Młode Konie

Dodofon, nawet jak nie będzie.... to będzie wyglądać! 😉 A to już +100 do ogólnego szpanu. 😉  😁
Bardzo urokliwa dziewczynka. 🙂

armara, No, no, zdjęcie świetne🙂 Tylko kurczę, szkoda, że taki duży znak wodny. Nie lubię takich znaków, ale z drugiej strony nie dziwię się fotografom, że je zamieszczają, bo później zdjęcia potrafią "wypłynąć" gdzieś w eter. :/
armara, No, no, zdjęcie świetne🙂 Tylko kurczę, szkoda, że taki duży znak wodny. Nie lubię takich znaków, ale z drugiej strony nie dziwię się fotografom, że je zamieszczają, bo później zdjęcia potrafią "wypłynąć" gdzieś w eter. :/

Dzięki  :kwiatek:
Te które leca do mnie na płytce są mniej oznakowane, tupię i tupię ale poczta polska jest bezlitosna. Dlatego wrzuciłam jedno ukradzione bezpośrednio z picasy  😡
Dodofon, o rrany, ale piękna dziewczynka!!!
Wojenka   on the desert you can't remember your name
27 czerwca 2011 22:29
armara, bardzo przystojnie wyglądał Junior na pokazie.
Dodo, powoli robi się koń 🙂

Ja mam wieści, że u Mujiego wszystko w porządku, hasa z kumplami, tłuką się, ganiają i wylegują w trawie  🙂.
Ech, już się nie mogę doczekać jak go zobaczę...I zajazdka coraz bliżej... 💃
Wojenka
Dziekuję  :kwiatek:

Nie masz jakichś zdjęć swojego? Tak dawno go juz nie widziałam. Na pewno bardzo wyrósł, czas leci jak szalony  🤔wirek:
Wojenka   on the desert you can't remember your name
27 czerwca 2011 22:49
Nie mam żadnych zdjęć... 🙁 I nie widziałam go od kwietnia...Moja mama widziała go w połowie maja i mówiła,że bardzo podobny dp Mihraba z wyrazu się zrobił.Ciekawe,ciekawe...
galopada_   małoPolskie ;)
28 czerwca 2011 19:27
wlasnie wrocilam ze stajni i pękam z dumy bo Siwy 2 był taki grzeczny dzisiaj. jezdzilam na lonzy stępem i klusem  🏇

Hehe podobieństwo do Siwego 1 najwyraźniej tylko wizualne  😁
Gratulacje  😅
28 czerwca 2011 20:02
to jeszcze kilka. może jutro uda zrobić się lepsze bo dzisiaj jezdzilam już o zmroku bo wczesniej mialam akcje siano  😵

tu stoi jak pokraka - kazda noga w inna strone  😂

stępujemy

i radocha  😁

galopada_ ja już się nie mogę doczekać kiedy będę tak śmigać z naszym  💘
na razie były próby przewieszania się  😉
28 czerwca 2011 20:49
no to ja 2 dni sie przewieszałam a dzisiaj kłus :p jutro jeszcze lonża a pojutrze pojade sama  🏇 a to jak lubie prace z mlodymi konmi przedstawia zdjęcie ostatnie  😁 fajnie jest, nigdy nie wiesz co się stanie zaraz  😁
Brawo ! i jest kolejny wierzchowiec 🙂

Nasza druga małopolska trzylatka

[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg1056170#msg1056170 date=1309290572]
no to ja 2 dni sie przewieszałam a dzisiaj kłus :p jutro jeszcze lonża a pojutrze pojade sama  🏇 a to jak lubie prace z mlodymi konmi przedstawia zdjęcie ostatnie  😁 fajnie jest, nigdy nie wiesz co się stanie zaraz  😁
[/quote]

Powiem szczerze, ze juz z tej radochy wyroslam. Kocham moje mlode konie, jednak tylko wtedy, gdy mam troche kontroli  😁 zajezdzanie juz nie jest moim ulubionym zajeciem, ale to chyba przychodzi z czasem.  😉
Jak wiem, ze jest kontrola, to moga robic co chca, wtedy nie mam skrupulow, ale samo zajezdzanie zostawiam chlopakom.
29 czerwca 2011 07:10
Anka lubie cały ,,proces" od przewieszania przez wsiadanie, jazde na lonży, jazdę samodzielnie itd.  💃
slojma   I was born with a silver spoon!
29 czerwca 2011 08:51
galopada_- gratuluję i czekam na kolejne zdjęcia, z jazdy nie tylko na siwym ale i Twoim bo zdecydowanie ich za mało
montana - fajna a jak zmężnieje będzie pięknym koniem
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
29 czerwca 2011 11:22
montana skad masz taka koszulke? gdzie mozna kupic  👀
takie koszulki to tu http://karoka.com.pl/
a ja nawet nie wiem, to nie ja na zdjęciach, ale podpytam 🙂

Ja też lubię pierwsze wsiadania, młodziaki, ale tylko te nasze, u nas urodzone, które dobrze znam, na przyszyły rok też rosną dwie kolejne do zajazdki. Z obcymi trudniej, jak się ich nie zna i nie wie czego sie można spodziewać, bywają niewychowane.
Swoje, u siebie, od małego układane to się łatwo i przyjemnie zajeżdża, choć z nimi oczywiście też nie wiadomo czego sie spodziewać, ale są bardziej przewidywalne.
Ja tak zaglądam do wątku i liczę, że pojawi się Brzoza ze swoim nowym nabytkiem a tu cisza 😉 Galopada zmobilizuj nową właścicielkę 😀

Montana fajna siwa 😀

Anka, a z czym teraz pracujesz? 🙂 I jak tam czarny Szatan? (bo to też młode było, nie? i kare czy mi się miesza? 😁 :emoty327🙂

Ja natomiast wreszcie zaczęłam wsiadać na Dziada Wagarowicza i muszę powiedzieć, że jest fajnie 💃 Przede wszystkim cieszę się, że nie próbowałam go zajeżdżać sama. Wiadomo - najlepiej by było, jakbym kupiła starszego konia, ale wyszło jak wyszło. Dziad jest bezpiecznym, rozsądnym koniem, czasem kombinuje, ale nie jest chamski, fajnie odpowiada na pomoce (dzięki kujce). Także mam nadzieję, że nie będzie AŻ takiej masakry jak mi się wydawało 🙂
Właśnie, gdzież ta Brzoza ? :>

Anka, Czyli już nie dostajesz żadnych "świeżaków" ?

montana, Hmm... Ty ją tu chyba wstawiałaś....(?) Bo skądś kojarzę tylko nie wiem skąd 😡

amnestria, a czemu wydawało Ci się, że będzie masakra? 🙂
galopada: gratulacje, fajny siwy 😉
montana: bardzo mi się podoba ta kobyłka, ma super maść- czekoladka  😍

Dawno nie było tu mojego siwego więc wrzucę dla przypomnienia ,,kilka" zdjęć z wczoraj. Poskakali sobie troszkę moi chłopcy  🙂 Wczoraj pierwszy raz Elbrus miał zrobione koreczki, co cierpliwie znosił .

nie wiem gdzie dać to pytanie , a że chodzi o młodziaka to chciałabym tutaj .
więc dzisiaj przyjeżdżam do stajni , patrzę a Okoniowi na  chrapach skóra się łuszczy  🤔
z tego co pytałam to on coś miał ze skórą kiedyś , ale właściciel wyjechał i nie mam kogo zapytać .
jeden chłopak podsunął mi pomysł , że może mu się ta skóra na chrapach opaliła czy coś w tym stylu (chrapy ma jasne) .
pierwsze się z tego śmiałam , bo jak koń może się opalić ale możee.. ?
więc jak myślicie co to może być ? i czy koń faktycznie może się opalić ?
boję się , bo dzisiaj mu się z jednego miejsca na chrapach krew puściła (nie dużo) i dlatego chce go wyleczyć .
a kompletnie nie wiem czym i co to jest bo nigdy sie z takim czymś nie spotkałam  😵
sheila
To reakcja na słońce. Smaruj mu nos (tam gdzie różowy ) kremem z filtrem, ja smarowałam kremem dla dzieci Ziaji, chyba 50'tką

amazonka89
Wow ale się fajnei chłopak wysmuklił w treningu  😍 Wygląda ekstra !
aramara dzięki  :kwiatek:
w takim razie jutro lece do sklepu po ten krem 🙂

ale śliczne te młodziaki  😍
kiedy to będzie gdy ja z Okoniem będziemy tak śmigać 😵
Averis   Czarny charakter
29 czerwca 2011 18:52
Siedziałam już na moim koniu 4  razy. Tylko raz na lonży i ano razu nie lonżowałam go przed. Ależ jestem szalona. Ale Karson jest przefantastyczny 💘 W przyszłym tygodniu jedziemy w teren z doświadczonym koniem 🙂
Siedziałam już na moim koniu 4  razy. Tylko raz na lonży i ano razu nie lonżowałam go przed. Ależ jestem szalona. Ale Karson jest przefantastyczny 💘 W przyszłym tygodniu jedziemy w teren z doświadczonym koniem 🙂

Chyba nie śmiałaś wątpić w jego fantastyczność  😎, hmm ? 
A zdjęcia gdzie  🤬
Averis   Czarny charakter
29 czerwca 2011 19:17
armara, jak dostanę zdjęcia 😀 O, i kłusowałam, i chodzi prosto po prostych i skręca na zakrętach. I jest cudownie zrównoważony, i jak inne konie galopują na padoku obok, to on dalej spokojnie truchta, i stoi przy wsiadaniu. Jestem w niebie 💘 I dziękuję Burzy za ogromnie cenne wskazówki 🙂 :kwiatek:
he he he, idzie prosto i skręca jak świadków na ujeżdżalni nie ma  😂
a koń może i doświadczony, ale ślepy  🏇

Powodzenia  😁
Oj Wy tam macie bardzo wesoło chyba  😁
Chyba tak 🙂
po prostu lubimy się podnosić na duchu  😁

zapraszamy w odwiedziny, averis pokaże ruch wężowy Karsona, a ja czempiona wezmę na lonżę, zobaczysz, będzie ubaw  😎

a tak na poważnie, to gorąco zapraszam 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się