Stajnie w Warszawie i okolicach

Wojenka   on the desert you can't remember your name
10 listopada 2011 20:29
blisko - można się pokręcić po łąkach - dalej ok 30-40 min można pojechać do lasów w Magdalence

A czy do tych lasów można dojechać dobrą drogą? O jakim podłożu? I duże te lasy w Magdalence?
Tak się dopytuję, bo to dla nas kluczowe kwestie  😉
lasy nie za duże, to nie Kampinos, ale jest gdzie pojeździć , musisz sobie zobaczyć na mapie w googlach,  dojazd przez pola - normalne twarde piaszczyste drogi - można nawet bezpiecznie przegalopować niektóre, w jednym miejscu trzeba przejść przez ulicę.
Co do stajni bardzo dobre warunki, czyściutko, sprzątanie codziennie (nie musisz się martwić o grudę i jakieś inne rzeczy typu gnijące strzałki) , duże jasne boksy, dobrej jakości pasza i sianko, szczepienia i odrobaczanie na miejscu - właściciel jest weterynarzem, fajni ludzie - nikt się do nikogo nie wtrąca , nie ma plot, kwasów itd., spokój , cisza,  no i najważniejsze - nie ma szkółki. 
zapomniałam dodać - karmienia 3 x dziennie , konie od rana do wieczora biegają po padokach

edytuj posty!
cieciorka   kocioł bałkański
10 listopada 2011 21:48
szafirowa, Hajka? czy jak jej tam było?
Polecam Vethorsa dzisiaj właśnie zwolniłam boks ze względów osobistych  ale bardzo żałuję leczenie weta w cenie leków które podaje albo i za to nie bierze ; wieczorem zawsze obchód; konie codziennie cały dzień na padokach i codziennie sprzątane w boksach ,
Jeśli chodzi o tereny to ja nawet zaliczyłam wypad do bogatek jak spojrzysz na mape kawałek km pokonałam i wcale nie aswaltem a lasy magdalenki dość żeby się koń wybiegał . tylko trasę będziesz musiała znaleźć bo nikt ci za bardzo nie wytłumaczy jak tam dojechać najlepiej hi hi .
Polecam w 100 %
hej Radeczek właśnie polecałam Vethorsea 🙂😉))
Ja znalazłam taką stajnię: http://www.stajniamilosna.republika.pl/
Stoi ktoś w niej? Bo mnie zainteresowała gdyż da się na szwadron dojechać.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
11 listopada 2011 08:13
stajnia ta należy do byłego dyr. Szwadronu i da się jak najbardziej dojechać do Szwadronu bo odległość wynosi jakieś 50 m przez zniszczone ogrodzenie okalające kiedyś Szwadron.
edit
Nie tylko obserwuje opieke nad dramka i koniom krzywda sie napewno nie dzieje.
edit
Mam bardzo ważne pytanie.
znacie dobrą stajnię, z ambitną rekreacją, lub po prostu pensjonatem - okolice pragi południe,lub z dobrym dojazdem komunikacją miejską z ronda wiatraczna\ waszyngtona ?
Fiesta Dokładnie  😉 zawsze można trafić o wiele gorzej niestety..
maleństwo   I'll love you till the end of time...
11 listopada 2011 16:18
Szafirowa, cieciorka - jeśli Hajka, to niestety latem padła, nie dała rady kolejnej kolce 🙁
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
11 listopada 2011 19:38
maleństwo, przykro slyszec 🙁 niestety- tendencje miala... Ale ostatnie kilka lat zycia miala beztroskie - dbana, kochana i raz od wielkiego dzwonu jezdzona/spacerowana w teren. Niemniej- jest dobrym przykladem na to, ze dla kobyly od woza miejsce w pensjonacie podwarszawskim bylo, bez laski i proszenia. Jak dla kazdego innego konia.
a u nas taka zmiana duży uśmiech

http://stajniawiktorowo.pl/stajnia_wiktorowo/wspolpraca_z_Klaudyna_Pisarska.html

Klaudyna jest u nas regularnie i nadzoruje treningi koni hurra!

z czystym sumieniem mogę gorąco polecić Wiktorowo zarówno dla koni młodych jak i starych oraz w ciągłym treningu 🙂
A ile kosztuje pensjonat w Wiktorowie?

Cena za miesiąc: 700 zł
Cena za miesiąc z treningiem: 1200 zł
[quote author=W&P link=topic=46.msg1187594#msg1187594 date=1321344443]

Cena za miesiąc: 700 zł
Cena za miesiąc z treningiem: 1200 zł
[/quote]

Można podjechać i pogadać  😉
spojrzałam na mapę 🙁
spojrzałam na mapę 🙁

To fakt na mapie nie wygląda zachęcająco ale jadąc
Warszawa- Łomianki-Pomiechówek-Borkowo ... Zyskujemy jakieś 15-20 km od tego co mowi google maps  😀
Wojenka   on the desert you can't remember your name
15 listopada 2011 11:04
Oferta Wiktorowa wygląda bardzo zachęcająco, szkoda tylko, że tak daleko...
Aby było jeszcze bardziej interesująco od przyszłego tygodnia stawiamy karuzele boksowa na 4 konie  🙂
Wojenka myślę, że wszyscy z północy znają ten ból 😉
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
15 listopada 2011 11:16
Będę powtarzać - do przysłowiowej 'usranej śmierci'- niestety nie mamy rynku klientów tylko rynek właścicieli stajni, a płn-wsch. rubieże Warszawy to dla nas pensjonariuszy 'łyse pole' i chcąc nie chcąc trzeba mocno kalkulować gdzie stanąć, aby rachunek  'zysków i ewentualnych strat' był 'in plus' dla konia.
to może zorganizujemy autobus Wiktorowo-Warszawa  🤣, a w tajemnicy od 2012 będzie pociąg z Warszawy do Nasielska w 45 min już skład kupiony wkrótce rusza, a z nasielska Land Rover z chęcią po was pojedzie i potem na stację odrzuci jak trzeba będzie 😉
Zresztą zawsze przenocować można.
bjooork zgoda. Ale z drugiej strony, co poznaję nowego koniarza, to okazuje się, że mieszka na płd 😉 czaaasem zdarzy się płn.-zach., ale płn.-wsch.? To już ewenement.
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
15 listopada 2011 11:26
wiktorowo ja chętnie przejadę się do Was na wycieczkę krajoznawczą, ale  nie ukrywam, że już teraz dojazdy do konia 40 km  w jedną stronę po pracy (z której wychodzę o 18) to szczyt szczytów- zwłaszcza jak na dystrybutorze widzę 5,50 za litr 🙁
Zapraszam serdecznie nawet na wycieczkę.
lostak   raagaguję tylko na Domi
15 listopada 2011 11:53

kochana, nie przesadzaj za bardzo z tym reklamowaniem swojej stajni, aczkolwiek bardzo fajnej, bo cie zaraz mody ucisza...
[quote author=wiktorowo link=topic=46.msg1187753#msg1187753 date=1321356715]

kochana, nie przesadzaj za bardzo z tym reklamowaniem swojej stajni, aczkolwiek bardzo fajnej, bo cie zaraz mody ucisza...
[/quote]

Ciebie Kochana również zapraszam na wycieczkę, las obejrzysz i stajnie, bo jakoś wiecznie nie po drodze masz.
przepraszamy za off
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się