NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
16 października 2011 21:55
O ja pierdzielę. Za stara jestem na takie numery. Jest lista - źle, nie ma listy - też źle. Weźcie się zdecydujcie, co???? Bo ja mam za mało czasu na zabawy w kotka i myszkę. Zanim tu kogoś dopiszecie to się zastanówcie!!!!!! Ja nie jestem od tego by wnikać, czy sprawa wyjaśniona czy nie - zaznaczyłam to w pierwszym poście o liście. Moja dobra wola, że latam po wątku i szukam wyjaśnień - a nie muszę, bo to mnie nie dotyczy.
A jak nie chcecie listy to ok. Mogę przestać ją robić. W jednej chwili wpadłam na ten pomysł by ją robić, i w jednej chwili mogę przestać, bo mam wiele ciekawszych rzeczy do roboty, niż śledzenie jak się userzy drapią o transakcję. Lista z myślenia  nie zwalnia więc, proszę, patrzcie z kim robicie interesy. Tyle ode mnie.

Jedynie zastanawia mnie jedna rzecz (od dawna). Czemu starzy userzy forum nie są większością na liście, co?
Ja uważam, że lista jest super sprawą, sprawy wyjaśnione moim zdaniem powinny być po prostu jakoś zaznaczone.
Dużo łatwiej jest każdemu wejść i przeszukać listę przy transakcji niż czytać cały wątek.
Osobiście jestem wdzięczna za tą listę i pełna podziwu, że znajdujesz na to czas.  🙇  :kwiatek:
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
17 października 2011 19:54
dragonnia - jako, że prowadziłam poprzednią tabelkę to powiem tak po co aktualizujesz ją co post? ustalone było że aktualizowana będzie raz na miesiąc dwa wydaje mi się trochę dziwne wcześniej było napisane transakcje udane nie udane (konkretna liczba) i każdy miał porównanie ile było problemów, ile dobrych transakcji i wyjaśnionych sporów.
18 października 2011 06:46
Jak masz czas to się baw w rozliczanie transakcji. Ja nie mam czasu. Było ustalenie z moderami nad formą i aktualizacją (jak często). Nie ja uczestniczę w tych sporach i nie ja będę rozstrzygać czy wyjaśnione czy nie. To strony sporu mają zadeklarować czy sprawa jest wyjaśniona.
Medziiik, nie warto mieszać się w cudze spory. Potem osoba 3 jest winna. Wierz mi, życie mnie tego nauczyło.
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
18 października 2011 17:19
dragonnia - jak edytowałam tabelkę to non stop miałam PW w stylu "czemu ja jestem w tabelce" lub "proszę mnie wykreślić| itp  🙄
19 października 2011 20:53
Dlatego jasno trzeba określić swoją pozycję w tej sprawie Medziiik. I ja to zrobiłam nie raz już. Pytania kierowane do mnie typu "dlaczego jestem w liście"? Poprostu ignoruję, bo ktoś takiego człowieka wpisał do wątku i to w interesie wpisanego powinno leżeć wyjaśnienie sytuacji. Ot cała filozofia.
czy coś się ruszyło w sprawie Siss?
ma ktoś do niej kontakt?
ecia niestety muszę ja tu wpisać ponieważ zdeklarowała się że kupi ode mnie kask, chciała dane do przelewu itp. no i cisza, nie raczyła nawet odpisać na moje wiadomości, mimo, że logowała się na forum. Nie polecam.
Tercet przepraszam bardzo ale krzywdy Ci nie zrobiłam nie kupując od Ciebie kasku 🙂 nie zachowuj się jak dziecko z reszta kask podobno nie był Twój a ja robiąc przelew cały czas dostawalam odmowę wykonania operacji 🙂 prawdopodobnie nieprawidlowy numer konta. Więc zrezygnowalam, nękałaś mnie wiadomosciami a ja odpisalam raz a konkretnie że rezygnuje więc po co piszesz że się nie odzywam 🙂 z reszta po mojej odpowiedzi dostalam jeszcze jedną nie miła wiadomość od Ciebie o treści : po co w ogóle dupe zawracasz.  To raczej z Tobą nie warto przeprowadzac transakcji bo można z byle powodu takie słówka usłyszeć 🙂 nie ładnie  🤬  dla mnie koniec tematu 🙂
Iskierkaa93  Tak jak kilka osób pisało, ja również zdecydowanie odradzam.
Miała kupić ode mnie czaprak, ja miałam go wysłać za pobraniem, moja mama go nadała, okazało się że nie wysłała go jako "za pobraniem" ale normalną paczkę- mój błąd, użytkowniczka napisała mi że paczka przyszła, że ona była wtedy na obozie i że mama ją po prostu odebrała a teraz nie ma kasy i że za 2 tygodnie może dopiero wysłać kasę, było to 31 sierpnia i od tej pory nie mam z nią żadnego kontaktu, piszę jej PW i nic, była aktywna 10 października i olała moje wiadomości.
Ja naiwna myślałam że odzyskam kasę po tych dwóch tygodniach, w życiu by mi nie przeszło przez myśl że zostanę po prostu okradziona.  :/
Miałam poczekać parę dni ale jednak wpiszę dzisiaj.
Panama;* miałyśmy się wymienić, ja wysłałam swój naczółek, a użytkowniczka miała mi wysłać czaprak. Miałyśmy po wysyłce podesłać sobie potwierdzenia nadania, no i od czwartku-dnia wysyłki zero kontaktu, a się loguje. Na pw  , maile nie odpisuje. Jak tak dalej pójdzie to podeśle chyba kogoś do niej, na pewno nie odpuszczę.

Jeśli dostane paczkę , od razu tu napiszę.
ecia kochana dlaczego kłamiesz, że mi odpisałaś, że rezygnujesz? Nic takiego nie dotarło do mnie! A nie miął wiadomość napisałam Ci dopiero po 6 albo 7 wiadomości, na którą mi nie odpisałaś! Fakt faktem kask nie jest mój ale dzięki temu, że się zdeklarowałaś a potem rozmyśliłaś (o czym nie poinformowałaś mnie) koleżanka nie sprzedała go osobie, która wzięłaby go na 100% jeśli miałaś problem z nr konta to wystarczyło do mnie napisać
Niestety muszę wpisać to grando_  co prawda do transakcji nie doszło ale jest to nie poważna dziewczyna i powinno się mieć na względzie że zmienia zdanie do chwilę.
Miałam kupić od niej siodło, wszystko okej, ustaliłyśmy cenę, przesłała mi nr konta ale sprawdziłam że nie miała jeszcze żadnych wpisów więc powiedziałam że chce przesyłkę za pobraniem, zgodziła się. podałam dane do przesyłki. Następnego dnia wiadomość że ona stwierdziła iż siodło jest więcej warte i mi go nie sprzeda a tak po za tym  tatuś jej zabronił sprzedawać za tę cenę i że prosi o wyrozumiałość. Na szczęście nie zgodziłam się na przelew i dzięki temu nie straciłam kasy, ale jeśli przelałabym kasę to byłabym kilka stówek w plecy.
Jak dla mnie kompletnie nie poważna użytkowniczka, ciekawe co by powiedziała jak przelew by już poszedł. Po za tym wykręca się tatusiem że "jej zabronił". Skoro to siodło taty było z nim wszystko ustalić a nie godzić się na cenę a potem wycofywać! i ludzi oszukiwać.
To tak dla wiadomości dla następnych potencjalnych kupców.  😉
nie wiesz co by było gdybyś zrobiła przelew, poza tym nie zostałaś okradziona ani nic z tych rzeczy. nie doszło do transakcji, kontakt był mimo wszystko, i uważam, że to trochę przesada. gdybyś przelala kasę a ona się nagle rozmyśliła to nawet mimo szybkiego zwrotu mogłaby się tu znaleźć. ale w takiej styuacji?
Nie to, że się czepiam, ale ostatnio podobnie zachowała się gajara18, która teoretycznie też nikogo na kasę nie oszukała, ale zachowywała się niepoważnie jako sprzedający i jakimś cudem (z przyczyn "wyższych"/zatargów z modem/swojego zachowania - niepotrzebne skreślić) została wpisana na listę.
Więc jeśli taki przypadek został zapisany, to uważam, że grando_ też powinna być dopisana.
I znowu wrócimy do punktu wyjścia - że będą tutaj wpisywane osoby za byle co.. to może i ja powinnam dopisać kolejne 2 użytkowniczki bo dzięki ich zmianą zdania co 2-3 dni kilka rzeczy nie sprzedałam/wymieniłam bo one mialy brac i nagle sie rozyslily ? A "wymiana" trwa juz ponad tydzień i przestałam prosic o zdecydowanie się na cos .............
Dlatego, gdyby komuś chciało się tym zając, powinno się wprowadzić dwie osobne tabelki.
Osoby nieuczciwe i osoby z "drobnymi" wpadkami.
Bo teraz albo będziemy konsekwentni i będziemy wpisywać też wszystkie takie małe problemy z transakcjami, każdego użytkownika, a nie tylko "wybrańców", albo w ogóle darujemy sobie te przypadki.
Takie jest moje zdanie.
02 listopada 2011 12:24
Milla, To niech Tobie się zachce prowadzić dwie tabelki. Wierz mi, szybko Ci się odechce. Jak narazie to wpisywane są do wątku osoby za totalne pierdoły. Tabelka jest u mnie jakby co, w kompie. Od ostatniej aktualizacji nie widać poważnych spraw, wartych wpisania userów. Więc i ja nie dopisuję. Także ostatnia aktualizacja tabeli na forum jest cały czas ok.

Ludzie, nie dajcie się zwariować - łatwo jest kogoś oczernić.
Ale ja nigdzie nie napisałam, że to ty musisz zajmować się tą drugą tabelą, dałam tylko przykład.
Nie obchodzi mnie, jak to rozwiążecie, sugeruje tylko, żebyście były konsekwentne:
albo wpisujemy tylko poważne rzeczy (ewidentne oszustwa), albo wszystko i nie ma selekcji, bo ten użytkownik bardziej lub mniej się wykręcał.
02 listopada 2011 12:38
Czyli w myśl zasady "weźmy się i zróbcie", kapuję 🙂
A tak poważnie, sama przyznasz, że nie ma sensu pierdeleksów wpisywać. O Taką Siss, co okantowała wiele osób to jak najbardziej. Ale deklaracje sprzedam - tata zabronił to już sobie darujmy. Może userka młoda, sama nie zarabia, tata kupił siodło wiec decyduje. Też tak trzeba na to popatrzeć. To był przykład, jakich wiele w wątku.
Poza tym, tabelka nie zwalnia z myślenia, trzeba czytać o userach, obserwować ich wypowiedzi, zaglądać do tego wątku i do UCZCIWYCH. I tak nie da to 100% pewności ale swoje ryzyko zmniejszamy do minimum.
Też jestem zdania, że pierdół nie ma sensu zapisywać.
Owszem, można w tym temacie napisać swoje zdanie o jakiejś nieudanej transakcji (albo założyć ku temu osobny wątek). Osoby po takich przygodach mogłyby się wyżalić i uprzedzić przyszłych kupujących/sprzedających o możliwych problemach z danym użytkownikiem.
No ale obawiam się, że taki temat stałby się jednym wielkim polem bitwy. Chyba że obowiązywałaby tam zasada "nie komentujemy postu wyżej".

Tak w ogolę chodziło mi o zwrócenie uwagi na fakt, że taka grando_ zostanie pominięta, a gajara18, której przypadek był podobno (oprócz tego, że się strasznie dziewczyna rzucała dalej w wątku) już bez żadnego "ale" został wpisany.
Pieniędzy ostatecznie nikomu nie ukradła, po prostu zachowała się nieodpowiedzialnie, ale kontakt z nią był.
No chyba że ominęłam coś w tym wątku, więc w razie czego proszę, byście mnie uświadomiły ;]

02 listopada 2011 13:05
eeee nic Ciebie nie ominęło. Przypadek gajary stanowczo pokazał, że to była burza w szklance wody. Gajara została wpisana i zaczęła się afera.
Myślę, że trzeba zastosować jasną zasadę

STRONY TRANSAKCJI MAJĄ SIĘ OKREŚLIĆ CZY SPRAWA WYJAŚNIONA - WTEDY WPISANY USER ZNIKA Z LISTY.

Jak Gajara się o to postara to z listy zniknie i tyle. A na przyszłość nie wpisujmy takich spraw, bo to nie warto. Twój pomysł jest ok, tylko jak sama słusznie zauważyłaś, rozpęta się wojna. I będą dwa wątki o tej samej tematyce.
02 listopada 2011 13:15
laski czekajcie, czekajcie. ja chce wiedziec, ze ktos robi takie akcje- nawet nie bede zaczynala z nim rozmowy. i juz wiem, ze nawet jesli w ogloszeniu grando_  cos mnie zainteresuje, to napewno nie bede probowala kupic. podobnie z gajara, imo warto wiedziec, ze ktos robi takie numery.
02 listopada 2011 16:05
No to ja proponuję zrobić ankietę, niech lud zdecyduje

Projekt ankiety

Czy do listy NIEUCZCIWYCH RE-VOLTOWICZÓW wpisujemy:
a) wszystkich jak leci (za najmniejsze przewinienie)?
b) tylko poważne przewinienia (oszustwa na kasę, itp)?

Nada się czy coś dodać/zmienić?
Moim zdaniem na listę należy wpisywać tylko poważne przewinienia, natomiast w wątku opisywać wszystko, nawet to że ktośtam długo nie odpisuje na priv, czy że się rozmyślił po 3 dniach. Wtedy każdy może ocenić samodzielnie.
Ja troche z innej beczki. Nie wydaje sie wam ze ten watek ma byc na konskich przyklejony?
osobiście uważam że wpisywać wszystko ale na liście prawdziwi oszuści ,  a nie niedomówienia
02 listopada 2011 16:19
ok zakładam ankietę w takiej formie i zapraszam do głosowania. Lada chwila będzie na Towarzyskich

edit: link do ankiety:

http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,72450.0.html
wątek , jak i ten "uczciwi", powinien być przeniesiony i przyklejony w dziale konie
czy nikt tego nie może zrobić?
czy trzeba założyć nowy temat tam własnie?
naprawdę wiele osób jest nieświadomych tego jak wiele użytkowników jest na tej liście, przenieście więc temat do drugiego działu, bowiem obracamy w ogłoszeniach wcale nie małą kasą, pomoże to w dotarciu do większego grona użytkowników i w razie wpadek dotarcie do danej osoby dużo szybciej niż tutaj
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się