Podbijam Też myśle nad tym, żeby ogolić moją ofutrzoną babe, bo ma strasznie długą sierść, a że ma już pare latek na karku to zawsze długo gubi zimówke- zazwyczaj do maja. Jaka długość najlepiej? Nie chce takiej najkrótszej
Ja mam maszynkę Lister Legend i mam dwa rodzaje ostrz, jedne fine na 1,4mm a drugie medium na 2,5mm. Ale wiem, że robią takze ostrza Surgical na 1mm i ostrza Covercoat na 5mm. Ja posiadam tylko te na 1,4 i 2,5 bo właściwie ludzie tylko o takie proszą. W piątek będę golić kobyłę po całości na 1,4 bo poci się choć ma bardzo krótkie futerko!
bjooork ja mam mosera ale bardzo starego i musze dokupić ostrza nowe nie wiem teraz czy jakieś w ogóle będą pasowały czy była byś tak miła i mogła byś mi powiedzieć czy te ostrza mierząc odległość od środka jednej do drugiej śruby mocującej maja po 2,5 cm ?
hm.. ja właśnie coraz bardziej skłaniam się w stronę kupna golarki, ale moje potwory są dosyć nerwowe dlatego też zastanawiam się nad kupnem golarki dla psów, która ciszej działa (no i jest tańsza :hihi🙂. Kij, mogę golić konia te kilka godzin dłużej byleby mi nie skakał na głowę 🤔wirek: . Jak myślicie, jest jakaś taka co się nadaje?
Chodzi średnio-głośno. Da się przy niej rozmawiać nie krzycząc specjalnie. Koń się przyzwyczaja. W porównaniu do stricte końskiej - dużo ciszej pracuje.
Aszka, były jakieś w komplecie z maszynką, ale ich nie użyłam. Jedno było wąskie, do psich łapek itd. Drugie chyba do kręconej psiej sierści. Dokupiłam ostrze 6mm.
hej a gdzie mozna dokupic ostrza i jak sprawdzić by bedą pasowac do mojej maszynki ?? Nie wiem trzeba coś wybierzyć czy sie nie da i tylko nakładki dystansowe ,ale i te prosze powiedzcie gdzie można kupić w necie lub na terenie warszawy /
Pierwszej nie znam, drugą goliłam - w porównaniu do heinigera progress, delta jest cięższa i dmucha powietrzem, co czasem denerwuje konie, ale w zamian za to ma lepsze chłodzenie. Delta ma 3 prędkości, na 1 jest cichutka ale i wolna, więc całości nie ogolisz, a na 3 już ją ''słychać'' - na 3 jest głośniejsza niż progress, na 1 cichsza, ale wolniejsza.
Rozebraliście konie? Mój zasuwa w derce, bo wg mnie pieruńsko zimno znowu jest, a widzę że większość na golasa już lata :/ Zresztą mają być zaraz przymrozki a w dzień 3-5 st...
Mój przez te parę dni co było we Wrocławiu koło 20stopni w słońcu - to latał bez, ale od wczoraj znowu w derce - bo jednak zrobiło się koszmarnie zimno a on kompletnie nie odrósł.
Moja golona w grudniu, dość odrosnieta w stajni stoi goła, bo ciepło w naszej stajni. Na padok wychodzi w 150 gr. Druga, golona w zeszłym tygodniu w stajni w polarówce, i na padoku w 150 🙂
Moj stal w 300g, ale od chyba dwoch tygodni w 200g, i wcale goracy nie jest pod ta derka. Fakt tez ze stajnie mamy zimna, na razie to nie planuje go rozbierac ani troche.