Derki

mogłaby byc ciut dłuższa, ale wg mnie tragedii nie ma - Kudłaty też pogina w takiej długości, dupa sucha i ciepła 🙂

Mogłaby. Ale znów często w 155 sie topi  🙄
Osta kołderka podobno 370 g ( a cienka jak 100  🤔 ), wierzch 300 g i dziś rano autentycznie się trzęsła

dostała na wierzch 350 z kapturem, oby to wystarczyło, bo brak już pomysłów....
Jej, to masz zmarzlaka. Ile u Was jest stopni?
Moja dziś stoi w 300g i derce polarowej pod spodem i cieplutka jest.
Potwierdzam, że HKM są super, bardzo ładnie leżą i dośc wytrzymałe 🙂
czy ktoś zna tą derkę
jaki materiał (wiem,że polar ale chodzi mi o to czy trwały) czy pasy dobrze trzymają i derka nie zsuwa się na boki.
http://www.sklep-skoczek.pl/horze-derka-polarowa-basic.html
To ja mam chyba zimnolubnego konia, bo stoi w 300 i jest naprawde goracy pod derka 🙂 Polar pod spod zostawiam sobie na naprawde skrajnie niskie temp.
czy ktoś zna tą derkę
jaki materiał (wiem,że polar ale chodzi mi o to czy trwały) czy pasy dobrze trzymają i derka nie zsuwa się na boki.
http://www.sklep-skoczek.pl/horze-derka-polarowa-basic.html

ja mam derke polarowa horze z pasami i jest rewelacyjna
domcia wczoraj nad ranem to było pewnie z -25 st. C.

a Osta zawsze była piecuchem, na zimę chudła i kiepsko się futrzyła, całe dnie stała przy wyjściu z wybiegu i każdego przechodnia prosiła o wyjście do stajni...
Dziewczyny, czy taka derka http://arcus-konie.pl/promocje-i-wyprzeda/derka-york-alenda.html będzie mi przemakać, jak koń będzie stać w śniegu albo zacznie się tarzać?
Maea, będzie przemakać
olek, dzięki, tak myślałam  :kwiatek:

W takim razie zamawiam horze... 🤔 Mam nadzieję, że nie będzie za gruba... Oby tylko zima nie skończyła się za 2 tyg... 🙄
Livia   ...z innego świata
05 lutego 2012 15:28
Ubrałam mojego konia w derę Villa Horse 300g na ostatnie silne mrozy. Muszę powiedzieć, że derka się trzyma, jest fajna i koń jest ciepły pod spodem 🙂 I rozmiar nam pasuje - aczkolwiek faktycznie trochę w klacie brakło (ale mój koń jest ogólnie w klacie bardzo szeroki). Ale i tak czekam, kiedy mróz odpuści, żeby mógł chodzić już normalnie, bez niczego...

Takie mam zdjęcie na kuniu:
swietny kolor!
To i ja się pochwalę.

Villa Horse padokowa (póki co sprawuje się super, crash testy przeszła pomyślnie)
Jacson polarowa ( mam ją drugi sezon i póki co bardzo sobie chwalę 🙂 )

05 lutego 2012 19:48
Katja, dziękuję 🙂

Alaska, ta Villa Horse ma bardzo ładny kolor 🙂 To zimówka?

Alaska te jacsonowe polarowki sa boskie! strasznie ubolewam, ze nie moge takiej dostac w rozmiarze 165.
Livia - Mi też się podoba 🙂 Nie, to przeciwdeszczówka na polarze. Teraz to jej wrzuciłam jeszcze polarową derkę pod spód i nie narzeka na zimno 😉  Właśnie ubolewałam, że jak w zeszłym roku potrzebowałam na gwałt zimówki w dobrej cenie to nie było tych villa, bo ta fioletowa i druga z tej kolekcji ,chyba granatowa- niczego sobie 😀
Katja - też ubolewam nad tym, chciałam właśnie ładnej derki ciut przydużej do stepowania na siodło, jak widać dupka ciut wystaje, ale i tak ją bardzo lubię. Jakość, kolor, lamówka, na prawdę warta swojej ceny.
Gdzie jeszcze można dostać te stare Jacsony?
Livia dobrze zrozumiałam że ubrałaś konia wcześniej niederkowanego w derę 300 g ?
Skoro jest dostosowany zimowo futrem to nie za ciepła derka? Rozumiem konie golone, konie niegolone ale derkowane, ale taki zupełny zaroślak?
Oczywiście Ty wiesz najlepiej co ejst dobre dla Twojego konia i mrozy też są sakramenckie, ale ja bym się nie zdecydowała na takie nagłe docieplenie.\

edit: Olek, wydaje mi się że w koniku 🙂
Olek ja swoją kupiłam w zeszłym roku na allegro na aukcji sklepu konik.com po 99zł .
05 lutego 2012 20:20
emuu, tak, dobrze zrozumiałaś. Ubrałam ją tylko ze względu na panujące mrozy, chudnięcie konia i fakt, że przy założonej parę dni wcześniej derce 150 g koń nie był cieplejszy niż bez derki... stąd próba z 300. Zamierzam ją ściągnąć jak tylko mróz zelżeje - bo nie chcę mieć przegrzanego, chorego, wydelikaconego konia. Póki co sprawdzam jego stan codziennie, żeby wyłapać w razie "w" moment na zmianę. Ale dziękuję za troskę (całkowicie szczerze) :kwiatek:
Czy ma ktoś porównanie jak wypadają w stosunku do siebie te derki horze:
http://www.koniesklep.pl/HORZE-Odpinana-narzuta-poliestrowa-Elite(4,632,6694).aspx

http://dobry-kon.pl/opis/2944883/hr-derka-zimowa-na-padok.html  ?

Chodzi mi głównie o rozmiar mierzony dołem.
Mam tą pierwszą i rozmiar 155 jest dużo za mały nie wspominając, że w klacie jest wąziuteńki, że w życiu koń mi się nie dopnie....

Alaska te jacsonowe polarowki sa boskie! strasznie ubolewam, ze nie moge takiej dostac w rozmiarze 165.

Ja też mam tą jacsonową derkę od 6 lat i jest to chyba jeden z najlepszych na rynku polarów, kupiona za relatywnie małe pieniądze.
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
06 lutego 2012 09:58
ktos wie gdzie znajde jakas przystepna cenowo derke z kapturem na szyje? Chetnie w sklepie stacjonarnym w Poznaniu lub okolicach :-)
polarówki Jacsona są super, też mam taką już X lat, tylko w kolorze zielonym, fajny gruby polar
Alaska, ładna ta przeciwdeszczówka, daj znać za jakiś czas jak się trzyma
Livia, śliczna ta zimówka, naprawdę są wąskie w klacie? coś jak te 2-kolorowe z Villa Horse?
06 lutego 2012 10:47
Fantazja, dziękuję 🙂 Niestety, nie mam porównania z tą 2-kolorową derką VH (wcześniej miałam ubranego Eskadrona). Powiem tak: żeby zapiąć rzep z przodu (żeby w ogóle te dwie części derki z przodu się stykały i nie było tam przerwy), musiałam derkę trochę ponaciągać. Natomiast jak już zapięłam rzep, to okazało się, że na zapięciach da się zapiąć na najciaśniejszej dziurce. Więc można albo tak, albo - mieć dziurę z przodu i zapinać zapięcie na dalsze, luźniejsze dziurki.
Mam nadzieję, że w miarę opisałam, o co chodzi 🙂
Livia, bo ja pamiętam nie miałam problemu z zapięciem tej 2-kolorowej
daj znać za jakiś czas jak derka się ma
06 lutego 2012 10:55
Fantazja, na pewno dam znać 🙂 Mój koń stety-niestety ma dość obszerną klatę, więc pewnie problem wynika właśnie z tego 😉
ChingisChan   Always a step ahead! :)
07 lutego 2012 19:39
Moja Hansbo powędrowała dzisiaj do Huxika 🙂.

(Przepraszam za słabą jakość 😡. Jutro przejdę się na padok i zrobię ładniejsze 😀)
Czy jakaś dobra dusza ma pod ręką polarówkę mustanga 145 cm i może mi ją pomierzyć? Będę wdzięczna.  :kwiatek:
Jeśli się mustang nie znajdzie to york też może być.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się