Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Strucelka, strasznie ci współczuję, aż łezka zakręciła się w oku..
wątek zamknięty
wilczyk  :kwiatek:
Quendi chłopak ma ok 4-5 lat ( nie pamiętam dokładnie) i jest dzikusowatym surowiakiem. Ktoś kiedyś na nim podobno siedział, ale nic więcej nie wiem 😉
Anderia to małopolak, stoi w Budach Michałowskich (Wierzbowym Ranczu)
amnestria mam nadzieję, że nie kolejny szatan, bo mój kucland też wydawał się być normalny  🙂 młodziak do roboty  👀 Cieszę się że z Duchowym coraz lepiej! Niech moc będzie z wami  😀iabeł:
vill_18 Dzięki! Fajnie, że coś sobie w końcu znalazłaś. Nudno bez tych koni, sama się ostatnio przekonałam  😉
domcia406 mam nadzieję, że taki właśnie będzie, bo jak na razie to mały dzikus  😉
xxmalinaxx haha, jak to Burza powiedziała "Przecież Ty nie masz normalnych koni"  😁 Mam nadzieję, że jednak to będzie ten pierwszy "normalny" koń. Dziękuję  :kwiatek:

Strucelka Wiem, że żadne słowa nie pomogą, bo jeszcze nie tak bardzo dawno, to voltowicze do mnie pisali w takiej samej chwili, w jakiej Ty jesteś. Trzymaj się. Wiesz, że dałaś mu wszystko co najlepsze. Miał dobre życie przy Twoim boku. Wiem jak bardzo teraz chcę ci się wyć, płakać. Czas leczy rany... a życie niestety sprawiedliwe nie jest 🙁

wątek zamknięty
Strucelka strasznie przykro, trzumaj się  :przytul:

Mąka znalazłam Twojego posta ze strony... 142, nie widziałam go wcześniej.  😉  Rudy niestety jest teraz 100% rekraantem. w sensie wozi tylko dzieciaki. nie chodzi pod nimi dużo ale regularnie. jedyne co, to ja czasem na niego wsiąde i jeśli chcę wykonać jakąś pracę to niestety muszę zakładać gumy...
edit: nie masz może jakiś starych zdjęć Rudego?  😉
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
17 maja 2012 20:31
Strucelka - trzymaj się  :przytul:
nie nie mogę siedzę i nie wierze... aż się popłakałam....
wątek zamknięty
xxmalinaxx  jak sie czujesz? lepiej?

Mąka twoj newbie wyglada bardzo sympatycznie, trzymam kciuki zeby nie sprawial klopotow i zeby poszlo jak po masle😉

A ja jestem dumna podwojnie🙂

Po pierwsze, wczoraj skoki na Darco byly jak an mnie w miare ogarniete 😉 a kon jest naprawde super jak zalapie rytm i ratuje mnie ze wszystkiego, czy mu pasuje czy nie pasuje odleglosc, przez wszystko mnie przewiezie, 7 lat ma a sie zachowuje jak profesor!🙂 nawet jak mu sie tlucze takie cos jak ja po grzbiecie  😁

A po drugie - kobyla szla ostatnio tak  😍 w koncu mam w galopie fajnego lekkiego konia w reku, okraglego pod soba🙂😉)) nie jest jeszcze jakos super ustawiona ale roznica w prowadzeniu jest ogromna, nawet udalo nam sie sfilmowac! oooo -->

Uwielbiam takie jazdy🙂 Az nam wyszla tecza po wszystkim😉

wątek zamknięty
faith, mam wrażenie, że siodło anglezuje z tobą na kobyle?
wątek zamknięty
Hmm... szczerze mowiac nie zaobserwowalam, trenerka tez, ale przypatrze sie na nastepnej jezdzie, dzieki za sugestie :kwiatek: siodlo wlasnie wrocilo z poszerzania, przymierzalysmy na golo, lezal super, ale lepiej dmuchac na zimne, pooobserwujemy🙂
wątek zamknięty
Faith dzięki, sporo lepiej. Wczoraj wsiadłam po raz pierwszy, było nieźle, ale znowu trochę rozbolała głowa. Niemniej koń był wyrozumiały i nie sprawiał problemów  :kwiatek:
Mąka w takim razie podaj mi rękę, mnie się jeszcze przez 11 lat jazdy nie zdarzyło siedzieć na normalnym koniu, z jednym tylko wyjątkiem, jakim była moja kobyłka, której nie ruszało absolutnie nic... 😀
wątek zamknięty
może to tylko wrażenie, wiesz jak to jest z filmikami 😉
wątek zamknięty
jak przyjezdzasz blisko kamery, to wygląda jakby anglezowało. To twój koń?
wątek zamknięty
Nie, kobyla instruktorska ze tak to ujme🙂

przyjrzymy sie razem z wlascicielka blizej, zobaczymy 🙂
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 maja 2012 09:39
faith fajnie siedzisz  🙂, ale czy aby strzemiona nie są troszkę przydługie? Bo trochę mało stabilna łydka jest.

A w ogóle to czemu tego konie nie można jeździć w ustawieniu, bo na obecną chwilę nie wiem czy przez to ale bardzo być może  ta sztywnośc potylicy niejako wpływa na słabą prace zadu i tylnich nóg - konik szura nogami, słaby wykrok ma
wątek zamknięty
Mozna jezdzic w ustawieniu😉 nawet jest wskazane, tylko cholerka trzeba umić ze tak to ujme😉 Kobyla jest nielatwa temperamentowo, mozno wrazliwa w pysku, latwo sie rozprasza, no taka Ksiezniczka-histeryczka 😉  rzezbimy co mozemy ale w sumie ja jezdze 3 razy w tyg z czego na niej 2, no nie jest to jakas powalajaca czestotliwosc zeby wymagac cudow 🙂 takze postepy przychodza powoli i po troszeczku, ale, jednak przychodza, wiec i tak jestem zadowolona 😉
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 maja 2012 09:44
spoko 🙂
wątek zamknięty
Faith też uważam, że całkiem fajnie siedzisz  😀 nie to co ja- bujam się na tym koniu jak na fotelu bujanym  😂 powodzenia w pracy  :kwiatek:
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
18 maja 2012 10:43
baffinka, jak by to wrotki powiedział "jak babcia na werandzie" 😉
wątek zamknięty
dobre, dobre  😁
wątek zamknięty
Baffinka :kwiatek: dziekuje bardzo 🙂 zeby jeszcze bylo skutecznie... 😉
wątek zamknięty
sandakanowa   'Pracuj nad sobą, a z koniem się baw...'
18 maja 2012 11:36
Baffinka :kwiatek: dziekuje bardzo 🙂 zeby jeszcze bylo skutecznie... 😉

Wydaje mi się, ze dobrze ją pchasz dosiadem na wędzidło, bo kobyłka coś tammpróbuje momentami 🙂
wątek zamknięty
Ona nawet nie probuje, ona sporo chodzi juz w dobrym ladnym ustawieniu w klusie 😉 tyle ze ja jestem jeszcze nierowna, tzn spina mi sie obrecz barkowa i lapa robi sie ble. albo zapominam sie i siadam na tylny lek zamiast usiasc w rownowadze. albo nie czuje jeszcze dobrze momentu kiedy kon mi wychodzi z pomocy i reaguje pare krokow za pozno😉 no i stad te komplikacje. trzeba jezdzic jezdzic jezdzic.
mam jeszcze z klusa filmik, gdzie widac ze mamy fajne momenty:

Brakuje tez troche zadu bo nie zawsze jeszcze umiem wyegzekwowac jego prace odpowiednia. no ogolnie duzo do nadrobienia, z tym ze na szczescie czuwa nad nami fachowiec 🙂
tak teraz widze ze faktycznie czasami sie odbija siodlo, ale chyba wlasnie wtedy jak trace rownowage zamiast sie wycofac gora i przywalam dupskiem w tylni lek :/
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
18 maja 2012 14:58
Strucelka bardzo, bardzo smutna wiadomosc... strasznie mi przykro 🙁 Trzymaj sie...
wątek zamknięty
faith, fajnie siedzisz, chciałabym tak siedzieć w galopie jak Ty, a ja latam jak worek kartofli, moje nogi żyją własnym życiem  😵

dostałam kilka zdjęć mojej Fantazji od forumowej Tristii, za które bardzo dziękuję  :kwiatek:

wątek zamknięty
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
19 maja 2012 16:14
Jaka ona jest... kobieca 🙂 Śliczna kobyłka 🙂
wątek zamknięty
Ufff jestem wykończona. Kilka godzin w stajni, gorąco jak w saunie  😵

Dzisiaj troche pokicałyśmy. Transport załatwiony, właściciel poinformowany i jeśli nie będzie dziwnych zdarzeń losowych to za tydzień pojedziemy sobie dla zabawy mini LL  😁 Trzymajcie kciuki żeby wypaliło  😉

zadowolone i rozluźnione babsko po serii skoków 😀

Ruda też dzisiaj sobie trening zrobiła:  🤣

i... are you fucking kidding me?  😎
wątek zamknięty
baffinka, ostatnie zdjęcie przebija wszystko.  😀
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
19 maja 2012 17:10
Baffinka, kciuki trzymane! Powodzenia!
Fantazja, fajnie widzieć Fantazję!
Strucelka, nawet nie wiem co powiedzieć! Trzymaj się cieplutko!

A ja was zasypię fotkami z zawodów. Wynikiem nie będę się chwalić, bo aż wstyd.  😡 Ale na zdjęciach wygląda to całkiem zacnie!

Rozprężalnia:

Przed wjazdem:

N:

I już po:

Niestety musiałam startować z orzełkiem na fraku, bo nie miałam czasu żeby go odpruć!  🤬
Jeszcze nie dostałam zdjęć z C, ale jak tylko dostanę- to wstawię!
wątek zamknięty
arivle a mieliście gdzieś w necie listy startowe albo i nawet wyniki?
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
19 maja 2012 20:36
nareszcie mogę oficjalnie pokazać
nasz nowy członek rodziny
3 letni ogier
na filmiku 5 raz pod siodłem 🙂
wątek zamknięty
Deborah 10 min temu mi wyskoczyło na fejsie jak ktoś skomentował. Bardzo fajny chłopak. Gratulacje  :kwiatek:
Arivle dzięki. Super wyglądałyście. Chwal się wynikiem i nie kokietuj. Po zdjęciach widać, że przejazd udany  😀
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
19 maja 2012 20:41
baffinka, dziękuję 🙂 dłuugo szukałam...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.