Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Ech, to słabo, bo dopiero co mi przywiózł paszę 🙂 Może następnym razem więc.
Dzionka, nie tam, wyślij maila, pomarudź, zwykle nie ma problemu 🙂
Dostałam info, że Podkowa wprowadza sieczki do swojej oferty. Na początek (nie jest to zamknięta lista) będzie to:

Lucerna - Susz z lucerny cięty na 2-3cm z dodatkiem 3% oleju lnianego + 5% EM probiotyku.
Lucerna mix - Susz z lucerny cięty na 2-3cm 60% + młody zielony owies cięty na 2-3cm 30% + 5% oleju lnianego + zioła sieczka 2-3cm ( mix -pokrzywa, rumianek, mięta) 5%
Podstawowa (większa energia) - Susz z lucerny cięty na 2-3cm 40% + młoda zielona pszenica cięty na 2-3cm 30% + siemię lniane mikronizowane pelet 6mm 10% + łuska słonecznika 10% + olej lniany 5% + zioła sieczka 2-3cm ( mix -pokrzywa, rumianek, lebiodka lub gryka) 5%
Dla ochwatowców i uspokajająca b. mała energia 7 MJ/kg  - Susz z lucerny cięty na 2-3cm 20% + słoma jęczmienna lub owsiana cięta na 1-2cm 20% + łuska słonecznika 20% + gałązki z brzozy i porzeczki czarnej cięte na 2cm 20% + błonnik jabłkowy 10% + zioła cięte na 2-3cm (mix – melisa, rumianek, lawenda, nagietek) 5% +  EM probiotyku 5%

brzmi obiecująco 😅
ciekawa jaka będzie cena i jak z dostępnością
już się cieszę 😅 nieustająco zamawiam w Podkowie to i owo dla klaczy. Do tej pory z każdego specjału jestem zadowolona i ceny niewypasione 😉 
Ale fajnie  😅 ciekawe jak będzie cenowo 😉 Podkowę mam na sąsiedniej ulicy także na pewno jakąś sieczkę na próbę zakupię  😀iabeł:
No, jak dotychczas z dostępnością towarów ze strony Podkowy nigdy problemów nie było.

Ja się cieszę, że nareszcie są sieczki bez melasy. Po moim pudle z sieczką, która składała się w dużym stopniu z guli melasy, nie odważyłam się eksperymentowac z nieznanymi sieczkami. Te obejrzę, obwącham i obmacam podczas ich premiery.
Brzmią super! Ciekawe ile będą kosztować, no i jaka będzie cena wysyłki  😀
Ja już prawie zamówiłam tą dla ochwatowców, ceny 60-70zł taka pierwsza informacja! 😀  🏇
Zapomniałam dodać, że p. Podkowa jest otwarty na sugestie dotyczące innego składu sieczek. Więc jak ktoś ma konkretne potrzeby, można uderzać. Ja pod kątem konia koleżanki myślałam, że może sieczki dla wrzodowców?
a jest jakieś info, kiedy pojawią się na stronie?  👀
To może taka sugestia - widzę, że wszystkie proponowane sieczki oparte są na lucernie. Może warto pomyśleć także o stworzeniu sieczki na bazie traw? Nie dla każdego lucerna jest odpowiednia.

A w ogóle, to już się nie mogę doczekać. Super!  💃
Sieczki od pana Podkowy? Super! Na pewno się skuszę.

Na razie przyszły do nas wysłodki i jestem bardzo zadowolona - czyste, suche no i mój arcywybredny kobył wciąga je aż miło 😀
Gillian   four letter word
11 marca 2012 10:56
oooo wreszcie sieczki!!! na pewno będę zamawiała 🙂
Ja z sieczek od lat polegam na Marstallu:-)
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
11 marca 2012 12:31
Dorobiłam się fotek pasz Saracen, na razie tylko dwóch, bo tylko to było w stajni i mogłam ukraść trochę  😁
Strasznie mi się podobają, są dość suche, ale zupełnie nie pylące, skład ładny, całkiem fajnie pachną. Zsatanawiam się czy nie zdradzić mojego ukochanego NutriStara, ale muszę przejrzeć dokładniej ofertę.

Shape-up

Cooling mix plus herbs

Balajlama: nie wiem jak reszta, ale lucernę mają b. mocno melasowaną, co mi nie odpowiada 🙁 a tak sie składa, ze mam b łatwy dostęp do marstalla. 🙂
a jest jakieś info, kiedy pojawią się na stronie?  👀

Premiera ma być w najbliższą sobotę - p.Podkowa będzie je prezentował. Podejrzewam, że potem pojawią się na stronie.

To może taka sugestia - widzę, że wszystkie proponowane sieczki oparte są na lucernie. Może warto pomyśleć także o stworzeniu sieczki na bazie traw? Nie dla każdego lucerna jest odpowiednia.

Podeślę sugestię p. Podkowie
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
11 marca 2012 19:02
Kurcze, ta sieczka dla ochwatowców pana Podkowy brzmi super! Z chęcią wypróbuję i zobaczę jak zwierz zareaguje 😀 Jak by była jeszcze możliwość dodania innych zioł, to to już byłby raj
Edytka, jesteś z Warszawy - szoruj na prezentację Podkowy! Przyjeżdża z sieczkami do Warszawy!

ash   Sukces jest koloru blond....
11 marca 2012 19:17
Ja będę ja prezentacji. Właśnie się umawiam. Dodatkowo w sobotę będę w Lublinie, więc chyba zrobię zapasy 💃
Czasem żałuję, że ja nie z Wawy 🙁
11 marca 2012 19:24
Edytka, jesteś z Warszawy - szoruj na prezentację Podkowy! Przyjeżdża z sieczkami do Warszawy!

to jest to szkolenie 17 marca na Koszykowej?
tak
Szlag, ja wtedy pracuję, a i dr Marycz przyjeżdża...
11 marca 2012 20:43
trusia dzięki! rano piszę do P. Podkowy i dowiem się czy i dla mnie się miejsce znajdzie! 😉

Burza podzielę się z Tobą notatkami 😀
Edytka, super. W sumie program szkolenia to wszystko co sama od niego miałam wykładane ale chętnie bym odświeżyła wiadomości 🙁
12 marca 2012 10:37
dowiedziałam się, ze liczba miejsc jest nielimitowana.
jeśli chodzi o sieczki to będą próbki oraz pełnowymiarowe worki do wygrania 🙂
Burza 60-70 zł to za jaką ilość?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się