Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.
Konia "xxmalinaxx" też nikt nie ocenił ... dla mnie bardzo ładna zmiana szczególnie jeśli chodzi o rozluźnienie konia, ale to pierwsze zdjecie dobrane "od dup* strony "że tak powiem : D
emuu : idziecie w dobrym kierunku, pierwsze zdjecie co prawda jest tak zrobione że koń mi sie podoba najbardziej , ale na ostatnim widać ładne mięśnie zadka *.*
emuu : idziecie w dobrym kierunku, pierwsze zdjecie co prawda jest tak zrobione że koń mi sie podoba najbardziej , ale na ostatnim widać ładne mięśnie zadka *.*
No tylko właśnie pierwsze zdjęcie jest jednym z tych uchwyconych "przypadkiem" w dobrej fazie, w dalszym ciągu dążymy do tak ładnego zaangażowania zadu w rozluźnieniu 🙂 Ale dziękuję, cieszę się, że zmiany widać 😅
Nigna :kwiatek: dzięki, a co do pierwszego zdjęcia, no właśnie o tym mówiłam - lepszego nie mam ;p
Może ktoś jeszcze by się pokusił?
Koń "powstawiany" tutaj:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,49.2910.html
Simma, nie obrażaj się i nie strzelaj fochów, przecież zależy nam na tym, żeby twój koń był zdrowy, a nie na tym, żeby cię upokorzyć, wyśmiać etc. Weź sobie do serca rady, które tu padły, a jeśli masz czas żeby weekendowo tylko jeździć, to skoro twój koń stoi w przydomowej stajni, to może jednak wygospodarujesz miejsce oświetlone, gdzie faktycznie po szkole będziesz mogła lonżować chociaż 30 min. W sklepach z artykułami budowlanymi można kupić w miarę tanio przyzwoity halogen, możesz poprosić kogoś, żeby ci pomógł zawiesić. Kombinuj troszkę i się nie obrażaj 😉
Simma- tylko systematyczna praca ( codzienna, od biedy co drugi dzień) i ograniczenie jej jedzenia wpłynie pozytywnie na jej sylwetkę i zdrowie. Tak, te konie mają szczególne predyspozycje do tycia, sama mam pod opieką prymitywy, ale nie znaczy to, że muszą wyglądać aż tak.
Simma, zwróć się z pomocą do Dei, Ona też odchudzała swoja kobyłkę, odchudzała bez codziennej pracy pod siodłem.
"Kopyta Nuty obcięłam po filmiku, wiec luz"
hell yeah 😵
O ile mnie pamięć nie myli, to właścicielka Nuty wyraziła jasno swoje poglądy (gdzie ma wszelkie rady) w okresie jej zakupu.
Nie pamiętacie, skąd się (potem) wziął wątek "Kącik pomocy dla Danieli"?
halo- oj nie pamiętam tej "akcji". Możesz podlinkować?
O matko, jaka akcja 😲 Gdyby nie fakt, że cierpi zwierzę i w sumie jej właścicielka, to nawet bym uznała za całkiem zabawną..
Bardzo przepraszam, ale co wy się mnie tak uczepiliście ? o.O
O jakiś głupi wątek ? Nawet jak teraz czytam, co ja tam pisałam, to się śmieję. O zdjęcia, na których nic dobrze nie widać ? O filmik-który nie jest żadnym treningiem, tylko zwykłymi skokami ?
Zapraszam do mnie, obejrzycie sobie Nutę jak naprawdę wygląda-na zdjęciach mało co widać-tylko tyle, że jej z brzucha trochę zeszło. TYLKO. I nic więcej.
Gillian-o co ci chodzi ? Napisałam, że obcięłam po nagraniu filmiku, bo tego dnia nie miałam jak-dopiero następnego.
Bądźmy szczerzy, uczepiliście się mnie przez ten pierwszy wątek-bo wtedy powiedziałam, gdzie mam Wasze opinie. Co do niektórych, to moje zdanie się nie zmieniło-czepiają się o wszystko.
Jak już napisałam-proszę bardzo-przyjeżdżajcie i wtedy oceńcie:
konia-którego nigdy nie widzieliście, ale i tak mówicie, że się nad nim znęcam
trening-którego nigdy nie widzieliście, ale sobie wymyślacie jaki jest, oceniając po moich postach
żywienie klaczy-którego też nie widzieliście
i wszystko inne, co tam sobie chcecie
Zapraszam
A jak ktoś ma jakieś pytanie, to nie róbcie offa, tylko na PW.
NutkaFan, a po czym mamy oceniać? Nie chcesz być tak oceniana to nie pisz tych bzdur, które piszesz? To jest forum - użytkownika ocenia się po tym co pisze. Bo niby po czym ma się oceniać? Jak chcesz być oceniana w realu to w realu sobie zatrudnij instruktora albo sędziego, żeby cię ocenił. Może zresztą to by nie było złe - otrzeźwiłoby cię trochę...
NutkaFan, zadałam Ci proste pytanie - SAMA?
edit - a widzisz, jednak mi uciekło, bo pytałam Cię o to na YouTube a tutaj z pośpiechu nie dopisałam.
Oceniamy co widzimy (zdjęcia otłuszczonej klaczy), oceniamy po tym, co piszesz (treningi- w tym skoki- weekendowo). Wyciągnęliśmy z tego wniosek taki, że nie dbasz należycie o klacz, doprowadzając ją (zapewne złym żywieniem i użytkowaniem) do takiego stanu, jaki widzieliśmy na zdjęciach. Jednak nikt Cię z tego tytułu nie napiętnował, nie nazwał niepoważną gówniarą, co się wzięła za coś, o czym nie ma bladego pojęcia (a, umówmy się, można było coś takiego napisać).
Chcąc Ci pomóc, udzielając Ci porad spotkaliśmy się z twoim fochem. Zrozum, że otyłość to dość poważna choroba, która nie tylko powoduje nieestetyczny wygląd... 🙄
To nie są rady, tylko opieprzanie (nie mówię o wszystkich 😉 )
Bo teksty typu ,,jak ty ją do takiego stanu doprowadziłaś ?! " ,,znęcasz się nad koniem !" ,,nic się nie znasz !" to nie są rady. Z radami to się tutaj bardzo rzadko spotykam-a jak już to na PW.
Gillian-tak, sama. Co w tym dziwnego ?
I ok, skończmy offa-jeżeli ktoś ma jakieś pytania, żale i inny syf, to na PW. Ja już tutaj nie odpowiadam.
Dużo rzeczy jest w tym dziwnych ale skoro umiesz to spoko - nigdy Cię nie widziałam w wątku o naturalnym werkowaniu. Chyba, że "obcinasz" tak samo jak trenujesz 😉
xxmalina (sorry, ale zapomniałam co w nicku jest z iksami dalej 😡 ), mi się podoba droga, którą idziecie z siwkiem/siwką :kwiatek:
NutkaFan, Simma- a jak myślisz po co istnieje instytucja kowala/strugacza?
chciałabym zobaczyć te kopyta 😜
NutkaFan, ja natomiast chcialabym Ci podziekowac, bo jeszcze czegos takiego nie widzialam 😜
Przepraszam, ale pogubiłam się. Czy NutkaFan, to uciszona Simma, czy ktoś zupełnie inny związany z tym biednym koniem?
tak to ta sama osoba, nie wiem czemu moderacja nie reaguje na zgłoszenie?
Gillian, reaguje, juz jest zbanowana. litosci, ja czasami odchodze od komputera 🙄
katija, spoko, masz takie prawo 🙂 przecież nie Ty jedna jesteś modem, jo?
Przez ten wątek nabawiłam się ignora. A Wy?