Kącik WKKW
sroka1991, masz porządne problemy z gramatyką. Wpakowanie się w przeszkodę było przyczyną zawału? płuca przebiły żebra?
przepraszam już zmienilam nie zauważyłam tego..
tak atmosfera sie bardzo zmieniła widać było że wszyscy są w szoku... już nie było tak "lużnie i szczęśliwie"
organizatorzy nic nie powiedzieli co się stało (jednak wszyscy się dowiedzieli od kogos innego, lub sami to widzieli).. wszystko zostało załatwione szybko... karetka i samochód który zabrał zwierze
.. kilka par wycofało sie z konkursu..
ogólnie to trenerka tej dziewczyny tez starowała ale w * i też zaliczyła upadek..
Strzyga: nie podejrzewam że najpierw był zawał i przez to koń się wpakował w przeszkodę... bo jak dla mnie innego wytłumaczenia nie ma
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak edycji postow
sroka1991, błagam, przecinek po "nie". Zrozum - ludzie czytają to co napisane, a nie co myślałaś.
dobra chciałam tylko przekazać informacje..
nie patrzyłam na żadną interpunkcje itp
skoro was to tak drażni to po prostu nie będę nic pisała
ps. galopada zachowaj te minki dla siebie
sroka1991, drażni nas niestety, bo nie da się Ciebie zupełnie zrozumieć. Ktoś po coś wymyślił ortografię, interpunkcję i gramatykę.
Moim zdaniem to dobrze, że organizatorzy nie nagłośnili sprawy.. Ci co byli w centrum 'zamieszania', czyli zawodnicy, luzacy, trenerzy i tak się dowiedzieli, a oprócz koniarzy było mnóstwo ludzi, którzy przyszli z dziećmi sobie koniki pooglądać itp., więc wyobraźcie sobie co by się działo jakby usłyszeli taką wiadomość.. byłby popłoch i gadanie głupot, które by wpłynęły na niekorzyść całego środowiska końskiego.
proszę nie siać zamętu, kros był jak każdy inny, przepisowy. Zawodniczka jest doświadczona w konkurekcji skoków jaki i wkkw, wielokrotnie startowała w klasie L więc i ona i koń byli dobrze przygotowani, koń miał zawał więc równie dobrze mógł paść w boksie, zawodniczka przez jakiś czas musi powrócić do zdrowia ale jej życiu nie zagraża niebezpieczeństwo
może kros nie był trudny ale organizacja - beznadzieja
ludzie wchodzili pod przeszkody i na trasy kiedy zawodnicy byli w pobliżu..
listy startowe cały czas ulegały weryfikacji
i moim zdaniem powinien być przegląd, chociaż przed *
pata,
Krótko i na temat. Myślę, że powinniśmy dyskusję (nad czym? na litość!) zakończyć. Poprosilibyśmy natomiast później o info o stanie zdrowia zawodniczki - wiele osób trzyma kciuki :przytul:
Dyskusję o zawodach można przecież prowadzić bez odniesień do wypadku, który, jak wszystko wskazuje - może zdarzyć się zawsze, i niestety, każdemu z nas 🙁
organizacja nie należała do najlepszych ale nie przesadzajmy, na większości zawodów niczego nieświadomi ludzie ładują się pod/nad i obok przeszkód ale na szczęście nikt na tym nie ucierpiał, a listy startowe mają niewiele wspólnego z błędami w krosie, ponieważ zmiany zostały odpowiednio wcześniej ogłoszone i każdy mógł się rozprężać do woli.
może kros nie był trudny ale organizacja - beznadzieja
ludzie wchodzili pod przeszkody i na trasy kiedy zawodnicy byli w pobliżu..
listy startowe cały czas ulegały weryfikacji
do godziny 14 w niedzielę,nic mi o tym nie wiadomo
...a przegląd przed krosem był i to w każdej klasie- dzień wcześniej, na czworoboku!
wrotki proszę cię, to nie był przegląd. Pani sędzina sprawdzała czy koń ma przepisowe wędzidło i czy zawodnik ma dobrze założone ostrogi.
a starty zawodników klasy * odbyły się wcześniej o 40 minut.
wrotki proszę cię, to nie był przegląd. Pani sędzina sprawdzała czy koń ma przepisowe wędzidło i czy zawodnik ma dobrze założone ostrogi.
i własnie tym wpisem dowiodłaś że nie masz pojęcia o czym piszesz 😂
...przegląd odbywa się NA CZWOROBOKU!
a o tym że * odbędzie się 40 minut wcześniej, zawodnicy wiedzieli 5 godzin wcześniej.
dobra nie chce się już kłócić
ale moim zdaniem sędziowie powinni bardziej zwracać uwagę na ludzi, którzy chodzą i oglądają sobie chmurki.
Sroka, najlepiej oceniać ludzi z góry, proszę jakie to łatwe 🙄
Bardzo przykro mi słyszeć o tym wypadku, to będzie straszne przeżycie dla dziewczyny, kiedy się dowie, co się stało z koniem. Ja się tylko z ciekawości zapytam - czy to był młody koń, czy stary? Jakie były warunki pogodowe, czy było gorąco?
było ciepło, elastyczne podłoże koń miał 12 lat, czyli profesor.
czy ktoś wie dlaczego Mistrzostwa Polski Seniorów są już teraz?
Dziwne pytanie 😉 Tak zostalo ustalone w kalendarzu i juz 😉 Termin rzeczywiscie dziwny, ale z drugiej strony, ile razy Mistrzostwa moga sie odbywac w Strzegomiu albo Sopocie 🙂
asior, wybierasz się z siwym?
Dziwne pytanie 😉 Tak zostalo ustalone w kalendarzu i juz 😉 Termin rzeczywiscie dziwny, ale z drugiej strony, ile razy Mistrzostwa moga sie odbywac w Strzegomiu albo Sopocie 🙂
Może i dziwne, ale ja pamiętam MP rozgrywane w mniej więcej w tym terminie.Dla mnie nie normalne są jesienne terminy. Jak Mistrzostwa są maj/czerwiec, to można sprawdzić formę najlepszych jeźdźców, koni i ustalić kadrę, by walczyć za granicami kraju. Jesienią, to sorry,ale...jest już po zawodach Tak po za tym fajnie, że są rozgrywane w BB, to najlepsze miejsce na MP, i wyżej w Polsce( po tym jak odpadł Kwidzyn , SM, Poznań). Szkoda tylko ,że tak słabo wykorzystane. Jak widać na przykładzie Strzegomia dużo zależy od ludzi, i dobrej organizacji. 😉
Czemu niby najlepsze? Bo nie rozumiem. Najlepsze wg mnie to Strzegom, gdzie nikt nie przyjedzie i nie poskacze wczesniej krosu, gdzie kros jest techniczny, wymiarowy i stoi fair, podloze na czworoboku jest bdb przygotowane itd.
Dzionka, Siwy ma kolejny start dopiero na poczatku lipca, bo ja juz nie moge sie wyrwac z uczelni do konca semestru 🙄
ile razy Mistrzostwa moga sie odbywac w (...) Sopocie 🙂
duzio, duzio, duzio razy 😀
Kto do BB? Ja będę już od piątku dzięki Felix 😀
Miałam jechać i posędziować odrobinę, niestety 🙁 wystąpiły trudności z bilokacją 😕 Szkoda, uwielbiam BB i gotowa byłam lecieć w te we wte z wywieszonym jęzorem - ale nie dało się, zbyt dużo musiałabym zawalić - a tak, to "zawalam" tylko ten pobyt w BB (ważny był, kurcze :marze🙂
Ja jestem jutro od rana... powinnam być już dziś , ale mnie z roboty nie puścili... Mam szczerą nadzieję (Szanowni Jeźdźcy), że wszyscy będą fair na terenach treningowych ;-) i do zobaczenia jutro
bałoborski komisarz ;-)
MP są przeciez tak szybko,bo ME są w tym roku,a to rok przedolimpijski jest....
No właśnie, i wszystko na ten temat.
Asior, BB to przede wszystkim doskonały pofałdowany teren idealny do crossu, tu nie da się oszukać ,czy koń ma kondycje, czy jej nie ma, wszystko wylezie, nawet jak ktoś wcześniej przyjedzie i sobie poskacze, jak nie ma koń zdrowia, i kondycji, to i tak mu to nic nie pomoże. Nawet jak przeleci 2 dzień, to 3 będzie dniem prawdy.
Strzyga
Liczę na szeroką relację foto 💃 Widziałam na liście zgłoszonych sporo ciekawych koni, oby pogoda dopisała 😅
Tak się jakoś w tym roku mój kalendarz ułożył, że chyba na żadne większe zawody się nie wyrwę 😵, jako widz rzecz jasna. A tak lubię wkkw oglądać, buu.
titina, dziwny tok rozumowania. Co Ci ma wylezc, jak ktos ma kros obskakany? Skoki po krosie zawsze sa dniem prawdy, wiec nic to nie zmienia. Dalej nie wiem czemu BB najlepszy. W BB jest ciekawie dla widzow, dla zawodnikow duzy kros, czasem glupie najazdy w lesie, gdy dostajesz po twarzy galezia, a dla koni jest ciezko. Skoro pofaldowany = idealny, to czemu w plaskim Strzegomiu jest organizowany PS? 😁