kącik skoków
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1285214#msg1285214 date=1328104405]
smerfi, kot ma dac radę,jak nie ty?
[/quote]
Tia - "Wicia na kocie jedzie!!" tak mi sie skojarzylo 😂 😂
Ja jakos rade dam ale nie wiem jak kobylka😀😀 A kamere sama z domu szefa wyniose chyba tym razem 😀😀
Jak jakos w miare pojdzie to w piatek moze tez sie wybiore..... Jutro po 9.00 startujemy 🏇 🏇
Smerfi polamania dragow!
co do zawodow, to o zdrowie koni sie nie boje, sa radosne, chetne do pracy i dobrze sie czuja. o zdrowie swoje juz bardziej 😁 jedynie martwi mnie ta wielka zimna stajnia. w wiaderkach bedzie lod jak nic 😁
Ktoska powiem Ci, ze w przyczepie jak jada dwa konie jest chyba nawet cieplej jak w stajni... one sobie nachuchaja, nagrzeja. drogi na szczescie tez czarne.
My jedziemy do Leszna, w jaszkowie w hangarze bedzie z minus 20 jak nic, i na hali pewnie twardo.
Przezylam, ukonczylam, wrocilam....
Bylo ok - duzo wnioskow na kolejne zawody dotyczace rozprezenia w duzej mierze... No i nad wieloma sprawami musimy dalej pracowac - ale kon mlody wiec damy rade😀
Dwa przejazdy z jedna zrzutka - kobylka troche wielke oczy robila na wszystko - ale pierwsze zawody wiec moglo byc i gorzej 😀😀
Uprzedzajac pytania - filma nie ma ( no i chyba dobrze :oczy2🙂 zdjecia odbiore za tydzien na kolejnych zawodach - mamy zaplanowane 3 dni zawodow 😵
I szefo sie szarpnal i zafundowal mi zalegly prezent na Mikolaja, Boze Narodzenie, Nowy Rok i pewnie jeszcze na Wielkanoc i urodziny 😁 Zakupil mi kask Charlesa Owena - Wellington Classic 🏇 🏇 Full wypas😀😀😀
dziewczyny poszukuje książki w której było ćwiczenie drążek koziołek stacjonata mur wszystko w linii wiem że u palmana było coś podobnego ale gdzie jeszcze ??
Smerfi - Uwielbiam ten kask, mega wygodny i fajny!
Smerfi - też jestem fanką Wellingtona. Ja dostałam z kolei od narzeczonego 😁
crazy, salto ten kask upatrzylam sobie juz jakies pol roku temu - ale zawsze co innego bylo wyzej na liscie zakupow😀 Po zawodach wstapilismy do sklepu, mysle przymierze tylko bo kasy nie mialam ze soba a ten, ze mi kupi bo mi i tak wisi prezent 😀😀 No to nie powiem nie - szczegolnie, ze on wydaway kasy raczej nie lubi😀
Dzis mieli jechac na zawody z innymi konmi i co - nasypalo troche sniegu w Belgii i odwolali zawody - bo nie maja w osrodku nic czym usunac snieg - ani soli - masakra.
Tak wiec aby do nastepnego tygodnia - jesli bedzie jak trenowac bo dzis troche podloze nam przymarzlo w hali 🤔
Mam takie pytanko, mam nadzieję, że wątek odpowiedni - gdzie mogę znaleźć skład obecnej kadry skokowej juniorów i młodych jeźdźców? Na stronie PZJ chyba coś szwankuje...
wydaje mi się,że jeszcze nie została powołana....
tutaj jest skład na II półrocze 2011:
http://pzj.pl/modules/wfdownloads/viewcat.php?cid=44
Jak tam skoczki? Trenujecie?
My z powodu zimna się opuściliśmy i tylko po drągach jeździmy, ewentualnie ze stacjonatką jakąś małą w środku 😁
No ale za to więcej koni do jazdy bo trener podrzucił mi swoje "karki" 😎
Pierwszy trening od 2 tygodni ma być w piątek. Podobno.
Niestety musiałam zmienić plany startowe ze względu na pracę i wyszło na to, że dopiero pojawimy się w Krakowie 10-12 marca 😵
My mięliśmy mały wypadek 2 tyg temu(mój koń wpakował się na taczkę i rozwalił oba przody, ale przez kogo i jak to już sie rozpisywała nie będę :marze🙂. Na szczęście już jest ok jeździmy normalnie. Postój wypadł w te mrozy więc nie było źle 😉 Dzisiaj oddaliśmy 8 podskoków na zawrotnej wysokości 30cm, czyli koziołek 😂 😂 W piątek może jakieś małe podskoki 😉 No i pierwsze zawody raczej też dopiero na przełomie marca i kwietnia 🙄
A my powoli wracamy do pracy bo hala nam zamarzla 😵 jak na razie male podskoki po 50cm i mini parkury z 3 przeszkodami po 40-50 cm zeby sie pprozluzniac (kOn mi sie rozluznia na skokach). Niestety od grudnia byl leń i tylko tereny stepo-step a jak przenieslismy sie do innej stajnI to mrozy przyszly i byl betOn nie podloze na hali :/ ale mysle ze w marcu pierwsze zawody beda🙂
A my w urodziny trenera skakaliśmy i było tak 😍
Genialnie! I... kobyłka wraca do formy!!!! 😅
Miesiąc przerwy od skoków i znów wróciła jej ochota. Strasznie się cieszę, bo już myślałam, że to końcówka kariery.
Querido jak zwykle ostatnio - miodzio.
Szkoda, że na zawody nie mam kiedy pojechać 🍴
Przerwa jest najlepszym lekarstwem 😉
... ja mam nadzieję,do końca przyszłego tygodnia się przeprowadzić, hala pewnie wróci do normy patrząc na prognozy pogody i ostro do roboty się zabieramy 🙂
Ktoś, śniłaś mi się dzisiaj 😂 W życiu Cię na żywo nie widziałam, a śniło mi się, że nie miałam na zawodach swojego siodła, pożyczyłaś mi swoje Bogdanowe i się zakochałam- stwierdziłam, że zamawiam identyczne na mojego Siwka 😁
Przerwa jest najlepszym lekarstwem 😉
Oj żebyście wiedziały 😉 Mój miał przerwę też koło miesiąca jak nie lepiej i dzisiaj super. Nie duże skoki bo nie duże, ale czuć było, że konio cieszy się tym co robi i wkłada w to całe serce 😉
D+A, nieźle!! 😁 Ja miałam bardzo podobną sytuację, śniła mi się jakaś stajnia, konie, szczegółów nie pamiętam, bo było to dawno. W każdym razie zamarzły w niej poidła i pomagałam jeden z dziewczyn trzymającej tam konia na hotelu poić je z wiader. Z miesiąc później przeglądałam forum i patrzę, oczom nie wierzę, a dziewczyna z mojego snu to jedna z forumowiczek, ba, koń też ten sam! 😲 Napewno wcześniej widziałam gdzieś ich zdjęcia na forum, ale jakoś nie skojarzyłam wtedy, dopiero jak znowu się natknęłam na jakieś zdjęcia...
D+A, 🤣 😂 😂
kask pożyczałam,popręg,raz nawet buty od Badaszkowej brałam...spoko,kiedyś pozyczę Ci siodło i się zakochasz 😁
a ja wczoraj poskakałam na Filou, bo ostatnio był niemiły dla właścicielki... a dla mnie wczoraj był taki 😍 wyrabia się chłopak 😅 fantastycznie galopuje,reszte się wyrzeźbi 😉
Mozii Teren też jest dobrym lekarstwem 😉
Ktos a co wyprawial ??? Pewnie po tatusiu tak ma 😎
"Moja" mloda wyraznie obniza loty na zawodach jednak - za duzo rzeczy ja jeszcze rozprasza, a ze z mysleniem u niej tez czasem ciezko wiec nim impulsy dotra od glowy do nog to chwila mija 😂
Nic to - celem jest sezon otwarty - poprawimy galop,mam nadzieje, i bedzie lepiej tez troche. W czwartek jedziemy 5 c, wyzej - bedzie albo lepiej albo jeszcze gorzej 🏇
Dramka, w ogóle spokojniejsze i bardziej "na luzie" treningi też robią swoje 😉 Mojemu wystarczy np jak popracujemy spokojnie na łące, w ciszy spokoju, nie hala, nie plac, ale łąka. Niby robimy to samo, ale nastawienie samo z siebie jest inne 😉 Praca i pełne odprężenie w jednym 😉
Moj po terenie jest zywsza, rokreca sie w terenie.
smerfi, a takie drobne niesubordynacje - korzysta z tego,że Kasia nie doświadczona jeszcze i "próbuje" 😉
Dramka, masz obojnaka? 😉 mój też po terenach lepszy,trzeba go niedługo zabrać,bo już chyba klaustrofobii powoli się nabawi w tej hali 😉
Mam konia który sie szybko nudzi, łapie depresje i nakręca..idealny dla mnie 😍
Dramka, uwielbiam cię i twoją polszczyznę 👍 😜 🚫
Jest bardzo źle..bo nawet nie wiem gdzie zrobiłam błąd 😵
Moj po terenie jest zywsza, rokreca sie w terenie.
może o to zdanie? 🤣