Kącik Małolata...:D

Na pewno dacie radę dostać się do wymarzonego liceum!
U nas w tym roku przyjmowali z otwartymi ramionami, osoba, która ledwo zdała i poszła do liceum gdzie próg maleńki był została przyjęta do jednej z lepszych szkół na samym początku roku bo się chciała przenieść 🤔wirek:
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
24 kwietnia 2012 12:54
Ja dałam Antygonę, Kamienie na szaniec, Redutę Ordona, Krzyżaków i Dziady. Widzę, że w zamkniętym polskim na razie 1 błąd, którego w sumie byłam świadoma zaraz po wyjściu z sali 😁 Ale cały czas aktualizują odpowiedzi.
U mnie też było w Krakowie, jak słowo daję myślałam o tym zjeździe i nie wiem co mnie skłoniło do Krakowa. A jak z tym zadaniem w którym pojawił się Luter? Chodziło tam w pierwszym podpunkcie o nowożytność?
Karmelek1700 podrzucisz linka do odpowiedzi? :kwiatek: bede wdzieczna.
niemiłek, bo tam nigdzie nie było napisane, wielkimi pogrubionymi literami ZJAZD GNIEZNIENSKI .. to skąd ja bidna mogłam wiedzieć,że to nie w Krakowie?  💃

ja dałam tylko 2 argumenty poparte Pieśnią o Rolandzie i Romeo i Julia .. nie wiem co ja chcialam  😁

Ehh.. wydaje mi się,że do średniego lo sie dostanę, ale ja chcę do tego lepszego.. zobaczymy.
Ja Potop[no kto by pomyslal 😁] i Dziady cz. II.
Ja 20 minut przed koncem to juz w autobusiem bylam, a dokladniej to 12.01.  🏇
Atutowa a dlaczego akurat pomyslalas o romku i julii? ja bym nie wpadla zeby to powiazac z tematem i dlatego pytam.  🙂
ja dalam Krzyzakow, Kamienie na szaniec, Iliade i Odyseje. tez wyszlam [po 987689 sprawdzeniu] jakies pol godzinki przed koncem. a teraz powinnam sie uczyc  🙄
jett   success is the best revenge
24 kwietnia 2012 13:00
Ja dałam Krzyżaków, Kamienie na szaniec i Syzyfowe prace i ledwo mi miejsca wystarczyło...
Wypuszczali was wcześniej? ja siedziałam na polskim przez 30 min i patrzylam na sufit  🤔

Bo ja pisałam to pod względem wyobraźni, ze czytajac romka i julke od razu widac skłócone rody, bla bla bla.. czyżbym źle zrozumiała temat?  🤔
Atutowa z tego co wiem wszedzie powinni wypuszczac po skonczeniu pisania, ale moze sie myle. 👀
no sama nie wiem ale chyba jednak chodzilo o tym, ze mamy szanse poznawac historie dzieki literaturze. czy jakos taaak.
O jaaaa. a co romeo i julia maja do historii ... brawa dla mnie  😵 😵
U nas nie, bo byłby straszny szum jakbyśmy wychodzili tak ...
Moze byc historia zycia codziennego, mozna poznawac mentalnosc owczesnych ludzi i ich wystemy wartosci.
Wszystko sie nada, tylko trzeba dobrze podciagnac pod temat.  💃
24 kwietnia 2012 13:11
losieq proszę bardzo :kwiatek: KLIK
A Romeo i Julia to może być przecież jako kultura renesansu, styl życia tamtych ludzi, charakterystyczny sposób ubierania się, wyznawane wartości czy charakterystyczne zachowanie itp.
*lit
eh, to mam nadzieje,że dobrze to podciągnęłam pod temat.. taka banalna rozprawka a ja jak zwykle zawaliłam  😵
Angielski:
Sorka wybiega nagle bo telefon dzwoni, my siedzimy i mówimy, że pewnie jej syn skończył test, Sorka wraca:
Kolega:  - I jak?
Sorka: - Co jak? mam Wam powiedzieć jak?
Klasa: TAAAAAK
Sorka: No dobra to Wam powiem... cytuję: ZAWALIŚCIE!
😂
Eh, chyba aż takiej tragedii nie ma jak licze sobie punkty .. ale i tak liczyłam,że będzie lepiej  🤔
Z polskiego z zamknietych 18/20 na chwile obecna. Nienajgorzej.  😎
jett   success is the best revenge
24 kwietnia 2012 13:26
Krupnik, pjona  🙂
Dobra, mam oficjalne nieoficjalne wyniki w procentach [bez rozprawki]: polski-90%, histWOS-88%.
Szczerze mowiac liczylam, ze pojdzie lepiej... 🙄
Ja z polaka i historii naliczyłam po 18 pkt.. więc chyba nie najgorzej?
Krupnik. ej, jest dobrze! a Ty humanistka czy umysl scisly?
24 kwietnia 2012 13:39
19/20 z polskiego czyli tak jak myślałam 😉 Ciekawe jak mi ocenią rozprawkę... 😁
losieq, humanistka, i to mnie martwi. Bo to wlasnie humanistyczne mialy mi podciagac, a tu nie wyszlo cos.  👀
Licze jeszcze na angielski, na probnych mialam 95% z podstawy i 97% z rozszerzenia, wiec licze, ze nie skopie za bardzo.  😁
Krupnik. bedzie dobrze. ba, 90% to bardzo dobrze.: ) bede trzymac kciuki za Ciebie przez nastepne dni. (mentalnie, bo fizycznie nie dam rady. :hihi🙂
Klaniam sie w pas i dziekuje.  💃
Krupnik. prosze !

z tego co widze z zamknietych z polskiego mam 20/20 😅
ale 21sze i rozprawka... jak mozna bylo wstepu nie wymyslic ladnego tylko zaczac od tezy? 😵
a z historia bedzie slabo.. ale to moja slaba strona. 😉
polski 20/20 FUCK YEAH! z historii zobaczylam 2 i mam dobrze, pozostane w tej blogiej nieswiadomosci 😁
Wiecie co, mam nieodparte wrazenie, ze w tym roku progi niezle skocza w gore...  🙄
24 kwietnia 2012 13:58
Damy radę trzeba być dobrej myśli!  🏇
ee mi sie nie wydaje ze podskocza. nadal mysle ze obniza 😉

kurde nie mam przyborow na jutro 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się