Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

ash   Sukces jest koloru blond....
04 czerwca 2012 11:22
Pozdrawiamy wszystkich razem z Karym!
Mam nadzieję, że uda mi się nadrobić tyyyyle stron w KR!
wątek zamknięty
ash swietny ten twoj czarny krolewicz 😀 duzy jest?🙂 u nas w stajni tez kary swiat😉
wątek zamknięty
04 czerwca 2012 12:48
faith dzięki :kwiatek: Pamir jest dla mnie taki w sam raz 166cm 💃
wątek zamknięty
Ash to taki wyposrodkowany 😀 bardzo ladnie mu w tych kolorach 🙂 naszego Babsztyla wlasnie na szaro ubieram, uwielbiam szarosci na karych😉 no i nasze maja jedno 160 - czyli tak w sam raz dla karaczanowatej mnie:P i 175cm - i w sumie to juz dla mnie za duzo, ale czasem wsiadam, za to trenerce jak ulal lezy😉
btw, docenilam ciemno-szare owijki - nie widac brudu od razu  😜 Karo-szara:
wątek zamknięty
a ja wpadam pochwalić się, bo mój koń wygląda jak milion dolarów 😉
wątek zamknięty
Anaa, to prawda, wygląda super i jest w świetnej kondycji 🙂
wątek zamknięty
Ostatnio mam możliwość nadrobić zaległości w zdjęciach. Mój M się zobowiązał, bo już mu dziurę w brzuchu na wylot zrobiła 😀.... Kilka zdjęć Gąbczaka and me....nadal się uczę więc proszę o łagodny wymiar kary haha
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
04 czerwca 2012 16:45
amnestria, hadżdż to jest pielgrzymka. Hadżi to osoba ktora juz pielgrzymke odbyla, "swieta".... po arabsku 😉 po turecku hacı

baffinka, ale gniada sadzi! fajnie!

wątek zamknięty
atchame fajny konik - przypomina mi wałacha koleżanki 😉. Napisz o nim coś więcej.

Ja pozwolę sobie wrzucić zdjęcia Muchy - do niedawna nawet rekreantem nie byłam, bo siadałam sporadycznie. Teraz wożę tyłek częściej, więc niedługo może będzie można mnie podciągnąć pod to określenie 😉.
Mucha:

Ja, Mucha i Continental narzeczonego, który pożyczyłam "na chwilę" 😉:
wątek zamknięty
Feno dziękuje. Życze powodzenia w takim razie. Będę trzymać kciuki  :kwiatek:
Amnestria  :kwiatek: Wynikami się nie przejmuje. Wiem, że stać nas na zerowe parkury, bo tydzień temu oba miałyśmy na 0. Tyle tylko, że o niebo łatwiejsze hehe. W tym roku zauważyłam, że stres ją zaczyna zjadać w momencie jak wjeżdżamy na parkur, ale będzie coraz lepiej z każdym wyjazdem- mam nadzieję  😀 Zresztą nie można się spodziewać cudów od duetu niedoświadczony koń+niedoświadczony jeździec  😁
Klami dziękuje  :kwiatek: i Wam również życze samych sukcesów. I żeby Ogór nie miał już odpałów  😀
Kujka dzięki  :kwiatek: a jak tam Gilek?  😉

na tym zdjęciu widać moje lajtowe podejście do sprawy- koń mi ucieka z szeregu, a ja co? Banan na paszczy  😂
wątek zamknięty
Pozdrowienia !!! Kilka fotek z P klasy.

wątek zamknięty
Klami ale ogór skacze  😍
wątek zamknięty
faith ja to się tak stresuję i denerwuję, jakbym to ja miała rodzić! 😉 szok! masz rację, straszne to emocje!! 😉 a źrebol coś jak nie chce wyjść, tak siedzi cicho. chociaż ostatnio pierwszy raz w życiu poczułam kopnięcie!!! 😉 fajna ta Twoja kobyłka! 😉
Zu  :kwiatek: a jak tam Twój Rudy? 😉
Karla 🙂 piękna i ten ogon!  😜 jeszcze raz gratulacje!
konwalia ogromne gratulacje! 😉  czekamy na fotorelację z nowego domku! 😉
amnestria ale super, że coś u Was ruszyło do przodu! życzę wytrwałości! 😉
Magdzior tworzycie bardzo zgrany duet z Reszką. 😉 bardzo fajnie się na Was patrzy!
huzarowa mimo ciężkiego dnia, Twój Piękny wygląda rewelacyjnie! 😉  😜
baffinka fajna kobyłka! 😉 a punktami nie ma co się martwić, następnym razem będzie na czysto!
Klami normalnie nie mogę przestać oglądać Twojego ogóra! 😉 jest po prostu idealny!!! kupa mięśni, a wygląda, na leciutkiego w skoku! 😉

A ja z racji tego, że dostałam dziś kolejną porcję zdjęć z moją Siwą mamusią, to co nieco dodam. ; ) Bardzo dawno już nie miałyśmy wspólnych zdjęć. 😉 Siwa szykuje się ogromnymi krokami do porodu, właściwie już jesteśmy w terminie, a ja stresuję się coraz mocniej!

I idą dwie kluski!  😁

I na koniec udało mi się uchwyć radosne wołanie Eneidzi. 😉

A na zakończenie dodam, iż w czwartek będę debiutować w klasie L, więc proszę o re-voltowe kciuki, bo strasznie się tym denerwuję! ; )
wątek zamknięty
gryglodor Trzymam kciuki za bezpieczny poród. Jak moja kobyła miała się źrebić, to też się denerwowałam dosłownie wszystkim, więc wiem co czujesz. Najfajniejszy w czasie ciąży był moment, gdy po przyłożeniu ręki do brzucha, czuć było jak się maleństwo rusza  💘
wątek zamknięty
Gryglodor  no piekna ciezarowka z tej twojej kobylki  😁 urocza jest, serio🙂😉) i dziekuje za komplement dla Babsztylka  :kwiatek:

Klami kto to widzial takie latajace Ogory  😁

Anaa nawet jak 2 miliony 😉
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
05 czerwca 2012 08:54
Ash - super Karusek wygląda!
Anaa - jak milion dolarów to mało powiedziane, jesteście w formie, kosmos!  😍
Klami -  😍 😍 mam coś dodawać?  😉
Gryglodor - dobrze mamuśka wygląda, kiedy przewidujecie narodziny maleństwa?

My weekendowo - fot. Agnieszka Cwynar.

Koń skakał jak głupi, chociaż bardzo ciężko się prowadził, a ja jechałam właściwie jak *****, dlatego też zawody zdecydowanie nieudane.

A zadem to się tak otwierał, no nie szło wysiedzieć. Wpadłam w depresję jeździecką, ten koń zasługuje na lepszego jeźdźca, nie wiem czy kiedykolwiek do niego dojrzeję.

wątek zamknięty
05 czerwca 2012 09:10
Baffinka, fajnie brykacie! Cieszę się, że masz frajde ze skoków!
Anaa cudo koń! 💘
Darolga,  :kwiatek:
Chcesz kopa w tyłek zarobić? Przestań tak gadać! Jesteście super parą, pojeździsz trochę na zawody i się zgracie!
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
05 czerwca 2012 09:22
gryglodor, A imię już wybrane?🙂🙂 rudy jak to rudy, a po nastawianiu jest jeszcze bardziej przepełniony swoją rudą naturą 😉 "skacze, bryka i wiruje braknie mu aż tchu" 😁 ale teraz znalazłam pracę i czasu na beztroskie siedzenie w stajni niestety będzie mniej 🙁 ale pieniędzy na marchewki więcej 😉
Darolga oj zdecydownie na kopa w tyłek zasługujesz! Jedne gorsze zawody (w dodatku na zdjęciach wcale tego nie widać!) a Ty już jakieś bzdury o lepszych jeźdzcach😉 Nie strasz tak Koraba bo dopiero Ci da do wiwatu 😁
wątek zamknięty
Atchame- Miło widzieć Gąbiego 🙂 Widzę, że grzywa już zahodowana- całkiem inaczej wygląda w tej fryzurze 😉
Pokazujcie się częściej. Ucałuj kasztanka w chrapki ode mnie 🙂
wątek zamknięty
05 czerwca 2012 09:57
ash, Zu - dzięki, tylko kurczę, ostatnio już było naprawdę mega mega, a teraz taki kosmiczny regres, fatalne zawody,  w sobotę oślepłam, a jak widziałam odległości z daleka, to i tak robiłam jakieś głupie babole i serwowałam mu bardzo nie fair odskoki. W niedzielę było dużo lepiej, ale i tak bezszał, nie mógł się na niczym skupić, targał mnie, wymyślał głupoty, a ja w zasadzie nie zrobiłam tam na górze nic, żeby ten stan zmienić. Generalnie zawody pojechane na zero - zero dobrych parkurów.
wątek zamknięty
Klami ekstra  😀
Gryglodor dzięki  :kwiatek: fajna z niej beczka się zrobiła  😀 trzymam kciuki za udany debiut (no i oczywiście cały czas za bezproblemowy poród)
Ash  :kwiatek: zaprzeczać nie będę- frajde mam z tego ogromną  😀 tym bardziej, że sama babsko zajeżdżałam i wszystkie małe sukcesy jak i niepowodzenia zawdzięczam tylko sobie  😎
Darolga może na zmiane pogody mu odbiło, tak jak mojej  😁 pamiętaj- raz na wozie, raz pod wozem. Zawsze trzeba się podnieść i iść dalej z podniesioną głową. Co nas nie zabije, to nas wzmocni  😎
wątek zamknięty
05 czerwca 2012 12:04
baffinka - nie miał dobrego dnia, to fakt. Tak tak, ja wiem, tylko, że ciężko iść z podniesionym łbem mając świadomość, że się marnuje dobrego konia.
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
05 czerwca 2012 12:11
darolga, weź mnie nie denerwuj kobieto.
Co ja mam powiedzieć? mam zajebistego konia, który skacze wszystko, robi całą robotę za mnie, zrzuca jak mu perfidnie przeszkodzę i co?
ostatnio na zawodach byłam 1,5 roku temu. I nie zapowiada się, żebym w przyszłości pojechała. Nawet nie trenuję, i to też od ponad roku, pojedyncze epizody skoków mogę policzyć na palcach jednej ręki. Więc weź się w garść, idź na trening, jedź na zawody i CIESZ SIĘ tym co masz, bo masz naprawdę bardzo dużo. Koniec tyrady, nie miałam zamiaru być złośliwa, ale frustracja i inne fajne rzeczy się we mnie kotłują i nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam takie coś 🙁
wątek zamknięty
05 czerwca 2012 12:19
Gillian -  :kwiatek: ja się cieszę, bardzo się cieszę z tego, co mam, co dał mi ten koń, jestem cholerną szczęściarą, że na niego trafiłam, że mogę robić to co kocham i że mam to, co mam. Niemniej jednak frustruje mnie fakt, że ten koń daje tyle od siebie, wkłada w skoki całe serce, a ja, chociaż bardzo bym chciała, niewiele daję mu od siebie, a już na pewno nie pomagam w parkurze. To nie jest tak, że tego nie doceniam, wręcz przeciwnie, doceniam aż nadto, ale mam cholernego kaca moralnego, że nie umiem być równie dobrym partnerem w sportowych zmaganiach, jak kopytny. I niezmiennie trzymam kciuki, żeby u Ciebie się poukładało i żeby wszystko było tak, jak sobie tego życzysz - a chyba będzie, zmiana stajni była sporym krokiem, czyż nie? No i oczywiście trzymam kciuki za zdrówko kopytnego! :kwiatek:
wątek zamknięty
Darolga tak nie mozna 🙂 pomysl inaczej - ty zapewniasz mu opieke, swietne warunki i wkladasz w to cale swoje serce 🙂 a on odwdziecza ci sie na parkurze, za to wszystko co ma dzieki tobie na codzien 🙂
wątek zamknięty
Anaa, ale mięśniak  😜  😜
darolga, ależ on skacze  😍
Klami, dawaj filmik, chętnie zobaczę  😀

a ja we czwartek jadę na zawody, to dla mnie wyzwanie, bo jedzie 6-7 koni, ale dam radę 😀
wątek zamknięty
05 czerwca 2012 12:30
darolga, tak, zmiana stajni była sporym krokiem - w przepaść. Ze zdrowiem wychodzimy na prostą, odpukać, pochłonęło to mnóstwo kasy i czasu. Będę więc miała zdrowego, fajnego konia na padoku. Na zawody i tak nie mam raczej szans się porywać, miało być pięknie a wyszła jak zwykle kupa 🙁
wątek zamknięty
Gillian, Czemu nie na zawody? Choroba i wyzdrowienie do stanu "normalnego" wyklucza go z użytkowania? 🙁

Klami, Latający ogór! 😀 Fajnie, fajnie

faith, Ejjj.... ale Ty świetnie siedzisz!
wątek zamknięty
Sankaritarina tak, na krzesle np. przed monitorem swietnie siedze  🏇  a tak serio:  :kwiatek: ale mojego udzialu to jest w tym z 20%, reszta to ruch Kobysi 🙂 Krotki grzbiet ma i swietnie nosi  💘
wątek zamknięty
05 czerwca 2012 13:31
Sankaritarina, proza życia, brak środków finansowych. Jest naprawdę bardzo bardzo źle w tym temacie i nie widać zmian na lepsze, na dzień dzisiejszy żyjąc ledwo-ledwo pomagam jeszcze z kasą mojej matce bo zbankrutowała i tonie w długach. Właśnie sprzedaję auto z przyczepą, więc i moja niezależność transportowa poszła w diabły a bez tego nie wydostanę się z mojej zapadłej wioski. Przy takich problemach jak teraz są... gdzie tu jeszcze myśleć o płaceniu za licencję, za startowe, za benzynę 🙁 przepadło.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.