Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

JARA,  nie wiem jakim cudem nic mi nie wypluła wyszukiwarka :o :kwiatek: dzięki, zapytam 😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
05 maja 2012 19:35
Top Gun czy Efekt- którego lepiej wybrać przy kryciu jeśli by się skupiać na poprawieniu galopu, który kobyłka ma po prostu płaski? 👀
galopada_   małoPolskie ;)
05 maja 2012 19:36
Misskiedis a nie chcesz spróbować czegoś młodego? Davinci? Super galopuje!
Lepszy Efekt, ale jeśli chodzi o poprawienei galopu to obejrzyj sobie Davinciego, ew. Dionizosa.
Davinici na krosie

Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
05 maja 2012 19:54
Ja w ogierach w ogóle "nie siedzę" więc nie znam :P Koleżanka chce pokryć kobyłkę młp. (już o tym pisałam) i skłaniała się głównie ku Top Gunowi lub Efektowi (chce coś skokowego, najlepiej z wynikami) i szuka czegoś co ten płaski galop mogłoby "podnieść".
Przekażę jej Davinci'ego bo przykuł też moją uwagę na twoich zdjęciach Armaro- z czempionatu 😍
galopada_   małoPolskie ;)
05 maja 2012 19:58
Misskiedis IMO trzeba sięgać po te młode ogiery młp bo jest ich niewiele, ale coraz lepszej jakości  💃
[left]Właścicielka nie mogła u swoich koni być ,no a właściciele stajni ...  😵  mieli gdzieś i nie wypuszczali konia nawet na lonżownik ,a przecież wzięli pod opiekę ogiera wiedząc,że nie będa mogli mu zapewnić odpowiednich warunków
[/left]

[left]Po 1!Del Cor był wypuszczany na lonżownik,żeby się wybiegać.
Po 2!Właściciele nie mają problemu z byłą właścicielką,tylko z Tobą-z wiadomych względów.
Po3!Del Cor jest ogierem,co automatycznie wykluczało wychodzenie na łąki,a to że wylatywał z padoku to tak na marginesie a poza tym miał właścicielkę od wyprowadzania i zapewniania ruchu.....
Po4!Nie wiem co dzieje się z jego nogami,ale po galopie czy tam chwili ruchu już są jakieś opuchnięte....[/left]
lovejackdaniels  - Ale kiedy właściciel nie ma możliwości przyjeżdzania do swojego konia pensjonat jest od tego ,żeby zrobic to za właściciela zreszta za opiekę płącimy! Skoro stajnia nie ma warunkó na ogiera (chociaż ździebka trawy!!!) to się po prostu nie podejmuje ,a nie liczy tylko żeby miec jak najwięcej kasy! Jakoś koń u mnie jest od tygodnia i nie opuchła mu żadna z nóg ,ma szapata w prawym tyle na który został ostrzykiwany. I z Tobą dziewczyno więcej dyskutowac nie będę ,bo gówno wiesz gówno widziałaś ,a najwięcej gadasz ,amen.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] offtopic, obrazanie uzytkownika podczas trwania ostrzezenia
Kurczę dziewczyny gdzie wy wyszukujecie te wszystkie ogiery? Jak ja próbuje coś znaleźć to nic mi fajnego nie wyskakuje 🙁
którego ogiera polecacie  ?

FAGON
Rok urodzenia: 2008
Wymiary: 162-220-28
Ojciec: Igon 511 G By
Matka: Fastryga 1626 G By
Ojciec matki: Butler 1853
Bonitacja: 84 punkty
Hodowca: SK Nowe Jankowice

GRANKER
Rok urodzenia: 2009
Wymiary: 165/225/28,5
Ojciec: Anker ard.
Matka: Grenlusa
Ojciec matki: Elanus
Bonitacja: 83 punkty
Hodowca: Rojewski Rafał

rumka   niezbadane są wyroki boskie
12 maja 2012 13:23
Czy zna ktoś ogiera Farah-Chang oo i mógłby coś o nim powiedzieć ?
Rozglądam się za ofertą stanówki dla mojej kobyły.

sp, 158cm, po Druhu.
Kobyłka ma bardzo ładny poprawny ruch, kierowana raczej ujeżdżeniowo.

Na chwilę obecną z uwagi na bliskość rozważam Landora (o.Lacatraz m.Phantagiro po Pablo)...
ale z chęcią rozważyłabym inne propozycje.

W kujawsko-pomorskim jeśli chodzi o reproduktory ujeżdżeniowe masz hanowerskiego Watsona (Wilawander xx x Shrlock Holmes)
http://www.bazakoni.pl/horse_22323.html
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
19 maja 2012 08:55
Jeszcze w tym rejonie stacjonował (chyba kwpn) New World...
ms_konik chodzi Ci o: http://www.bazakoni.pl/horse_44670.html ?
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
19 maja 2012 09:27
dakotsen,
tak, o tego...
Widziałam tu wcześniej wzmiankę o Carlosie DZ.
Ktoś krył, bądź wie coś więcej na temat tego konia, źrebakach po nim?

Wstepnie rozgladam sie za ogierem dla klaczy:
http://www.allbreedpedigree.com/jessica154

Myslalam o jakims ogierze hanowerskim, ale o predyspozycjach skokowych. Szczerze mowiac nie moge znalezc wielu ofert stanowki, a w woj. pomorskim (preferowane) chyba nic nie widze. Mozecie cos polecic?
Orientuje się ktoś może, czy ogier First Fighter kryje naturalnie, czy dostępne jest tylko nasienie?
Wild Horses a może Corvus Z? Co prawda nie hanower ale skoczek, widziałam trochę jego potomstwa, fajnie się zapowiadają.
Właśnie urodziła mi się w nocy klaczka po nim - przyjedziesz to zobaczysz  😉
[quote author=Tępa_Pała link=topic=5087.msg1408427#msg1408427 date=1337672183]
Orientuje się ktoś może, czy ogier First Fighter kryje naturalnie, czy dostępne jest tylko nasienie?
[/quote]
Dostępne jest tylko nasienie świeże.

Myslalam o jakims ogierze hanowerskim, ale o predyspozycjach skokowych. Szczerze mowiac nie moge znalezc wielu ofert stanowki, a w woj. pomorskim (preferowane) chyba nic nie widze. Mozecie cos polecic?

W Kwidzynie stoją trzy młode fajne ogiery skokowe, wszystkie siwe. Vitalis, Caliro i Concreto Boy - poszukaj sobie wyników jak chcesz, na ten moment chodzą L-P. Fajne skokowe, fajne ruchowo. Mogę dać namiar na zawodników/ właścicieli na PW, na pewno możesz się umówić i zobaczyć, czy Ci któryś pasuje.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
24 maja 2012 10:42
Poważnie zastanawiam się nad potomstwem czarnej paskudy, Grota Sp po Hipovit
http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-159042.html
Zależy mi na poprawie szyji, galopu i charakteru 😉 Oczywiście coś w miarę blisko Wrocławia.
Mocno zastanawiam się nad Exmoorem po Quamiro, wszystko co chce poprawić to ten ogr ma w jak najlepszej klasie tylko nie wiem jak z przekazywaniem tego bo źrebaki po nim dopiero się porodziły.
No i druga sprawa taka że kobyła ma 16 lat skonczone, miała 1 zrebaka ale dość dawno, wiec mam pewne obawy.

Czy ktos ma propozycje jakis innych ogierów?

[quote author=karolina_ link=topic=5087.msg1408637#msg1408637 date=1337688089]

W Kwidzynie stoją trzy młode fajne ogiery skokowe, wszystkie siwe. Vitalis, Caliro i Concreto Boy - poszukaj sobie wyników jak chcesz, na ten moment chodzą L-P. Fajne skokowe, fajne ruchowo. Mogę dać namiar na zawodników/ właścicieli na PW, na pewno możesz się umówić i zobaczyć, czy Ci któryś pasuje.
[/quote]

No i jeszcze ten,

też w razie czego służę telefonem  😉
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
A co sądzicie o ogierze Rytm han. i jego potomstwie?
http://www.bazakoni.pl/horse_4795.html
kiedys fajny, ale na dzisiejsze trendy hodowlane juz nie.
Jezdzilam 4 konie po Rytmie i ruchowo takie sobie,skokowo tez- jak mawia pewien hodowca dupy nie urywa😉 jesli chodzi o uzytkowosc, ale wszystkie byly bardzo poprawne i chwytajace za oko, niestety jezdnosc pozostawiala wiele do zyczenia
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
26 maja 2012 18:57
czy też uważacie , że og Contendor (Contendro I - Compliment - Servus - Waterloo) to nic nie warty koń?
( jest w ofercie Wechty)  bardzo poproszę o opinie;-)
Mamy stawkę młodziaków w stajni po Contendorze.
Wszystkie fajne ruchowo - mają dobry galop - obszerny. Ale są bardzo "statyczne" raczej do pchania. Późno dojrzewające i z uwagi że Contendor nie jest bardzo wysoki, po niskich klaczach ok 160 mamy konie dość niskie. Najstarszy wałach po klaczy xx bardzo fajnie się rozwija, ma dużą potęgę skoku i fajną technikę - super pracuje zadem. Dotychczas zajeżdżane młodziaki mają fajną "spokojną" głowę i dość łatwo się z nimi pracuje. Myślę że dobrze łączy się z klaczami xx - dodają tej iskierki.
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
A co sądzicie o ogierze Rytm han. i jego potomstwie?
http://www.bazakoni.pl/horse_4795.html

Akurat ten ogier krył sporo, bo krył w Nowej Wiosce i już fajniejsze od Rytmów były zawsze Sofixy, tylko psychiczne. Moim zdaniem nie warto. Generalnie daje duże konie, ładne, ale bez szału. A jakbyś chciała pojechać torchę dalej, to może Ajbek? Potomstwo Ajbeka skacze i do tego konie po nim są grzeczne i jezdne. Przeczewscy mają jeszcze Czara, który sam skakał niesamowicie, do czasu jak kontuzja nie wykluczyła go ze sportu, a niemiecki związek trakeński dał mu licencję, też nie za darmo.
jak już iść w trakeny i poprawiać jezdność, ruch,urodę, a nawet skoczność to Heleris-to co jest teraz na ZT w Starogardzie to po prostu mistrzostwo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się