DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie
Tak przy okazji tematu, też nie rozumiem, dlaczego Jarpol czy Caball nie mogłyby mieć swoich, osobnych wątków opiniowo-galeriowych jak ANKY czy DAW-MAG. Jeżeli by tam nie było cen, że "sprzedam" że zachęcam, czy promocja, to czemu nie?
Tylko zdjęcia, opinię, wymiana uwag. Naprawdę nie rozumiem, dlaczego to jest sprzeczne z regulaminem 🤔wirek: ❓
ja jestem za - dla mnie Caball to firma jak każda inna,bijąca na głowe wykonaniem i starannością gigantów rynkowych.nie dziwi mnie więc,że kolejni zadowoleni klienci wstawiają swoje zakupy od Caball... stąd może dla niektórych wersja przesytu nazwą firmy i nickiem twórcy....
niby można wejśc w galerię ivett,ale to nie to samo,co oddzielny wątek.
w DIY zostawić,jak dziewczyny wymyślą coś nowego? ciągle coś wymyslają,wieć nadal jest to DIY,a "seryjnie" robione produkty,mniech mają swoją rewię mody 🙂
temat był wałkowany wiele razy i zawsze stanęło na nie. Jest końska rewia, jest galeria końskiej rewii. znowu wracamy do tego samego pytania. jest tu mnóstwo producentów. dlaczego Escada nie miałaby mieć swojego wątku, Argo horse które też wypuściło jakąś kolekcję, Hypnotize (która już chyba się nie udziela) i wielu innych.
przy tej okazji należałoby się zastanowić jakie kryteria przyjąć i na jakiej podstawie oceniać czy ktoś zasłużył na swój wątek czy nie.
...żeby wilk syty i Manchester City, może od tej pory umieszczajmy zdjęcia swoich padów caball w KRM,a tu tylko "nowości" produktowe?
Tez nie wydaje mi się to fair. Na jakiej podstawie jedna produkcjarodzima ma dostać wątek i nieograniczone pole reklamowe a inna nie? Kazda produkcja ma strone internetową na ktorą latwo z volty trafić, to jeszcze wątek? Fajnie, marketing marketingiem, ale stworzenie oddzielnych wątkow dla kazdej firmy to impreza śmieciowa, a mam wraźenie, ze na volcie panuje jakaś moda na posiadanie guru, kiedyś wszedzie i nawet w lodówce był bogdan, teraz ivett, i no offence ale mnie to odstrasza od tych osob i ich firm, mimo, że bardzo je lubię i szanuje. Jeśli chcecie uhonorować jakąś firmę, czy ogolnie oddzielić polskie produkcje od diy, to proponuje kolejny wątek zbiorczy o tytule polskie produkcje, gdzie swoje produkty ręcznie robione będą wrzucać osoby z zarejestrowaną firmą, handlujące tym towarem. Wtedy będzie sprawiedliwie i kazdy produkujący sam zdecyduje czy chce tam być 😉
Escada, ja też myślałam bardziej o stworzeniu wątku polskich firm, a nie dla każdej oddzielny - to byłaby przesada.
zgadzam się z escadą. nachalna reklama niesmaczna jest i działa zupełnie odwrotnie.
Gdybym wstawiała do DIY każdy uszyty przeze mnie pad czy derkę na każdej stronie roiłoby się od moich zdjęć. oglądanie 20 takiego samego padu tyle, ze w innym kolorze powinno mieć miejsce w KRM a nie tutaj. wątek został zdominowany przez firmę Caball.
Uważam że klient firmy chwaląc się produktem zakupionym w Jarpolu czy w Caballu albo innych tego typu firmach powinien wstawiać zdjęcia do KRM nie zaś do DIY bo to zupełnie gryzie się z tematem wątku.
edit
kolejny szmatowy wątek jest niepotrzebny. Wolę być traktowana na równi z innymi firmami niż separowana do polskiego wątku.
zgadzam się z escadą. nachalna reklama niesmaczna jest i działa zupełnie odwrotnie.
Gdybym wstawiała do DIY każdy uszyty przeze mnie pad czy derkę na każdej stronie roiłoby się od moich zdjęć. oglądanie 20 takiego samego padu tyle, ze w innym kolorze powinno mieć miejsce w KRM a nie tutaj. wątek został zdominowany przez firmę Caball.
Uważam że klient firmy chwaląc się produktem zakupionym w Jarpolu czy w Caballu albo innych tego typu firmach powinien wstawiać zdjęcia do KRM nie zaś do DIY bo to zupełnie gryzie się z tematem wątku.
edit
kolejny szmatowy wątek jest niepotrzebny. Wolę być traktowana na równi z innymi firmami niż separowana do polskiego wątku.
Ja nie wrzucam tu fotek każdej zrobionej derki czy padu...
nie pisałam o Tobie tylko o sobie 🙂 trochę niefortunnie zabrzmiało.
A czy ja napisałam, że Jarpol czy Caball to tak, a dla innych producentów już nie? Moim zdaniem na forum jest miejsce dla wszystkich firm. DYI sobie, a dziewczyny które startowały z DYI a teraz mają swoją markę sobie. To my, użytkownicy zweryfikujemy czy wątek będzie się cieszył taką popularnością jak Anky czy chociażby Daw-mag. A już tym bardziej nie rozumiem, dlaczego Deb czy Ivett (czy Escada na towarzyskich ze swoimi naprawę ślicznymi obrożami dla psów) tego, że dziewczyny nie mogą mieć swoich wątków bo są z forum. Przecież są "nasze", tutaj w dużej mierze dały się odkryć, wiec imo to powinien być powód do dumy, a nie dalszych obostrzeń.
Ponadto, rozumiem, że gdybym ja założyła takie wątki, inni użytkownicy wstawiali by zdjęcia i zamieszczali opinię, ale dziewczyny-producenci nie udzielałyby się tam, to taki wątek mógłby istnieć? Mimo iż w nie imiennych wątkach typu DYI czy KRM mogą się udzielać, wstawiać, dzielić uwagami. Dziwne.
Tyle moich przemyśleń, a do ustaleń odgórnych oczywiście się dostosuje.
Ponadto, rozumiem, że gdybym ja założyła takie wątki, inni użytkownicy wstawiali by zdjęcia i zamieszczali opinię, ale dziewczyny-producenci nie udzielałyby się tam, to taki wątek mógłby istnieć?
to byłoby znęcaniem się nad nami. 😉
Ja reklamy tu nie widzę 👀 Dziewczyny najczęściej wstawiają nowe wzory, ale nie piszą kup u mnie, mam promocję, koleżanka robi gorsze ode mnie 😁 Jakoś nikt zażaleń nie miał tylko osoba która też coś tam produkuje 😁
Kopyciak, to co napisałaś świadczy o tym, ze nie rozumiesz tematu wątku.
Drugą część Twojej błyskotliwej wypowiedzi pozostawię bez komentarza
Sorry za poziom wypowiedzi i składnię ale piszę z telefonu i nie mam poglądu całej wypowiedzi.
Tak jak napisałam, narzucać się nie będę moimi pomysłami, ani świata nie zamierzam zbawiać, po prostu mechanizm jest dla mnie dziwny.
Deb, ano 😉
Escada, sama słusznie zauważyłaś że w pewnym momencie HBC było wszędzie, nawet z lodówki przysłowiowej wyskakiwało. Ale gdyby miało swój wątek (bo widać była może nawet dalej jest jakaś potrzeba) nie byłoby nowy o nachalnej reklamie ani nie byłoby obawy że wyjdą z twojej lodówki. Wszystko zamknęłoby się w obrębie wątku i i spora część zamieszania wokół tej firmy byłoby tam odsyłana. A że guru, że moda? Zawsze tak jest, tylko się marki rotacyjnie zmieniają. I nie widzę w tym nic zarezerwowanego tylko dla re-volty 😉
🤔 teraz to faktycznie nie rozumiem ataku na mnie 🤔 Chyba sobie kawę zrobię. Skoro to wątek prywatny to spadam, choć lubiłam tu zajrzeć.
A nie można stworzyć wątku- "Nasze firmy DIY i inne" ( czy jakoś tak) i zachwycać się tam Cabellem, Jarpolem, H&B Contactem, firmą Hypnotize, Escady? ( przepraszam, jeśli nie wymieniłam tych, którzy mają firmy i produkują na szerszą skalę)
Wówczas produkty profesjonalne będą oddzielone od produkcji Zosi zza płota, która se ukleciła krzywe owijki i prosi o pomoc jak zrobić drugie, ale prostsze?
I w takim wątku można będzie dyskutować o kolorach, materiałach, kolejnych padach w innym kolorze czy innym kroju. I Deb wstawi 3 derki pod rząd, H&B wstawi siodło w kolorze jasno brązowym, a Ivet pad ujeżdżeniowy przedłużony.
Ja też jestem za takim wątkiem. To kto otwiera?
tez jestem za, trzeba promować "naszą" jakość, wspierać zdolnych rodzimych fachowców, jest się w końcu czym pochwalić 😀
ivett ma najlepszy pomysł 🙂 Z wątkiem o małych, polskich firmach!
Może fakt Ty nie wstawiasz częściej swoich fotek ale robią to Twoi klienci 😀iabeł: .
I wiele osób po prostu wstydzi się wrzucać swoje niekształtne derki czy czapraki bo i tak nikt ich nie komentuje w żaden sposób bo giną gdzieś w dyskusji o Ivett.
Zupełnie nie jest to Twoja wina (jak już to zasługa 😀 ) no ale coś tu nie gra.
Dziwi mnie troche czemu modzi się nie wtącają skoro tak jak słusznie Dora zauważyła inni zostali pogonieni 🤔wirek:
tunrida, dobry pomysł- ale Yarpol mnie rozbroił 🙂
Też miałam pewien zgrzyt jeśli chodziło o postawienie granicy- co już jest DIY, a co nie. Kiedy zamykano wątek Jarpolowy jako reklamę, dziwiłam się- tylko dlatego, że udziela się właścicielka? Inne firmy mają swoje wątki. Myślę, że zbiorczy wątek dla voltowych producentów jest dobrym wyjsciem.
Wiem, mnie też jak to zobaczyłam. Jestem w pracy, napisałam i poleciałam pracować. Dopiero teraz przeczytałam co napisałam. 😡
Mam pady Jarpola iw iem jak się pisze Jarpol. 😡
Chyba ta moda na wyrazy anglojęzyczne wokół mnie tak się ze mnie uzewnętrzniła. 🙂
ale z drugiej strony jest jeszcze fakt, że przeciez anky ma swoj wątek, dlaczego firma caball nie moze miec swojego?
brak mi miejsca, czy to galerii czy coś, gdzie mogłabym zobaczyc wszystkie pady z dostepnych kolorów caball, na koniach, w różnym oswietleniu, z róznymi owijkami do kompletu.
jak to zorganizować? nie wiem, ale w KRM raczej nie uda mi się w natłoku eskadrona i innych firm, wyprosić, zeby ktos pomógł mi dobrać owijki do koloru padu Caball. do DIY też się to srednio nadaje.
Dlatego Caball nie może mieć swojego, bo Jarpol też ma prawo mieć swój i H&B Contact- też swój. I Pan Podkowa. I jeszcze masa innych ludzi. I tym sposobem namnożymy wątków. A że są osoby związane z danymi firmami ( choćby nawet emocjonalnie), to będą wciąż podbijać tematy i na pierwszej stronie forum będziesz miała 10 wątków o firmach po kolei.
Dlatego wszystkim, gwoli sprawiedliwości dać jeden wspólny wątek i już. 😀
fajnie by było gdyby pierwszy post takiego wątku zbiorczego o niszowych/niewielkich polskich firmach zawierał krótka informacje czym się która firma zajmuje i jakiś namiar na nią, żeby było przejrzyście,
tyko ktoś musiałby ją aktualizować, jakby coś nowego się wykluło 🙂
Proponuje dać tytuł "Dobre, bo polskie" i jedziemy z tym koksem 😉 🏇
(ewentualnie po myślniku dodać: nasze rodzime i polecane firmy?)
Bardzo ładna nazwa !! Jestem ZA
W takim razie zakładam. 🏇
Pierwszy post będzie o niczym, ale jak mi podeślecie co waszym zdaniem powinno się tam znaleźć, dopiszę za pomocą edycji 😉