Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)

Ja wam pokaze juz którys raz z kolei naszego slaskiego ogiera 🙂 Dla mnie to kon zjawiskowy, z masakrycznym ruchem. I chyba nie ma slazaka który by mi sie podobał tak w 100% poza Posejdonem 🙂 A razem ze swoja amazonka jak pojawiaja sie na ujezdzalni to nie da sie wzroku oderwac 🙂
Bischa   TAFC Polska :)
12 sierpnia 2011 22:01
Z masakrycznym ruchem? 🤣 W sensie, że złym? Bo masakrycznie to dla mnie negatywnie 😁 A dalej wychwalasz, wychwalasz 😁
Bisha
Z masakrycznie fajnym jak na 5 latka który od roku chodzi pod siodłem 🙂
Hypnotyze jest zjawiskowy jak dla mnie!

To może i my się nieśmiało pokażemy debiutując na forum 🙂
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
13 sierpnia 2011 17:33
Hypnotize poproszę o więcej zdjęć tego ogiera  😜
goha00 co to za ślązaczka?Napisz coś więcej 😉
La paz w straym typie ,bo to stary typ🙂A jaki papier tego karego ogiera pod siodłem🙂?
Najlepszy ogierem byłby Arlo po Lokanie,gdyby nie ten zad🙂Byłby kapitalny🙂Zgodze sie ,ze najlepszy był Brytan🙂

edytuj posty!
iwona9208 to pięcioletnia klacz na której mam przyjemność jeździć 🙂 pochodzenie jak śląskie, matka w połowie xx (ale reki nie dam sobie uciąć 😉 ) niestety zapewne w papierach ma NN.
Facella   Dawna re-volto wróć!
14 sierpnia 2011 21:12
Hypnotize, cudo!  💘 💘 💘
Prosze jesli sie podoba. Na zdjeciach jest jego stała amazonka i opiekunka w jednym 🙂 Foto portretowe zrobione przez mojego meza 😉

I tu jeszcze 2 fotki z jazd

Hypnotize a jaki rodowod tego konika🙂?
Piękny!!  😍
A z pyska podobny do naszego Drinka  😀

Averis   Czarny charakter
15 sierpnia 2011 19:55
Hypnotize, Szał!

😁

Nie ma to jak ostrość
Dave Pool
Posejdon jest po Hutorze i od Palmy po Palancie
tu cały rodowód
http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-104234.html
bardzo fajne linie. hutor daje rowne w typie konie. a palant, no wiadomo. fajny papier.
Posejdon daje w podobnym typie źrebaki i kilka z nich ma tez fenomenalny ruch 🙂
Hypnotize, cudo! Da radę go częściej pokazywać?
Averis jak tam się współpraca układa?
kare_szczescie
Pewnie da, jesli Ela sie zgodzi publikowac jej twarz 🙂 będzie jeszcze sporo zdjec z sesji jak oboje sa w ruchu 🙂
W takim razie czekam z niecierpliwością. Jest kapitalny!
16 sierpnia 2011 08:09
Gdyby Posejdon był bliżej z chęcią pojechałabym z moją Astrą na krycie  😜
Hypnotize,bardzo dobry ogier🙂Najlepszy koń Rudolfa jakiego kiedykolwiek udało mu sie wyhodowac🙂
Dave Pooll
Ja sie na ślazakach w ogole nie znam, ale fajnie ze tak piszesz. Bo ten kon bardzo, bardzo, bardzo mi sie podoba. Jest łatwy do jazdy, lekki przodem, z wysoka akcja nóg, z fajnym zadem i bardzo dobrym charakterem. I to przekazuje źrebakom. Był u nas jeden taki w którym byłam absolutnie zakochana, mimo ze matka byle jaka NN . Jakis miks zimnokriwtsgeo ze slazakiem, a jednak Wojtek bardzo duzo po Posejdonie przejął. Głownie jesli chodzi o ruch, szyje itp.
Jeżeli możemy chcielibyśmy dołączyć.

Koń Gaspar rok urodzenia: 2006 (ojciec : śl Bakszysz z SO Książ; matka: młp Galerka)

wdał się jednak charakterem całkowicie w ojca z budowy także zdecydowanie bardziej przypomina ślązaka, więc mamy nadzieję, że nas przyjmiecie do swojego grona 🙂

Pozdrawiamy i zapraszamy do galerii: http://re-volta.pl/galeria/album/2279
Abigeil88, bardo fajny chlopak. i jak najbardziej w slaskim typie, malo to uszlachetnienie widac.  milo popatrzec. 🙂
Abigeil88, bardo fajny chlopak. i jak najbardziej w slaskim typie, malo to uszlachetnienie widac.  milo popatrzec. 🙂

Dziękujemy 🙂 Inteligentna i odważna bestia. Miękko nosi, ma obszerny kłus. Jest moim ideałem ze snów pod każdym względem.

Zna ktoś może jego ojca ?
bakszysz to ogier hodowli pana smichury. od bardzo ciekawej klaczy bonzy, z tego co pamietam (poprawcie mnie jesli sie myle) jednej z pierwszych prywatnych klaczy wygrywajacych polagre, jest matka kilku uznanych ogierow (co najmniej czterech), jej potomstwo odnosi sukcesy w sporcie zaprzegowym. bonza jest wnuczka slynnego wrangela syna rownie slynnego firleya. na ta linie bakszysz zostal nieco zinbredowany- ojciec szwadron rowniez jest wnukiem wrangela, a do tego niesie linie oldenburskiego gloknera. sam szwadron daje dosc ciekawe potomstwo, mocne konie o charakterystycznych glowach 😉 jest szeroko uzywany w hodowli w mojej okolicy.
A co sądzicie o tym ogierze?  http://www.bazakoni.pl/horse_103085.html
17 sierpnia 2011 20:13
Abigeil88 przeglądałam Twoją galerię i na trzecim zdjęciu najbardziej widać,że płynie w nim śląska krew 🙂
Podoba mi się jego latarnia na pysku  😉
Averis   Czarny charakter
17 sierpnia 2011 20:15
a do tego niesie linie oldenburskiego gloknera.

Zgadzam się- wybitny koń  😎 A potomstwo jakie zacne.
W bazie koni jest nawet zdjęcie Bakszysza: http://www.bazakoni.pl/horse_4176.html. Można porównać z koniem Abigeil.
Nie chce byc złosliwy,ale jaki cel ma krzyzowanie konia małopolskiego z koniem ślaskim🙂???Ten kon ma w budowie troche z tego i tego konia🙂Gdyby go podpiac pod slazaka,to niestety bardzo,bardzo słaby🙂Ale jak sie miło jezdzi to ok🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się