Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

anil22, poniosło nas  🏇, w końcu to wątek terenowy 😉 😉 😉
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
13 grudnia 2011 15:05
Wróciłam z terenu na Frani cała 🙂 no konisko się spisało. Jak na araba przystało był jeden stop z kłusa przed małą tabliczką stojącą przy drodze. Nie spodziewałam się że akurat to może zrobić takie halo. Pozatym całkiem fajnie. Pogoda przepiękna. Wcale nie czułam że to zima tuz tuż  🤣
anil22, poniosło nas  🏇, w końcu to wątek terenowy 😉 😉 😉
dobrze, że udało wam się zatrzymac  😉
[quote author=Cień na śniegu link=topic=114.msg1220138#msg1220138 date=1323721123]

Już o tym pisałam, że raczej nie. Chyba, że zaryzykujemy przejazd na drugą stronę przez przejście dla pieszych i na światłach. 

współczuję wam z tą obwodnicą i pewnie to będzie jedyne wyjście by jakoś dostać się na drugą stronę, bo tereny za nią są bardzo fajne.
[/quote]

Wiem, byłyśmy już "na górce"  😀
Z naszymi dziadkami pewnie da się przejść przez obwodnicę, bo niewiele rzeczy je przestrasza, ale najbardziej bałabym się narazić swoje własne "dziecię" na niebezpieczeństwo.
Julie, Mielno? Od kiedy Ty na Pomorzu? 🙂 Fajne zdjęcia! (i fajna czapa. Ona ma uszy? :> )

Na Pomorzu od tygodnia. Krążę sobie między Trójmiastem a Mielnem, urlopuję się  😀
A czapa ma uszy, owszem.
Wiem, że to wątek zdjęciowo-terenowy, ale chyba nikt mnie nie zlinczuje za film terenowy z tego wypadu na plażę? 

Tak mi się spodobały te galopy po plaży, że mam straszną ochotę rzucić się w morskie fale także z moim Ericzkiem  💃
Julie galop po plaży - marzenie  😍 Ale Wam fajnie  🏇
Julie zarąbisty filmik i strasznie mi się podobał "twój" koń. Mi tez sie marzy taki teren po plaży 💃, ale kurcze no nie mogę sie jakoś przełamć do jazdy w teren na obcych koniach, mam taką cholerną psychiczną blokadę, ujezdżalnia jeszcze jest ok. ale teren 😵
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
14 grudnia 2011 07:35
Julie ale fajny galop  😍 moje marzenie !!! super
Julie zarąbisty filmik i strasznie mi się podobał "twój" koń. Mi tez sie marzy taki teren po plaży 💃, ale kurcze no nie mogę sie jakoś przełamć do jazdy w teren na obcych koniach, mam taką cholerną psychiczną blokadę, ujezdżalnia jeszcze jest ok. ale teren 😵

Koń trochę jakby mój, bo mojego mężczyzny. Ale ostatni raz widzieliśmy je rok temu, a byliśmy na nich w terenie ponad półtora roku temu. Miałam małe obawy jak się zachowają po takim czasie nie wychodzenia za bramę gospodarstwa. Przez ten czas były jeżdżone tylko bardzo lajtowo na maneżu.
Pierwszego dnia kobyłka była podjarana i caplowała przez pierwsze pół godziny, jak jechaliśmy przez Mielno. Filmik jest z naszego trzeciego terenu, w którym już był całkowity luzik.
Myślę, że to dowód na to, że jak koń przez kilka lat coś robił regularnie, to przez rok mu się nie zapomni.
Livia   ...z innego świata
14 grudnia 2011 11:24
Julie, bajkowo! Mnie też się marzy galop po plaży, może kiedyś nam się uda 🙂

A tymczasem ja już po - dziękuję za wsparcie i kciuki! Wróciłam z tarczą 🙂 I było bardzo przyjemnie.
Wychodzi na to, że jednak przed każdym samodzielnym terenem muszę konia trochę wybiegać - potem na spacerze jest spokój. Dziś był spokój, mimo koparek, straszącej otwartej maski w aucie i dnia koszy na śmieci 🙂
W miejscu "poniesienia" przejechałam na luźnej wodzy (oczywiscie byłam czujna, ale koń nie wykazywał żadnych oznak zdenerwowania), nie było żadnej dziwnej akcji, nic 🙂

edit: musiałam swoją "śmierć" poprawić 😉
Livia, gratulacje! To chyba raczej wróciłaś z tarczą (na tarczy oznacza - martwa, niesiona na tarczy) 🙂
14 grudnia 2011 11:56
kenna, łomatko, ale żem byka strzeliła  😡  😂 Już poprawiam 🙂
W końcu doczekałam się chociaż jednego zdjęcia z terenu!
Ta daam:
Donia Aleksandra, Wow! Ale ładne zdjęcie!
Donia Aleksandra zaliczam Twoje zdjecie do najładniejszych jakie widziałam 😀
Dzięki dziewczyny :kwiatek: a teraz nie uwierzycie, zdjęcie było robione telefonem 🙂
No to faktycznie zaskoczyłaś 🙄. Niemniej jednak najważniejszy jest efekt 🙂
15 grudnia 2011 11:27
Donia Aleksandra, przepiękne to zdjęcie! 🙂
Zima, zima, zima, pada pada śnieg.  😀

Nie to, żebym się czepiała, ale za 10 mają być dni święta.  😲

czy to uszy Parkera czy Passata?

jak arabiszon sie spisuje? będą z niego ludzie?
Z araba jak najbardziej byliby ludzie. Eee...co ja gadam. Z niego JUŻ są ludzie jeśli chodzi o tereny.

Ale musiałam go zostawić i zająć się swoim koniem, bo mój ma chodzić stępem pod siodłem. Bo: dziadzieje, kopyta mu się zawężają i aparat ruchu mu "siada" przez co jego gotowość na urazy zaczęła rosnąć. Tak więc ma terenować stępem z siodłem na grzbiecie, co też robimy. Uszy więc są Passata. ( łatwo poznać po fryzurze. Passat ma irokeza. Gdybym zaś pewnego dnia arabowi zrobiła irokeza z jego arabskiej bujnej grzywy, to byłby to mój ostatni dzień w tym pensjonacie, podejrzewam.  😉 )

A na 2 konie nie mam niestety czasu. I arab poszedł w odstawkę. Czyli- na padok.
tunrida daj no kawałek lasu i pogodę ! albo chociaż pożycz na weekend!  😜
A u ciebie nie ma pogody?  😲 Myślałam, że w całej Polsce lato.  😉
tunrida, bo wykraczesz złą pogodę.  😉 Zdjęcia są prześliczne, macie ładny krajobraz i dobre szlaki dla konia.

Taaa, u nas leje i wiatr taki, że łeb urywa.
:/
I tak już chyba z czwarty tydzień.
U mnie leje zazwyczaj po 15... Do 15 mogę jeszcze coś przy koniu i stajni zrobić, a później to kryć się!
zuza   mój nałóg
16 grudnia 2011 18:22

No niestety nie w całej 🙁 .Rano jeszcze coś tam świeciło,potem było tak

a teraz też leje i wieje tak,że wszystko fruwa.I konie dziś ten wiatr "w grzywach" czuły bo teren był bardzo wesoły  😉
tunrida u mnie doslownie taka sama sciezka jak u Ciebie na drugiej fotce!
A ja ostatnio bywam w takich okolicach
tunrida to ja już wolę Twoją zimę  😉

I nawet już nie brak zimy mi przeszkadza, a to, że cały tydzień jest cieplutko i świeci słoneczko. A jak przychodzi sobota, niedziela, to zimno, deszcz, śnieg, deszcz ze śniegiem i do tego wieje tak, że prawie z siodła zdejmuje...

atinob pierwsze zdjecie- jaka to miejscowosc? (rejon?)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się