Dzięki :kwiatek:
Trochę się jednak boję, bo tyle się słyszy teraz o resorpcjach itp.
Tak mi się wydaje, że od 12 tyg to można być prawdziwie w ciąży 😉
No, może od 8 😉
RaDag gratulacje!!!! 😅
Oj przybywa nam ciężarnych, przybywa 😁 Gratulacje dla tej, która się jeszcze nie ujawniła 👀 :kwiatek: 😁
ana gratulacje ❗ Witamy Leona 😅 😅 😅 😅
unicorna współczuję, ale trzymam kciuki, żeby już teraz było tylko dobrze. Cesarka planowana to w sumie fajna rzecz (tak musisz do tego podejść). Mnie zresztą też czeka. Umawiasz się konkretnie na dzień i godzinę, wszystko wiesz co i jak, komplikacje wtedy praktycznie nie grożą żadne, bo wszystko zaplanowane i ustalone - będzie git zobaczysz :przytul:
A tego pożal się Boże ojca, to powinno sie w głowę kopać aż zmądrzeje, a jak nie pomoże, to w jajka tak, żeby więcej nikomu dziecka nie zrobił.
aketter trzymaj sie dzielna kobieto ❗ Teraz jesteś wolna i możesz zacząć od nowa, sama nie jesteś - masz dla kogo żyć, więc ruszaj z kopyta, cały świat stoi przed Tobą otworem.
RaDag super, to jesteś w dwupaku 😉 😜 😅
Ja Was bardzo laski (i chłopie) przepraszam, że tak mało się w wątku udzielam, ale wyszło, że mam w ciąży nietolerancję glukozy (to jeszcze nie cukrzyca ciążowa, ale ponieważ mam chorobę Hashimoto, to jestem wgrupie ryzyka), więc czas upływa mi na planowaniu listy zakupów, aby potem móc odpowiednio kompnować posiłki, przeliczaniu wymienników węglowodanowych, pilnowaniu godzin posiłków (z odstępami nie mniej niż 3 godziny i nie więcej niż 4) i mierzeniu cukru na czczo i po posiłkach.
Schudłam! 😜 Za to morfologię mam lepszą niż przy normalnym jedzeniu 😅
Byle do końca siepnia 😉
RaDag gratuluje I fajny czas masz przed soba!!!
My karen ale owijasz Darka w rozek czy przykrywasz tylko? Ja zawijalam na poczatku tylko.
ElMadziara ja tez mialam nietolerancje glukozy. 5 kg przytylam. Teraz waze 3 kg mniej niz przed ciaza
A wyniki wzorowe 🙂 wiec nie jest taka straszna ta cukrzyca. A Olunia wazyla 2900 I supet zdrowa!!!!
Biala - kolejna kontrolna co z fasolką
Eurydyka: nie ma fasolki, poroniłam.
Biala - przepraszam, nie powinnam pytać... :przytul: (ćwierćinteligentka nie zauważyłam braku suwaczka)
Ja też się zastanawiałam.. Biała szkoda, trzymaj się
Eurydyka: nic się nie stało. Z naturą się nie wygra, niczyja wina. Zarodek przestał się rozwijać w 5 tygodniu, nawet serduszko nie zabiło. Widać coś poszło nie tak. Wczoraj wróciłam ze szpitala, miałam zabieg. Myślałam, że samo się wszystko oczyści, ale dostałam krwotoku i musiałam pojechać do szpitala. Zdecydowałam się na zabieg, bo nie chciałam już więcej czekać, zwłaszcza z małą Julką w domu. Wszystko dobrze się skończyło, już prawie nie krwawię, dobrze się czuję, po 2 tygodniach wracam do pracy, po pierwszej @ zaczynamy starania o maluszka.
Biala - dzielna i mądra baba jesteś!
Aha, zapomniałam dodać, że w UK nie robią łyżeczkowania tylko 'vacuum', czyli coś a'la wyciągania próżniowego. Dlatego nic nie boli po zabiegu i tak szybko można zachodzić w kolejną ciążę.
Pewnie, że ciężko jest i smutno, ale mam Julkę, która jest moim największym szczęściem i ona mi wszystko wynagradza. No i dzielnie sobie poradziła, sama z tatą przez 2 dni jak byłam w szpitalu. Jestem z nich dumna 🙂
Biała trzymam mocno kciuki za Was! Jak powiedziała już Eurydyka, mądra baba jesteś!
Biała przykro 🙁 ale fajnie, że możecie się tak szybko zacząć starać - my mamy jednak odczekać pół roku 🙁
RaDag, gratulacje!
Biala trzymaj się, mocno ściskam!
Biała :przytul:
RaDag - gratulacje!
Pegasuska, bardzo chętnie, pisz na PW jak najdzie Cię ochota
Biała no takie życie. Przykro, ale widocznie tak musiało być. Trzymaj się dzielnie, widać, że masz do tego zdrowe podejście :przytul:
Dobrze, że szybko możecie się wziąć do roboty 😉
RaDag gratulacje! Masz racje ze swoimi obawami, dobrze, ze jestes swiadoma, ale niech Ci to nie zaburzy pierwszych szczesliwych tygodni 🙂!!
I za Kopyciakiem gratuluje nieujawnionej, sesesese 😉
Unicorna, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.
Aketter-jestes WOLNA! Za sms nalezy mu sie lomot, i wierz mi, dostanie od losu na pewno.
Anie juz gratulowalam, ale raz jeszcze-BRAWO!!!!!!!!
RaDag, Kopyciak - gratulacje 😅 😅
Biała - przykro mi 🙁
Unicorna - trzymaj się kochana, już będzie tylko lepiej :*
Aketter - dzielna kobietka z Ciebie, teraz masz swoją córeczkę, będziecie szczęśliwe.
Cierp1enie ja to już dawno ujawniona- w końcu to już 26 tydzień u mnie, tylko czekam tu na pewną osobę z oficjalnym komunikatem 👀 👀 😁
aha no to fajne mam braki na forum 😁 😁
możecie mi polecić jakiś skuteczny krem na rozstępy? z góry dziekuję
prewencyjnie Mustela, a jeśli już się zrobiły to nie wiem
Oj przybywa nam ciężarnych, przybywa 😁 Gratulacje dla tej, która się jeszcze nie ujawniła 👀 :kwiatek: 😁
I za Kopyciakiem gratuluje nieujawnionej, sesesese 😉
No dobra, chyba już się mogę oficjalnie pochwalić - dwa tyg temu na teście wyszły dwie kreski, a we wtorek byłam u gina i mój kosmita/ka
[center]
ma 6 tygodni i mierzy 4mm 💃 😅 💃[/center]
A tak wygląda 😀
dla mam których dzieci nie chcą pić z niekapków i butelek.
Moja Jula do przedwczoraj piła tylko ze smoczkiem, próbowałam wszystkiego i z niczego nie chciała.
Trochę wstyd mi było, że takie duże dziecko pije przez smoczek, a i pediatrzy zalecają tylko do roku używania butelek ze smoczkami. Aż w końcu odkryłam!
Achhhh jaka jestem szczęśliwa 🙂 Jula od razu załapała picie przez butelkę - Kubuś Water!
Na dodatek ta butelka jest niekapkiem 🙂 bo nic się z niej nie wylewa.
Do tego mieliśmy problem, by Jula w dzień wypiła 200ml, a teraz wypija ponad 500ml 🙂 juuupiiii
Horciakowa GRATULACJE!!!! 😅 😅 😅 😅
Horciakowa - gratulacje 😅 😅 😅
Horciakowa: super, ogromne gratulacje. Cieszę się bardzo... i zazdroszczę 🙂
No wreszcie 🤣 Horciakowa GRATULACJE :kwiatek: 😅 😅 😅 😅 😅 😅