sznurkersi - czyli natural w roznych odcieniach
ja też bym pewnie nie umiał, niczego odmówić własnej córce 😉
Hihi wrotki uważaj co mówisz, bo Twoja pociecha rośnie. Żeby Cię córa za kilka lat ze sznurkami nie ganiała 😉
wydaje mi się że wcześniej czy później większość koni dobrze zrobionych jak trafią w ręce laika to zaczną Nim rządzić, bo po co pracować skoro można się ,,bawić'' głupotą właściciela
Mi zaś się wydaje, że każdy koń sprawdza nową osobę, bo z jakiej racji ma postępować z nią tak samo jak z tą, którą np. codziennie ćwiczy? Nowa osoba to zawsze okazja do zdominowania.
Zgadzam się z być. U nas jest taka klacz co za akażdym razem jak ktoś nowy na nią wsiądzie sprawdza go, shcylając głowę po każdym przejściu do niższego chodu. Sprawdza czy jeździec się na niej utrzyma i czy jest na tyle doświadczony by ją opanować. Podobne sytuacje mogą się zdarzyć w pracy z ziemi.
[quote author=Być. link=topic=5.msg1396004#msg1396004 date=1336500345]
Mi zaś się wydaje, że każdy koń sprawdza nową osobę, bo z jakiej racji ma postępować z nią tak samo jak z tą, którą np. codziennie ćwiczy?
[/quote]a niby dlaczego by miał sprawdzać?
chyba naprawdę nie miałaś do czynienia z pożądnie przepracowanym sportowym koniem, skoro sądzisz, że taki koń może mieć nawyki rekreanta który robi wszystko żeby sie nie narobić 🤔
taki porządny, przepracowany koń nie szuka okazji do dominacji, bo wie że to dla niego żadna radość i wygoda...
Ludzie spokojnie, żeby było jasne Ronin to koń Ronina ,na którym jeździ Ronin i bawi się z nim. Ronin to koń ułożony przez Ronina i profesjonalnego jeźdźca. Ronin był koniem trudnym ,do tej pory jest i to Ronin oduczył Ronina złych nawyków i dalej z nim ćwiczy. Żeby było jasne Ronin nie jest łatwym kawałkiem chleba i to nie koń typu "wsiadasz i jedziesz". Ronin jeździ na Roninie ujeżdżeniowo a do tego Ronin skacze raz w tygodniu pod ojcem Ronina. Ojciec Ronina jeździ na Roninie na zawody ,póki sam Ronin nie zacznie jeździć na nim czworoboków. Ronin się uweźmie i za miesiąc zaczyna jazdę bez wędzidła. CZY WSZYSTKO JASNE ?????
A więc uprzejmie proszę o niewypisywanie bzdur sugerujących o tym ,że "przyszłam na gotowe" i ,że jestem "dominowana" przez WŁASNEGO konia ,tym bardziej ,że nie znacie naszej historii ....
Maskara ,ciężko pracujesz ,starasz się a ci taki w necie napisze ,że twój koń tak naprawdę nie jest twój ..... 🤔
a świstak siedzi i zawija sreberka 😁
Ronin jeździ na Roninie ujeżdżeniowo a do tego Ronin skacze raz w tygodniu pod ojcem Ronina. Ojciec Ronina jeździ na Roninie na zawody ,póki sam Ronin nie zacznie jeździć na nim czworoboków. ustal dziecino najpierw zeznania sama ze sobą 🤔
koń chodzi konkursy 130, a to ty go do tego przygotowałaś, zwłaszcza, że licencję III zrobiłaś w przejeździe na drugim koniu, bo Roninem jakoś nawet nie mogłaś dobrze, od razu zagalopować na prawidłową nogę, no i cały zakręt kontrą też nie pomógł (co widać przecież na filmiku, który podlinkowałaś).
oooo właśnie wrotki co z tym filmikiem? 🤣
Masz dziś wysoką gorączkę najwyraźniej Ronin. Biedne bredzące w malignie rozpieszczone do granic możliwości i wiecznie szukające gdzie popadnie i u kogo popadnie poklasku dziecię. 🙄
Ojciec Ronina jeździ na Roninie na zawody
no to już się pogubiłam i chyba czegoś takiego nie widziałam by koń na koniu jechał 😂
oooo właśnie wrotki co z tym filmikiem? 🤣
a stać Cię na ryzyko żeby go zobaczyć? 😎
hmm po Twoich własnych wypowiedziach wcześniejszych można było wywnioskować jednak że masz z Nim jakies problemy i sobie nie radzisz...i szukasz pomocy w naturalu bo uważasz że masz trudnego konia....a może tak problem leży w tobie? braku dojrzałości? kontroli nad własnym ciałem i braku pomysłu? tu niby pnh coś (bo pnh nie można tego nazwać) tu kantar dh...co będzie kolejne kurs zaganiania bydła?
Ronin., kurcze, ależ to sie dziwnie czyta😀
Ojciec Ronina jeździ na Roninie na zawody ,póki sam Ronin nie zacznie
tak tylko się delikatnie zapytam, czy kogoś obchodzi czy podpisałam z mężem intercyzę? obchodzi kogoś, które domy u nas w rodzinie są czyje na papierze? tak samo kupa wszystkim raczej do tego, czyj jest papierowo koń, kto na nim jezdzi, kto mu rwie koniczynę, a kto po nim zaszczaną słomę sprząta... raczej?
Vanilka niestety nie wyszło. Tylko Ela i Wrotek maja dar do zabawnych i górnolotnych złośliwości, podpinanie się pod ich styl niewiele da 😉 tak tak wiem, nie podpinasz sie absolutnie 😎
Dh miał być tylko jednorazową pomocą ,ubierałam mu go dzisiaj i jak na razie jestem zadowolona z działania ,ubierzemy go jeszcze 2/3 razy i to będzie na tyle ... kolejny raz ubiorę go niedługo przy wsiadaniu... Naprawdę fajna sprawa .
[quote author=Ronin. link=topic=5.msg1396095#msg1396095 date=1336504927]
Ronin był koniem trudnym ,do tej pory jest i to Ronin oduczył Ronina złych nawyków i dalej z nim ćwiczy. Żeby było jasne Ronin nie jest łatwym kawałkiem chleba i to nie koń typu "wsiadasz i jedziesz".
Mocna mitologia, legendą nie wzgardzę. Nie mów, to wina Epifita, Boga Rzeczy W Kształcie Ziemniaka czy może Rezonata, Bogini Łasic maczała w tym palce?
[/quote]
bo to się w różowym, natóralnym Matriksie działo, gdzie galopują jednorożcami po tęczach z Pane Wąsatym Parelli jako przewodnikiem stada 🤣
Dh miał być tylko jednorazową pomocą ,ubierałam mu go dzisiaj i jak na razie jestem zadowolona z działania ,ubierzemy go jeszcze 2/3 razy i to będzie na tyle ... kolejny raz ubiorę go niedługo przy wsiadaniu... Naprawdę fajna sprawa .
powiedz ty lepiej dziecko rodzicom że bardzo źle się czujesz i pilnie doktor ci potrzebny
zaprzeczasz sama sobie..jednorazową a ubierzesz go 2/3 razy....ale mniejsza o to 😵 czemu nie możesz pracować na kantarze, halterze czy wędzidle?
A Linda za Nimi na miotle..
Ronin., kurcze, ależ to sie dziwnie czyta😀
Ojciec Ronina jeździ na Roninie na zawody ,póki sam Ronin nie zacznie
tak tylko się delikatnie zapytam, czy kogoś obchodzi czy podpisałam z mężem intercyzę? obchodzi kogoś, które domy u nas w rodzinie są czyje na papierze? tak samo kupa wszystkim raczej do tego, czyj jest papierowo koń, kto na nim jezdzi, kto mu rwie koniczynę, a kto po nim zaszczaną słomę sprząta... raczej?
Ale wiesz Isabelle chciałam to wyjaśnić bo jeszcze zaraz ktoś napiszę ,że ja go wyciągam z boksu i jeżdżę wokół stajni na oklep jak właściciele nie patrzą , śmieszne jest to ,że takie rzeczy piszą osoby dorosłe 🏇
A ja bym prosiła niesznurkowych o przekazywanie swoich mądrości w innych, stosownych do tego wątkach. Sa ich setki...
A ElęPe o zajęcie się własnym dzieckiem a nie rozczulanie nad czyimś.
czemu nie możesz pracować na kantarze, halterze czy wędzidle?
Bo nie umie? 😁
Taki fajny koń, a tak mu namiesza w główce...
zaprzeczasz sama sobie..jednorazową a ubierzesz go 2/3 razy....ale mniejsza o to 😵
Między wanną a kiblem jest dziura i średnio raz na dwa tygodnie wpada mi tam mydło. Ale to jednorazowa sytuacja.
Wyższa matma, nie nasz poziom 😕
Przepraszam bardzo, że przerwę Wam tę konwersację na temat Ronin, ale nie podoba mi się tu zachowanie ElaPe, najpierw spójrz na siebie, a później oceniaj. Skoro nie znasz konia nie możesz ocenić jaki on jest. I z tym leczeniem to co to miało być ? Lepiej się poczułaś jak to napisałaś ? Powinnaś to zostawić dla siebie a nie robić z Ronin tu nie wiadomo kogo. milenka_falbana jestem takiego samego zdania, no bo internetowych instruktorów jest wielu, nawet nie znając konia się potrafią wymądrzać. I skąd wiecie, że nie umie ? To mnie bardzo interesuje .
śmieszne jest to, że Ronin brnie w te legendy, wiedząc, że nie jest anonimowa 🤔
a milenka_falbana to po co daje linki do filmików, które potem sama kasuje? 😵... czyżby te internetowe opinie, nie były dla Niej takie obojętne jak deklaruje 😁
śmieszne jest to, że Ronin brnie w te legendy, wiedząc, że nie jest anonimowa 🤔
a milenka_falbana to po co daje linki do filmików, które potem sama kasuje? 😵... czyżby te internetowe opinie, nie były dla Niej takie obojętne jak deklaruje 😁
Fakt, zastanawiające. Syndrom mitomanki czy co.
Taaa, Milenka wpierw dumna ze swych "osiągnięc" nagle przestała chcieć nimi epatować. Pewnie ze zdwojoną mocą przystąpi to opisowego mitologizowania swych "osiągnięć" na kulawym, sztywym koniu.
A tak w ogóle Ronin: już ochłonęłaś? gorączka spadła? To włącz myślenie i zacznij pisać do rzeczy.
Masz konia profesora, zrobionego do granic możliwości, grzecznego. To że się lansujesz na sznurkach wynika tylko i wyłącznie z twojej nieodpartej chęci chorobliwego lansu a nie z tego że konia trzeba "wyszkolić".
Zresztą te wszystkie prezentowane przez ciebie tańce na linie mogą tylko konia znudzić albo znarowić. Kolejny grzybek w barszczu to kantar dually. No gratulacje. Widać że stać cię na 5 szaf sprzętu i koniecznie ale to koniecznie musisz się tym też chwalić.
Filmiki skasowałam w momencie kiedy zaczęto obrażać osobę która prowadziła mi jazdę! Takie rzeczy juz mi nie sa obojętne bo dotycza drugiej osoby. Dopóki na tym forum będzie tak niski poziom kultury - nie mam zamiaru narażać na pośmiewisko jeszcze kogoś. To takie dziwne?
Nie mój cyrk nie moje Roniny (chociaż dalej nie wiem kto na kim jeździ co jak i po co). A Milenka miała 3 minuty sławy i ją to przytłoczyło chyba 😉
no nie zostało to wyjaśnione i ja też jestem w kropce. Ile tych Roninów w końcu jest i kto na kim jeździ.
ja się nie przejmuje ludźmi którzy są nie wychowani i prezentują niski poziom kultury...więc TAK dla mnie to jest dziwne
takie preludium,wsiadłem po jeździe Ktośki,dlatego wytok został....jakość telefoniczna,bo to spontan 😁
brak scenariusza,brak pomysłu,brak próby generalnej 😉