Na pewno dacie radę dostać się do wymarzonego liceum! U nas w tym roku przyjmowali z otwartymi ramionami, osoba, która ledwo zdała i poszła do liceum gdzie próg maleńki był została przyjęta do jednej z lepszych szkół na samym początku roku bo się chciała przenieść 🤔wirek:
Ja dałam Antygonę, Kamienie na szaniec, Redutę Ordona, Krzyżaków i Dziady. Widzę, że w zamkniętym polskim na razie 1 błąd, którego w sumie byłam świadoma zaraz po wyjściu z sali 😁 Ale cały czas aktualizują odpowiedzi. U mnie też było w Krakowie, jak słowo daję myślałam o tym zjeździe i nie wiem co mnie skłoniło do Krakowa. A jak z tym zadaniem w którym pojawił się Luter? Chodziło tam w pierwszym podpunkcie o nowożytność?
niemiłek, bo tam nigdzie nie było napisane, wielkimi pogrubionymi literami ZJAZD GNIEZNIENSKI .. to skąd ja bidna mogłam wiedzieć,że to nie w Krakowie? 💃
ja dałam tylko 2 argumenty poparte Pieśnią o Rolandzie i Romeo i Julia .. nie wiem co ja chcialam 😁
Ehh.. wydaje mi się,że do średniego lo sie dostanę, ale ja chcę do tego lepszego.. zobaczymy.
ja dalam Krzyzakow, Kamienie na szaniec, Iliade i Odyseje. tez wyszlam [po 987689 sprawdzeniu] jakies pol godzinki przed koncem. a teraz powinnam sie uczyc 🙄
Atutowa z tego co wiem wszedzie powinni wypuszczac po skonczeniu pisania, ale moze sie myle. 👀 no sama nie wiem ale chyba jednak chodzilo o tym, ze mamy szanse poznawac historie dzieki literaturze. czy jakos taaak.
Moze byc historia zycia codziennego, mozna poznawac mentalnosc owczesnych ludzi i ich wystemy wartosci. Wszystko sie nada, tylko trzeba dobrze podciagnac pod temat. 💃
losieq proszę bardzo :kwiatek: KLIK A Romeo i Julia to może być przecież jako kultura renesansu, styl życia tamtych ludzi, charakterystyczny sposób ubierania się, wyznawane wartości czy charakterystyczne zachowanie itp. *lit
Angielski: Sorka wybiega nagle bo telefon dzwoni, my siedzimy i mówimy, że pewnie jej syn skończył test, Sorka wraca: Kolega: - I jak? Sorka: - Co jak? mam Wam powiedzieć jak? Klasa: TAAAAAK Sorka: No dobra to Wam powiem... cytuję: ZAWALIŚCIE! 😂
losieq, humanistka, i to mnie martwi. Bo to wlasnie humanistyczne mialy mi podciagac, a tu nie wyszlo cos. 👀 Licze jeszcze na angielski, na probnych mialam 95% z podstawy i 97% z rozszerzenia, wiec licze, ze nie skopie za bardzo. 😁
z tego co widze z zamknietych z polskiego mam 20/20 😅 ale 21sze i rozprawka... jak mozna bylo wstepu nie wymyslic ladnego tylko zaczac od tezy? 😵 a z historia bedzie slabo.. ale to moja slaba strona. 😉