Stajnie w Warszawie i okolicach

arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
28 kwietnia 2012 10:21
Maga2007, będziemy coś organizować w Siedliskach właśnie, o których była rozmowa wyżej  😁 Wstępnie na 20.05, ale nie mam na razie żadnych pewnych info.
ja sie wczoraj dowiedzialam,ze zawody organizuje Kobra Park na 19 albo 20 maja,jakby sie komus przydalo 🙂
Ale robi sie nam tu porządny  🚫
zdominowałam wątek 😎

Mąka, no a jakże! zaciągnę Cię na zdjęcia!
29 kwietnia 2012 21:24
Mega2007, jednak pokręciłam. Zawody u nas są 19.05  🤦
Czy ktoś z zachodniej strony W-wy (okolice Zaborowa) nie potrzebuje zrobić swojemu koniowi zębów? Będę wołać w przyszłym tygodniu dr Dziekańskiego. Jakby ktoś chciał się podłączyć, to proszę dać znać na PW. :kwiatek:
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 maja 2012 17:19
Misskiedis a gdzie konkretnie jezdzisz?

My sie dzis przeprowadzilismy do Stajni Pod Lasem. I kurcze, niesamowicie tam jest. Nawet moj TŻ podlapal klimat, bo zalezdzamy, a tam majeczeka z mezem, D&A z chlopakiem, mega sympatyczne przyjecie. A siwe tak wyluzowane, jak nigdy po przeprowadzce. Odpoczely chwilke w boksach, pozwiedzaly lonzownik i fru- poszly na wielki, osobisty padok z trawka. Prze-mega-sympatycznie, do tego naprawde swietne warunki treningowe ( dla skoczkow 😉 ) i super opieka. A to wszystko za cene znacznie odbiegajaca (w dol!) od rynkowej okolo-Warszawskiej 😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
01 maja 2012 17:41
Szafirowa, jeżdżę w stajni Fiord Ciopan pod Stanisławowem (tym "wschodnim", koło Mińska 😁 )
01 maja 2012 17:45
Misskiedis, wiesz, bo my tez pod Stanislawowem teraz i tez tym kolo Minska 😁
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
01 maja 2012 17:53
No ja tylko w szkółce tam jeżdżę ale może jak na jakiś rajd jakbyśmy jechali to można by do was wpaść. To samo w drugą stronę, wy też możecie podjechać 😀 Tylko ja jakiegoś pecha mam w tych terenach, zawsze coś się dzieje 😁 Albo ja zaliczę glebę albo prawie zaliczę, albo koń coś głupiego wymyśli (ostatnio zerwaliśmy wodze 😁 ). Ja nie wiem, jakoś inni spokojnie w teren mogą jeździć tylko nie ja 🤣
Jak coś to link do fb naszej stajni jest w moim podpisie
Kurcze, wpadłabym do was tylko jako osoba niezmotoryzowana mam problemy z dojazdami. To samo do nas, niby pks chodzi ale w sobotę np. zatrzymywał się tylko na pierwszym i ostatnim przystanku bo ludzie na majówkę wyjeżdżali i bus był pełen, dobrze, że sporo osób z mojej okolicy jeździ to się można zabierać z kimś 👀
No to i my jesteśmy koło Stanisławowa  😉
Może kiedyś będzie trzeba pomyśleć o jakimś rajdzie, tylko nie wiem co na to moje koniska  😁
kujka   new better life mode: on
01 maja 2012 20:14
a ta cena to...?
Bo do tej pory zadna pensjonariuszka nie odwazyla sie chyba napisac tego publicznie, nie wiedziec czemu...
kujka mi się wydaje, że kiedyś któraś wspominała. 750-800zł?
02 maja 2012 07:41
kujka, ja nie widze powodu, zeby nie napisac - cena pensjonatu to 700zl (!)
Ja nie przypominam sobie, żeby ktoś pytał o cenę, ale szafirowa już odpowiedziała, nie jest to przecież żadna tajemnica😉 Ogromną zaletą tej stajni poza bardzo dobrą opieką i fajnymi warunkami jest atmosfera. Jest mega sympatyczni. Mój chłopak, któego kiedyś siłą musiałam do stajni ciągnąć teraz sam się pyta kiedy jedziemy do koni. Ja tu czuję się bardzo dobrze, a najważniejsze, że widzę, że moje konie mają super warunki.
A ja tak z innej beczki:
Ostatnio pisało do mnie kilka osób w sprawie stajni, w tym tygodniu został zajęty ostatni boks, ale oczywiście jeśli nadal ktoś z zainteresowanych chce nas odwiedzić ,zapraszamy! 🙂
cieciorka   kocioł bałkański
03 maja 2012 17:18
A ja rozwiązałam zagadkę koni w Łomnej. Jest stajnia, prywatna.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
05 maja 2012 20:14
Ktoś coś wie na temat Stajni Wilanów?  😀 Jak atmosfera, instruktorzy? Widzę na stronie, że jest pensjonat (1000-1200zł)- warty swojej ceny?  😉 Na pewno dużą rolę gra tu dobra lokalizacja, a pozostałe warunki?  🙂
emptyline   Big Milk Straciatella
05 maja 2012 20:26
Pomijając namiot który zawalił się kiedyś, kiedy jeździec i koń byli wewnątrz, lokalizację padoków, przy samej Przyczółkowskiej i jakiś taki ogólny nieład. Nie wiem, nie stałam, nie interesowałam się zbytnio. Zwłaszcza za taką cenę.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
05 maja 2012 20:49
Ja kiedyś byłam w którejś w Wilanowie, być może nawet w tej bo namiot sobie radośnie flaczał na ziemi. Jakiś syfik taki, zero zainteresowania, niby jakieś zakazy wchodzenia do stajni, ale nie bardzo skrupulatnie pilnowane 😉
05 maja 2012 23:12
Ja tam stałam, ale to było ze 3 lata temu. Nie postawilabym tam konia, jeżeli nic się nie zmieniło. Ale podobno od tego czasu dużo zmian.
Smarcik... ja mieszkam w Miasteczku Wilanów więc do tej stajni mam jakieś 15min spacerkiem....
Wolałam tłuc się autem przez Kabaty i pół Puławskiej niż wstawić konia do tej stajni, którą mam "pod blokiem':P
Z tym, że ja tam byłam jakieś 3lata temu na rekonesansie więc od tamtej pory coś się mogło zmienić choć wątpię....
Stajnia brzydka.... Hala z tragicznym podłożem... Dla mnie warunki zupełnie nieadekwatne do ceny...
I na koniec "lekko" wstawiony właściciel, który wypierał się że hala się kiedyś zawaliła:P
Ze strony wynika, że sporo się tam zmieniło (nowa siodlarnia i pomieszczenie klubowe). Nie zmienia to faktu, że hala zawaliła się nie raz. Woda śmierdziała rybami, tłumy różnych ludzi przewijające się przez stajnię, stajnia w tubie stalowej (nie wiem jak to nazwać) ładna ale bez wentylacji, więc woda kapała koniom na głowę skraplając się z sufitu, podłoże na hali kiepskie, silna rekreacja-jak powyższe wypowiedzi, jest to sytuacja sprzed paru lat. Niewątpliwym atutem jest położenie.
"szefostwo" sie zmienilo, wg mnie na + 🙂 ale konia bym tam nie postawila, mimo tego ze mam doslownie 2 przystanki autobusem tam
WAŻNE!!! Poszukujemy osoby, która dziś około 19, w czerwonej czapce na głowie (czerwonym czymś na kasku?) przejeżdżała konno obok stajni Centurion - prawdopodobnie za tym kimś pobiegła Parówka (jasnopłowa sunia, bardzo podobna do jamnika szorskowłosego, troszkę wyższa). Jeśli ktokolwiek ma pomysł, kto mógł tam przejeżdżać i zauważyć psa, to bardzo proszę o kontakt do mnie na PW lub pod numerami tel: 607 124 174 lub 605 22 13 22. dzięki za pomoc.
Proszę modów o nieusuwanie 🙁 bo do ogłoszeń tego się nie da za bardzo wrzucić...

edit:
znalazła się! 🙂
Anderia   Całe życie gniade
06 maja 2012 13:09
Niewątpliwym atutem jest położenie.

Może nie tyle położenie, co dojazd  🙂 Jak dla mnie stajnia w środku miasta ma położenie tragiczne. I jakich by warunków nie miała, nigdy nie będzie dobra. Stajnia po prostu musi być na wsi, bo to ma być miejsce, gdzie koń jest u siebie, ma mieć ciszę i spokój, a nie wieczny hałas przejeżdżających samochodów i Bóg wie czego. Może generalizuję, ale jak jeszcze jeździłam w Zaborowie, to nawet tam słychać było czasami odgłosy ulicy - a tam przecież do ulicy daleko nie ma, ale jednak od stajni odgradza ją park pełen drzew, za bramą Kampinos. Więc nie wyobrażam sobie stać z koniem gdzieś w samej Wawie  😲
Pytanko mam - stoi ktoś w stajni Mandra? Będę tam tydzień na szkoleniu, może kogoś spotkam 🙂?
Anderia trochę prawdy jest w tym co piszesz ale nie do końca😉 Ja mam teraz konia jakieś 5km od centrum miasta (fakt że to nie Wawa a Kielce) i warunki są idealne😉 Las na około cisza spokój i dojazd w kilka minut😉 No ale to są uroki mniejszego miasta😉 W Wawie te stajnie 'miejskie' średnio zachęcają... Swego czasu rozważałam wstawienie kobyły na Siekierki ale jak sobie wyobraziłam, że koń mi ucieka i hasa po Siekierkach to zwątpiłam;P
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
06 maja 2012 13:37
Grzecznościowo:

Czy jest w warszawie lub bliskiej okolicy jakaś godna polecenia (tania 600-900) stajnia która przyjmuje ogiery? Dojazd najlepiej aby był też komunikacją miejską :kwiatek:
Mediiik zależy z której strony Warszawy...
Ja miałam jakiś czas konia w Podolszynie (pod Piasecznem) cena 900zł.
Ogiery kiedyś jakieś były ale czy teraz przyjmują to nie wiem.
Ogiery przyjmuje KJ Truskaw - Truskaw koło Izabelina. Cena 900pln.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się