Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Katja, nie, ja poprostu jestem na bieżąco z ogłoszeniami, i przegladam kazde jedno 😉 taki łowca okazji :P a owszem, zdarza m się zapamiętać coś i potem sie składa w calość 🙂

edit: juz naprawione, przepraszać  :kwiatek:
Isabelle Katja jestem, nie katija  😉
Znam Lanvestera osobiście i mogę powiedzieć tylko tyle, że mi tego konia szkoda...
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
24 listopada 2011 12:45
no koń na pewno fajny
I naprawdę szczery.
Gillian   four letter word
24 listopada 2011 13:38
już niezbyt długo 🙁
Boże, co ta panna robi  🤔
uczy go piruetów w galopie 😎
Bardziej podobają mi się te kłusy wyciągnięte  💃
Właśnie miałam napisać, że "chody wyciągnięte" z filmiku linkowanego przez ElęPe to jakieś kuriozum  😲
24 listopada 2011 14:22
a tu link do ogłoszenia (ja obecnie nie wchodzę na ŚK bo 3 razy mi zawirusiło komputer na maksa od samego wejścia)

http://www.swiatkoni.pl/announcements-display/horses-23405.html
Ten Lanvester już od jakiegoś czasu mi się tak rzucał w oczy w tych ogłoszeniach. Jest broniący się od ręki,nerwowy,jeżdżony na siłę,skacze odwrotnie grzbietem i nienaturalnie spina się. Kask ? Po co ! To by było nie profi. Efekty takiego jeżdżenia widać min. w kłusie który jest już gorszy niż fatalny.
no coz, nie bez powodu istnieje powiedzonko " kon az gwizda tylko jezdziec pi**da".    szkoda, ze w tym konkretnym przypadku, ogier ten juz nawet nie "gwizda". A taki ladny kon, moglby robic furrore, gdyby nie zostal spartaczony.
To już nie rozumiem - niedawno go kupiła (pod filmikiem z sierpnia jest podpis "nowy nabytek"😉 i już sprzedaje? Pewnie tak napsuła, że już nie da się na nim jeździć... Ale ogłoszenie rozwala - to niby ona prowadzi ten trening ujeżdżeniowy na poziomie C z elementami CC?
24 listopada 2011 14:40
niby ona prowadzi ten trening ujeżdżeniowy na poziomie C z elementami CC

no piruet w galopie jest elementem CC
Na to wychodzi że popsuła i sprzedaje. Przyszły właściciel o ile będzie w przeciwieństwie do tego trzeźwo myślący będzie miał do odrobienia z tym koniem niewyobrażalną prace żeby przywrócić go do stanu pierwotnego 😵
no piruet w galopie jest elementem CC aaaa, to wszystko wyjaśnia.

w takim razie jaki jest sens pisać w ogłoszeniu początki zmian w seriach i piruetu [ bardzo wyniosły i ekspresywny kłus wyciągnięty.-FILM ]. skoro załączony film wszystkiemu zaprzecza 🤔

a że koń spartaczony to stąd ta propozycja: cena: 1 zł. (do uzgodnienia / negocjacji 😀iabeł:

ciekawe ile za niego chcą i czemu sprzedają 👀
mnie bardziej ciekawi, kto kupi tak spartaczonego konia. no ladny jest, to moze pewnie wpadnie komus w oko, no ale ludzie... zamiast takiego konia "wyszkolonego do C z poczatkami CC" to chyba kazdy normalny osobnik wolalby konia moze na mniejszym poziomie, ale POPRAWNIE robiacego elementy, dobrze "zrobionego" i go szkolic dalej/oddac w trening. przynajmniej moznaby odrazu ruszyc z miejsca, a nie cofac sie i naorawiac jak to by bylo w przypadku tego ogierasa. aha, no jeszcze ten ogier skacze 190  🤣 a skacze tak imponujaco, ze hohoh
Gillian   four letter word
24 listopada 2011 14:55
"pilna sprzedaż i okazyjna cena z powodu problemów finansowych. Czekam na różne propozycje. Możliwość rat."

Taaaaa...
Napisałam z ciekawości jaka jest cena. Zaraz się okaże co znaczy okazyjna 😂
Kupi osobnik o podobnym poziomie świadomości jeździeckiej jak obecna właścicielka, na którym zrobią wrażenie "elementy CC" i "skoki 190". Mało takich?
Dziewczynki jeżdżące na poziomie zero z rodzicami śpiącymi na kasie to nie jest rzadki widok, dlatego koń prawdopodobnie sprzeda się szybko.
Kupi osobnik o podobnym poziomie świadomości jeździeckiej jak obecna właścicielka, na którym zrobią wrażenie "elementy CC" i "skoki 190". Mało takich?

Albo ta jazda na oklep - wystarczy spojrzeć na parę komentarzy pod filmem....
Ale jego motoryka -  😵  - tupta jak kucyk w krainie tęczy. I skacze też dramatycznie, ani jednego chyba normalnego skoku nie widać na tym filmie. A szkoda, bo wygląda na to że serducho dzielne i szczery bardzo.
kiedy ogłaszała się na revolcie, podała chyba 35 tys do negocjacji. Ale ręki nie dam sobie uciąć 👀 natomiast ja się już jakiś czas temu natknęłam na jej filmiki na galopuje.pl i zapadło mi to w pamięć przez mądrości przez nią wypisywane. ale to już 🚫
zadzwoniłam z ciekawosci. cena to 25 tys do negocjacji.

konik nie należy do tej dziewczyny, a do kolezanki z warszawy, a niestety owa kolezanka popadła w tarapaty finansowe i konik do sprzedania. autorka ogłoszenia go tylko trenuje.

zapytałam o haka, dowiedzialam się ze normalnie się zbiera na wędzidle, ale jej na haku wygodniej bo jest delikatniej i "mniej się szarpie".

mnie się kon podoba jesli chodzi o urodę, papier też bardzo ładny. sposób jazdy/prowadzenia konia lekko kontrowersyjny, ale to już było powiedziane.
"Lekko kontrowersyjny" -  😁

Nie, no jak go trenuje, a on się "zbiera" i "mniej szarpie" na wędzidle to chyba nie ma więcej pytań 😉
na forum jest użytkowniczka, która ma avatar ze zdjęcia, które jest w tym ogłoszeniu ze ŚK, moze to ta tajemnicza "miszczyni"  😎
mnie zawsze dziwi co sobie ludzie myślą dając muzykę POP - w negatywnym tego słowa rozumieniu, albo jakiś marny haus pod filmiki sprzedażowe. To jednak jeździectwo a nie wiejska dyskoteka ale to tylko taka moja off topowa uwaga, która nasunęła mi się po oglądnięciu tego filmiku z naturala.
Isabelle, błagam Cię, i przepraszam za off top, ale "owa koleżanka", a nie "ów". "Ów" to kolega może być 😉

Ogier masakra, to już nawet mój grubas ma lepszy ruch, no i ten zad tak strasznie odstawiony...
kenna, juz poprawiam, a za czasów szkolnych zbierałam same nagrody za konkursy i olimpiady polonistyczne 😉 starosc nie radość 😉

Dzięki :kwiatek:

ja bym chciala zobaczyc prawdziwy klus wyciagnięty w jego wykonaniu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się