Kącik Małolata...:D

borkowa, wal do mnie śmiało  :przytul:
Kamita mów  😅
maiiaF ida hhahaha aż głupio się przyznać ale : już nie wiem co mam robić żeby mojego ojca przekonać do dzierżawy konia  😂 wczoraj na majówce kupiłam dmuchanego kucyka ( różowego z niebieską grzywą :hihi🙂 powiedziałam mu to dziś, że będę się nim zajmować i ujeżdżę go  🤦 on się oczywiście zaczął śmiać no ale, i wymyśliłam że następnym razem jak będę do niego iść zabiore go ze sobą i nie wiem co dalej  😂 jak się zapyta po co go wzięłam to powiem że jak nie mogę mieć swojego konia to będę miała takiego i zaszantażuje go że będę go wszędzie zabierać, na obiady do restauracji, do kina, do teatru i zobaczymy  😂
Tak wiem głupoty mówię może dlatego że mam dość dobry humor  😁
faktycznie pomysł brzmi śmiesznie ale jak dla mnie... genialny  😀 😅 😂
Kamita, brzmi genialnie, zależy jeszcze, jaki jest Twój tata 😎 moja mama to by się tylko wkurzyła i już byłoby po sprawie totalnie 😁
maiiaF moja mama się zaczęła śmiać i powiedziała żebym wypróbowała  😁 a tata hmm jak tata  😉
ida no zobaczymy jak to będzie  🤣
Ja wróciłam, dziękuję wszystkim za kciuki i tak dalej, obecnie na chacie mam armagedon... Świat mi się wali.
Jeśli chodzi o starty to z mojej winy miałam 2 stopy na jedynce w L-ce a dalej już na czysto. Chciałam się przepisać drugi raz do L, ale się nie zgodzili, brawo. Skąd miałam wiedzieć, że piach będzie tak grząski, że mój koń dosłownie przelewał się przez te przeszkody... w tym piachu stało tam pewnie 110. No ale pojechałam to P, skoki bardzo siłowe, koń już nie miał siły i na 6 eliminacja. Nie winię go za to, bo warunki beznadziejne. Na następne zawody jedziemy LL i L, bo szkoda konia zrażać... Nie ukrywajmy, ja też jestem już za ciężka na tego konia, jeśli chcę jeździć coś więcej. Dojrzałam do sprzedaży, mam nadzieję, że uda mi się go jak najszybciej sprzedać i będę mogła zacząć jeździć u trenera.
Facella   Dawna re-volto wróć!
20 maja 2012 18:51
kopnij mnie ktoś w dupę, muszę zadzwonić do trenera. w ogóle mi się nie chce jechać, za co mama na mnie nakrzyczała, ale ten tydzień był tak beznadziejny pod względem mojego jeździectwa, że się zwyczajnie boję. znowu dostanę opierdziel od trenera :/ muszę się ogarnąć  🤬
ChingisChan   Always a step ahead! :)
20 maja 2012 19:23
Borkowa co jest?
Nope będzie lepiej 😀.
Ja właśnie wracam ze stajni, zrobiłam zdjęcia chcecie je "ocenić" czy się nadają do wątku o dopasowaniu siodła? 🙂
ChingisChan, jasne 🙂.
20 maja 2012 19:33
Ok :kwiatek:.

Można je tam wkleić czy zostanę zlinczowana? 😁
ChingisChan, można, szkoda tylko, że nie widać całego konia. No i wszystkie zdjęcia powinny być robione z podciągniętym popręgiem!
Na pierwszym zdjęciu za bardzo leży na łopatce 😉.
20 maja 2012 19:40
Ostatecznie mam jeszcze takie 😁.

Widać prawie całego konia 😁.
borkowa co jest? 🙁

ojj dziewczyny dzięki za kciuki!
Było na prawdę dobrze  😅 jestem z siebie całkiem dumna! Koń dobry się trafił i oprócz małych głupotek, które wyprawiała w boksie było dobrze 🙂 no jeszcze pod koniec jazdy zaczęła wyrywać wodze przez, co prawie spadłam ale utrzymałam się  😅 Dziś mi noga nie latała, łydka była chyba dobrze w dole. Najeżdżałam na drążki, jechałam ćwiczebnym bez strzemion (z anglezowaniem i bez), wolty, serpentyny. Wiem, że pewnie dla Was, które jeździcie na zawody itp to jest nic ale dla mnie to już sukces!  😎

W ogóle jakoś mi się układają dwie sfery życia aktualnie: konie ( 😍 ) i rodzina (rodzice się w końcu dziś pogodzili po jakichś 3 czy 4 tygodniach nieodzywania sie do siebie  🤔wirek: ). W szkole średnio, mam problem z dwoma przedmiotami w sumie ale muszę dać radę. I ze znajomymi jakoś mi się średnio układa. Nie mam dla nich czasu, przez co się obrażają albo w ogóle mnie denerwują i się tylko kłócę z niektórymi jak już przyjdzie porozmawiać  😵 to tak na prawdę przez konie bo muszę rzadziej wychodzić, sprzątać, więcej się uczyć niż wcześniej ale w sumie nie żałuję. Jak ktoś przyjacielem jest to zrozumie, że pasja to pasja i miłość do koni musi swoje miejsce w moim życiu mieć, a jak nie przyjaciel to nie ma co zaprzątać sobie głowy
Heval jeju jeju strasznie się ciesze  😍 caały czas trzymałam kciuki  😅 + pamiętaj mi zawsze możesz wszytsko powiedzieć, musimy się w końcu spotkać  😉
OMG. Moja nauczycielka od polskiego lubi wymyślać nam na weekend dużo roboty ;/, nie rozumie tego, że mamy inne zajęcia oprócz j. polskiego i szukania cytatów w całej lekturze. Napisałam pół strony i mam dosyć.

Heval, fajnie 🙂, każdy kiedyś zaczynał, a długo już jeździsz?
Kamita  :kwiatek:
Sisisa jeździłam kilka lat, radośnie bez problemów. potem miałam wypadek, zerwane więzadło w szyi i dwa lata konia na oczy nie widziałam...
Teraz więc zaczynam praktycznie od 0  😵 to mnie najbardziej frustruje, że kiedyś jechałam sobie po prostu, bez przeszkód, bez problemów. Wsiadałam i galopowałam ile dusza zapragnie. A teraz marny kłus mnie męczy a galop grozi bliskim spotkaniem z podłożem  😡
ale mam ubaw, na naszym czacie na muzycznym forum gadam z dziewczyną o koniach, przyłączyła się koleżanka, która jeździła, miała wypadek i się bała, przestała, a teraz twierdzi, że by chciała, ale jest za stara (ma 20 lat), więc bardzo szybko wybiłyśmy jej to z głowy 😂 powiedziała, że ją przekonałam i po sesji idzie na jazdę 😎 lubię takie akcje 😁
Heval to super !!  😀
Ania mi już doniosła, że byłas  😉
mam nadzieje, że dobrze poleciłam?  🙄
Ida właśnie zauważyłam, że Cię znają tam 🙂 a ja nawet nie byłam pewna Twojego nazwiska jak pytali czy to ta Ida  😡
Dobrze poleciłaś. Pierwsze wrażenie o Ani mam bardzo bardzo dobre, o podejściu i tym, co robiłyśmy 😀 100000000000 razy lepiej niż z tą wcześniejszą, tu się poczułam w centrum uwagi i ciągle coś się działo! a jutro będą zakwasy jak złoto pewnie  😂
ChingisChan, wiec tak - sprawdź czy się nie buja przód-tył, następnie dobrze osiodłaj konia, bez czapraka i futra i podepnij popręg, zrób zdjęcia CAŁEGO konia - żeby było widać czy leży w równowadze. Sprawdź czy panele leżą po całości - przy podpiętym popręgu włóż rękę od tyłu tybinki, tam wymacasz czy siodło dolega. Wsiądź też i sprawdź czy nie siada na kłębie, jeśli siada to załóż pad, futro, wsiądź i chwile pojeździj i zobacz czy jest miejsce przy kłębie. Na tych fotach nie wygląda źle. Poproś też kogoś żeby zobaczył czy siodło nie anglezuje w kłusie razem z Tobą
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
21 maja 2012 07:31
Wrr wczoraj miałam mocne spięcie z mamą na temat szkoły i dała mi warunek bardzo wkurzający 🤔 jeżeli do 1 czerwca nie poprawię ocen, nie idę z moim M. na wesele i nici z koni 🤔 chyba poproszę o bana na voltę żebym się uczyła :/
Hermes, szykuj się i wypad z papierami do szkoły, a później się uczyć i bez gadania! (powiedziała ta, co właśnie powinna się uczyć :hihi🙂 Mirek czeka!
21 maja 2012 08:59
Nirv, dobra ciotka! Idę jeszcze podanie drukować 😁
W koncu moge odpocząć! Ciężki weekend mam za sobą. Osiemnastka siostry i moje urodziny, było roboty ale bawiliśmy się cudownie 😀
Pierwszy raz od wtorku w miarę normalnie spałam, wreszcie. Ale i tak czuję się potwornie zmęczona. Generalnie wakacje rozpoczęte nieźle. 🤣
21 maja 2012 13:39
Ja pi%^$*&#!!!! Chyba zakończę edukację na gimnazjum, bo te nowe pomysły z papierami to porażka. Pojechałam do szkół do Warszawy po to by dowiedzieć się, że mam złe podanie. Nosz K&^%$..
biegaliśmy na 300 m na czas, ledwo oddycham. taki upał+moja astma 🙄 wszyscy zdychają, jest koszmarnie duszno. na szczęście teraz niemiecki to chwilę odpocznę...
maiiaF Ja jutro mam 5 lekcji, a w tym 4 wf  😵 tak na dworze...  😂 😂
ojej 😲 u nas na szczęście zapowiadają burze przez następne kilka dni...
wróciłam do domu, mama mówi. że pan od koni nie dzwonił 🙄 i w razie jakby nie zadzwonił, to brat kadrowej z jej pracy też ma konie w okolicy, więc w razie jak tam nie wyjdzie to pojedziemy zobaczyć też tu. Chociaż nastawiłam się już, nie powiem...

a z niemieckiego pani nas puściła 😜
21 maja 2012 14:43
A mnie mało będzie tutaj przez najbliższe 2 tygodnie 🙁 muszę poprawić oceny :emot4:, więc żegnajcie małolaty na razie  😕 :bum:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się