marysia550 dla mnie też podróż jest największym stresem.. Mam wizję dziurawej podłogi, odczepiającej się lub wywracającej przyczepy 🤔wirek: Mimo, że już tyle z końmi wyjeżdżałam, na różne odległości to i tak nie mogę się tych czarnych wizji pozbyć. Apogeum osiągają wtedy, gdy wiozę Czakrę 🙄
bielanska- Bohema wydaje mi się być coraz okrąglejsza :P
nerunia- ja jakoś ostatnio na lajcie jechałam ( do Sielca) ale teraz gdzieś przeczytałam o skłonnościach do wywracania się przyczepek jednokonnych i mam stres. Zawsze dwukonną jeździliśmy,ale teraz była zajęta. Raz ( dawno dawno temu) odczepiła nam się przyczepa z dwoma końmi i goniła samochód, którym jechaliśmy- dobrze, że to nie zdarzyło nam się na trasie tylko pod stajnią praktycznie. Wjechała na chodnik jednym kołem i tak gibiąc się na boki podążała dalej, aż wjechała w drzewo. Konie nie ucierpiały.
U nas był przypadek, kiedy w trakcie transportu zrobiła się dziura w podłodze. Klaczy wpadła tam noga, ona się wywróciła i nie mogła wstać. Ciągnęła nogą po asfalcie wiele kilometrów zanim kierowca zorientował się, że coś jest nie tak... nie chcę mówić jak wyglądała noga po takiej podróży.. 🙁
Bohema rzeczywiście bardzo okrąglutka. Jest źrebna czy wypchana dobrymi rzeczami? 😉
Te zawody były gdzieś 12 czerwca więc była okrąglutka, a dopiero teraz dostałam to zdjęcie więc wstawiłam. A tak teraz to jest dnie i noce na pastwisku tylko na jazdy ja zganiam i zaraz wyganiam więc nie je nic owsa 😉
nerunia ja mam 167 cm Czakra śliczna tylko szkoda że kuleje 🤔 Szumka94 ale masz skocznych chłopaków 😜 exploited w tym czapraku jej ładnie bo od Ciebie :kwiatek:
Właśnie wróciłam z akcji łapania koni. Poszły sobie na spacer do sąsiedniej wsi. Przy zganianiu ich zauważyłam, że Czakra już mniej kuleje 😅
Jeździłam dzisiaj również na odrzechowskim Witalisie. Jest boski 😍 Dostałam go do przygotowania i startu na wrześniową ścieżkę pod Zamościem. Chętnie bym śmignęła nim Czakrę, gdyby tylko stać mnie było na drugiego konia... ich źrebak byłby mistrzostwem świata 😜
Szumka, bo to wszystko rodzinne, że tak powiem 😁 A ja zaraz jadę do Witalisa! Może uda mi się przywieźć jakieś zdjęcia to wstawię i zapewne Wy też się w nim zakochacie 😍
Wróciłam z Pleckiej Dąbrowy. Witka pojechała na wakacje (wcale mi się to nie podoba) , ale ja też szykuję się do urlopu. Było bardzo, bardzo sympatycznie, szkoda, że impreza jednodniowa🙂