Kurczak- właśnie też sie kiedyś zastanawiałam w kwestii tego związku, ja jako ja nie mam koni, ale mój szef jest członkiem pzhk i może do huculskiego też by się chciał przyłączyć.
http://www.pzhk.pl/docs/PZHKH-Regulamin_foto.pdf PZHKH organizuje konkurs fotograficzny, kto się na to pisze? 😉 Ja na pewno coś wyślę, jak tylko się zdecyduje co... Chociaż taka tu konkurencje mam, że aż strach pokazywać swoje zdjęcia! 🤣
ja niestety nie mam czasu na zdjęcia 🙁 i chyba nic nie wyślę , ale jeszcze pogrzebię coś w starociach może cosik się znajdzie , póki co mam lenia tak jak Punia i nic mi się nie chce
Podaję program na Chmielewo: 9.00 Odprawa techniczna 10.00 Płyta 12.00 Zasadnicza próba dzielności 13.00 Eliminacje do Ogólnopolskiego Czempionatu 15.00 Rozdanie nagród i przedstawienie ekip
Serdecznie wszystkich zapraszamy. Pozdrawiam Olimpia 🙂
i co u Waszych ogonów? Ja kobył nie widziałam tydzień ( a Witki dwa tygodnie), bo miałam urlop wreszcie. Miałam jutro już do nich jechać, ale mnie osa tak ugryzła, że raczej nie dam rady 😀iabeł:
Olimpia, Kurczak- dużo koni do Chmielewa zgłoszonych? Jakieś newsy? Może być na Pw
marysia550 z tego co wiem zgłoszonych koni jest całkiem sporo, a już na pewno więcej niż się wszyscy po Chmielewie spodziewali 🤣 Więcej jest chyba na próbę niż do eliminacji, ale i tak cieszę się, że trochę nas będzie. Ścieżka łatwa na pewno nie będzie, teren bardzo fajny, urozmaicony, a Pan Gibała zadbał o ciekawe przeszkody 🙂
asia- nie sądzę żeby zdarzyło się tak, żeby zrobiła się siwa. U nas jest kobyłka w jej wieku i te jej się pojawiają siwe włosy w sierści i we włosach, ma podobne do niej umaszczenie ( gniadosrokata z małą ilością białych odmian).
governmenthorse - srokacizna to "normalka" w tej rasie.
Właśnie wróciłam z zawodów z Bohemą i musze się pochwalić że zajeliśmy I miejsce w skokach a II w ścieżce huculskiej jestem po prostu zachwycona. Jak bedę miała zdjęcia to dodam bo miałam osobistego fotografa 😁
bielanska- na 99% w Sielcu w przyszłym roku będą szły próbę dzielności, a dalej to się zobaczy czy pójdą gdzieś jeszcze i czy w ogóle będę na nich jeździć.