wygląda!
halo - na dogonienie to nie liczę, ale czuję się lata świetlne za nim, naprawdę...
aniaagre - dziękujemy! :kwiatek:  Jak kobylaczek Twój?
kujka -  dawaj trochę Gilsona, nawet jeżeli ma to być tylko wydanie "Pan Trawożerca"!
Klami - miło, że pytasz. Nie, w naskoku już raczej nie, czasem się przyblokuje, ale dobra reakcja z mojej strony powoduje od razu pobudkę (no, tylko czasem tej reakcji zapominam), ale generalnie w naskoku już nie ma problemów. Na zawodach to już w ogóle robi się puller, inny koń, idący bardzo mocno do przeszkody, bardzo posadzony na tyłku, no tylko na tych zawodach czasem zabrakło mnie tam na górze i odbicia nie były wtedy idealne, ze dwa albo trzy skoki z przytupnięcia były niestety, bo otworzyłam łapę albo zapomniałam, że mam łydki. Jedyne czego jeszcze brakuje to dynamiki samego skoku, pracujemy nad tym, ale sam dojazd, odbicie są już jak najbardziej ok, a jeśli gdzieś coś mu się w czasie domowej roboty uwidzi i próbuje pracować po dawnemu, to bez problemu można to skorygować jednym skokiem. Także krok milowy za nami, ale jeszcze ze cztery do zrobienia przed nami na ten sezon.
vill_18 - powrót do jeździectwa pełną parą! Super, fajnie wyglądacie!
Angeel - merci, merci! Kosmos to ja tam na górze prawie oglądałam, strasznie mną miotało, w szeregu to oddychać zapomniałam, jak stojaki z góry zobaczyłam 😁 Dziękujemy pieknie!
Zairka - o kurczę, bardzo mi przykro, trzymam kciuki za szybki powrót Grotki do zdrowia, no i oczywiście przytulam Cię telepatycznie z całych sił!
wątek zamknięty
Angeel, dzieki.

Zairka, o kurcze. To sie nazywa koszmar i straszny pech. Trzymam bardzo mocno kciuki !!

darolga, no własnie po tym wnioskowałam. Widze na fotach, że właśnie "skoku" w tym skoku brakuje.
wątek zamknięty
xxmalinaxx takie konsultacje to baaardzo fajna sprawa i niezłe doświadczenie. Czekam na zdjęcia Muskata 😉
quantanamera Masz już bardziej konkretny termin kiedy Rudy zawita do Polski? 😎 btw. jak normalnie żadna krew, żadne rany mnie nie ruszają, to jakby z mojego dzieciaczka tak sikało to bym chyba zeszła na zawał.
Zairka Nie ma to jak pech... Coś o tym wiem. A co się dzieje z nogami?

Ledwo wyleczyliśmy lewy tył, pod koniec lutego wróciliśmy już całkiem do roboty, tak teraz Siwy zafundował sobie kolejne wakacje. Planowany powrót do sprawności - akurat po zakończeniu moich wakacji. To się najeździliśmy. 🙄
wątek zamknięty
Melduję!!! No to stało się! 😉 Siwa urodziła dużego i silnego ogierka, gniadego. 😉 Ma 3 skarpetki i odmiankę na pysiu. 😉 Nie chcę zaśmiecać wątku, ale mam kilka zdjęć, chwilę po narodzinach. 😉 Źrebol sam dał radę wstać, znalazł sam cyca i zrobił już pierwszą kupkę. 😉  Eneida zachowuje się wzorowo, tylko 2 razy kwiknęła, ale potem to już się nim wspaniale zajęła. 😉 Poród zaczął się około 3.45, a o 4.10 maluch był już na świecie! Pozdrawiamy!  😅

wątek zamknięty
Elena   emocjonalnie elastyczna
06 czerwca 2012 06:09
gryglodor cudny !!!  😍
Gratulację !!! i oby się dobrze chował  🤣
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
06 czerwca 2012 06:15
Ale swietny! Oby zostal gniady 😀
wątek zamknięty
gryglodor, aa boski! Do ideału brakuje 4 skarpety i kradnę! 😁 i tak jak kujka mówi - niech gniady zostanie 😉
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
06 czerwca 2012 06:41
gryglodor-CUDO! gratuluję!  🙂 Mały zostaje z Tobą, czy jeszcze nie masz planów z nim związanych?
wątek zamknięty
Elena, Nirv :kwiatek: :kwiatek:
noo szkoda tej skarpetki, ale już skradł moje serce! 😉 na początku były pewne komplikacje to normalnie palpitacje serca miałam, ale pomogłyśmy mu wyjść i było potem już okej. 😉
milusia źrebol zostaje dla mnie. 😉 chciałabym za rok wysłać go na jakieś łąki. 😉 ale czas pokaże co będzie. 😉
kujka też mam nadzieję, że zostanie gniady!  😍
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
06 czerwca 2012 07:04
gryglodor o  😍 śliczny jest!! Gratulacje i nich się zdrowo chowa 🙂
wątek zamknięty
Gryglodor ogromne najszczersze gratulacje  😅 😅 😅  maly jest przesliczny, mamusia widze daje rade, ciesze sie ze masz juz caly komplecik na oku  :kwiatek:  oby sie zdrowo chowal, imie juz macie?😀
wątek zamknięty
gryglodor, piękny!! Odmianę ma po tatusiu, przynajmniej jak na razie 🙂 O rany rany, ale ci fajnie 😀 Niech się zdrowo chowa.
wątek zamknięty
Melduję!!! No to stało się! 😉 Siwa urodziła dużego i silnego ogierka, gniadego. 😉 Ma 3 skarpetki i odmiankę na pysiu. 😉 Nie chcę zaśmiecać wątku, ale mam kilka zdjęć, chwilę po narodzinach.

żaśmiecaj ,żasmiecaj- malutki jest tak sliczny ,że caly czas mogę na niego patrzyc. Najszczersze gratulacje, niech malutki chowa się zdrowo.
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
06 czerwca 2012 07:32
Zairka, jak z tętnicy to może sikać... jak na tanim horrorze.
Cool story mode on, wrażliwi nie czytać: Skwarek miał kiedyś wycinanego sarkoida, dookoła tego świństwa mega ukrwiona tkanka, więc nie obyło się bez przecięcia niedużej tętniczki. Sikało jak z pistoletu na wodę :/ Lekarz to wszystko zabezpieczył i pozszywał, niby ok, ale mija godzina, druga, cały czas sika 😲 Widać, że dookoła szycia pod skórą nazbierało się też sporo, bo cała okolica cięcia konkretnie wybrzuszona. Wiszę na telefonie, zawróciłam weta. Pan doktor wszedł do boksu, nachylił się blisko do szyi konia, przysunął twarz do rany, żeby lepiej widzieć i nacisnął palcem. Błąd. Jak strzeliło, to zupełnie jakby całą solidną szklanicą chlusnąć w twarz. Centralnie między oczy, do ust, na szyję, kurtkę (śliczna kurtałka, jasno szara... była). Zemsta krwawego Skwara 😀iabeł:

Koniec końców udało się jakoś to wszystko zatamować, koń ma chyba spore zapasy, bo nic sobie nie robi z utraty dość malowniczej ilości krwi. (Cool strony mode off).

to moze jeszcze opowiesz co widzial skwarek?  jest quanta, nie ma quanty😉))
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
06 czerwca 2012 07:41
gryglodor, gratulacje. wiąż czerwoną wstążkę bo prześliczny jest
Klami, fotki z zawodów rewelka! skacze Kajtek jak szalony!
wątek zamknięty
deborah, skoro już tu jesteś - domagam się zdjęć młodego! Strasznie mało się nim chwalisz. Poluję na ciebie po różnych wątkach, ale wszędzie tak skąpisz 😀
wątek zamknięty
06 czerwca 2012 08:03
bo nie mam ..  sama jeżdżę. w młodych koniach chyba wstawiałam zdjęcia z pierwszej lonży w nowej stajni. teraz czekam aż ktoś uwieczni jak jeżdżę
wsiadłam wczoraj i do dziś mam miękkie nogi z zachwytu 😉

mam jeszcze fotki z prób innego konia. półsiostry Clevera  5 letniej Armenii

wątek zamknięty
Darolga, moje gniade się lonżuje z racji tego, że nie wolno mi na konia wsiadać. A innych odważnych brak obecnie 😉 Poza tym chyba ją sprzedam. Rozsądek mówi żeby sprzedać, ale serce nie jest do końca przekonane.. 🙁
Gryglodor, słodki maluszek. Gratuluję i życzę zdrówka dla małego przystojniaka.
wątek zamknięty
06 czerwca 2012 08:18
aniaagre, czasami trzeba uczucia i emocje odstawić na bok i pomyśleć  z wyłączeniem uczuć.    Ja tak postąpiłam i nie żałuję decyzji. Kiedyś myślałam, ze Szogun będzie mój już zawsze. Teraz sprzedałam i wiem, że on ma dobrze a ja mam wreszcie konia który daje mi możliwości rozwoju.
Jeśli gniada miałaby rok stać bo najpierw ciąża potem małe dziecko to czasami warto rozważyć sprzedaż..
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
06 czerwca 2012 08:28
gryglodor, Super!!!! Gratulacje 🙂🙂🙂
wątek zamknięty
Gryglador przecudny dzieciak!! Macie już imię? 🙂
wątek zamknięty
Boski malec!

Dzięki dziewczyny za miłe słowa!

Szczerze mówiąc, to Osta tak całkiem się nie leniła - sama zapewniała sobie dawkę ruchu uskuteczniając niekończące się wędrówki po padoku.

Drałowała aż ścieżki wydeptała.

Teraz nikt mi w to nie wierzy w Grzmiącej, bo ulubioną aktywnością padokową baby stało się.... leżenie  🤣
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
06 czerwca 2012 09:34
Gryglodor, świetny malec! Ja również kibicuje żeby został gniady 😁
wątek zamknięty
Gryglodor gratulacje  😅 cudny jest. Niech się zdrowo chowa i przynosi Ci wiele radości  :kwiatek:
Kujka aż sama zazdroszcze Gilsonowi, że ma takie długie wakacje  😁
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
06 czerwca 2012 09:52
kujka, akuku! 😅

Nie miała baba kłopotu sprawiła sobie konia 😕
Czy dobrze rozumiem, że Grota już twoja? 😀 Dobrze, że udało się załatać koninę, mam nadzieję, że szybko wyjdzie z niedyspozycji.

gryglodor, gratki!!!  :winko:
wątek zamknięty
epka Beata mnie namawiała na przyjazd do Was z koniem na skoki 🤔wirek: Ale zrobić z siebie pokrakę u siebie a pokazywać sie ludziom to różnica 😁

deb Rewelacyjny koń, powodzenia🙂

Gryglodor Ale cudeńki źrebol, niech sie zdrowo chowa!
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
06 czerwca 2012 10:48
gryglodor tak sie zzyjesz, ze nie bedziesz chciala oddac- true story 😉
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
06 czerwca 2012 10:58
gryglodor, gratulacje! piękny maluch  😍 tak jak mówi deborah - wiąż koniecznie czerwoną wstążkę, ponieważ zauroczymy  💘 więcej zdjęć!
wątek zamknięty
Deborah, ale ciacho, zazdroszczę 😍 😍 😍
Gryglodor, piękny malowaniec, niech sie zdrowo chowa 🙂

A może ja się przypomnę z naszym rekreantem staruszkiem:

wątek zamknięty
Mo B., co sie stało ?

gryglodor, super super super !! Przesliczny jest, niech sie zdrowo chowa ! Szybko zawiązuj mu czerwoną wstążeczke !!

deborah, dzieki. Oj skacze skacze. Otworzył sie mi chłopak i daje czadu.
Śliczne to twoje młode, musze kiedyś znalezc czas i zobaczyc na zywo !

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.