fakt, pewnie rodzynek 😉
no chętnie obejrzymy tą 3-latkę.
O, a szwedzki portal nawet z naszym Rapcewiczem mini wywiad przeprowadził z okazji tych zawodów
http://www.hippson.se/blogs/EM-kollen/index.htmLag: Polen.
Ålder: 29 år.
Häst: Randon (14-årig polsk valack e. Czuwaj - Fanimo).
Arbete: Bor och jobbar i Holland där han driver ett försäljningsstall. Michals specialitet är att ta lite mer "omöjliga" hästar från grundridning upp till Grand Prix.
Det här visste ni inte om Michal: Blev historisk 2009 som första polska ryttare någonsin att rida världscupfinalen. Har representerat Polen såväl vid OS som vid VM, och är ankare i det polska laget.
Så förbereder jag mig inför EM: Jag har helt lagt om träningen med Randon. Efter Falsterbo Horse Show i juli har jag ändrat träningsteknik helt och hållet. Den största förändringen är att jag har tagit bort mycket av den kontroll jag har haft innan. Nu låter jag Randon jobba mer fritt och ta mer ansvar, vilket han älskar! Han har aldrig känts så bra som han gör nu. Det har blivit en helt ny häst!
Hur tror jag att det går för oss i laget: Tyvärr är vi bara tre i laget, så vi är inte starka på något sätt. Jag ser mer EM som en fantastisk chans att få tävla mot de bästa ryttarna i Europa.
Så tror jag att det går för mig individuellt: Går Randon som han gör nu, med den nya träningen, tror jag att han kan gå långt. När han går bra och vill jobba är han fantastisk!i koślawe googlotłumaczenie:
Team: Polska.
Jazda: Randone (14-letni wałach polskiej e. Czuwaj - Fanimo).
Praca: Mieszka i pracuje w Holandii, gdzie prowadzi sprzedaży detalicznej. Specjalność Michała ma mieć trochę więcej "niemożliwe", ponieważ konie z jazdy do Grand Prix.
To nie chcesz Michał: stał zabytkowy 2009 jako pierwszy zawodnik w historii polskiej jazdy w finale Pucharu Świata. Reprezentował Polska na Igrzyskach Olimpijskich, jak również na Mistrzostwach Świata, i jest kotwicą polskiego zespołu.
Jak przygotować się do EM: Zupełnie umieścić na treningu z Randone. Po Pokaż Falsterbo Jazda w lipcu, zmieniłem technologii kształcenia w ogóle. Największą zmianą jest to, że zostały usunięte wiele kontroli miałem przed. Teraz pozwól mi Randone pracować swobodnie i wziąć większą odpowiedzialność, która kocha! Nigdy nie było tak dobre, jak robi teraz. Stało się zupełnie nowy koń!
Co myślę, że robimy w zespole: Niestety, to tylko trzy drużyny, więc nie jesteśmy mocni w jakikolwiek sposób. I przyjrzeć się Mistrzostwa Europy w fantastycznym szansę konkurować z najlepszych zawodników w Europie.
Więc myślę, że idzie do mnie indywidualnie: Czy Randone jak robi to teraz, z nowym treningiem, myślę, że może zajść daleko. Kiedy ma się dobrze i chce pracować, on jest niesamowity!Generalnie opowiada że zmienił całkowicie sposób treningu Randona - już go tak nie kontroluje - pozwala na więcej samodzielności