konie małopolskie

Na wstępie, nie znam się na koniach małopolskich, ale mam pytanie: Zestaw do skojarzenia: klacz oo + małopolak. Tylko do czego przydałby się, Gwarny i Probat w rodowodzie potomstwa.? To jest chyba bez sensu.
galopada_   małoPolskie ;)
12 maja 2011 07:18
roczniak po Poranku  😉

galopada rude są fajne, chociaż ja nam gniadą klacz - Czarusie 😀
A oto i mój wieczny grubasek-może wcale owsa nie dostać, i chodzić codziennie ,poskąpić mu siana itp a on wygląda cały czas jak kuleczka-rewelacyjny konik w utrzymaniu,najukochańsze zwierze na świecie,zawsze przytulaśny pozytywnie nastawiony do innych koni,super
czyli Aktyw m:Alga  o:Moabit
galopada
Chyba spore dziecko ? Dawaj wiecej Poranków, bo ciekawa jestem ich 😉
12 maja 2011 07:57
nie jest jaki wielki wcale. Ale na razie wygladają zle bo a straszanie chudziutkie. pojdą na trawe to zaczna lepiej wyglądac 🙂 za chwilke wstawie zdj z padokow 😉 a na dniach zrobie zootechniczne im i 2 klaczkom po sadamie. Z poraneczkow zostaly dwa ogierki bo w tamtym roku sie 2 klaczki sprzedały  😉

edit. dodaje zdjecia:

rudy to brat Druzji (m.Dropia po Cyborg )

drugi poraneczek (m.delia po bajt)

i chlopaki synchroniczne jak zwykle  😂

Haha ostatnie dobre, pełna synchronizacja  😁
Haha ostatnie dobre, pełna synchronizacja  😁

Nic tylko przemalować i do zaprzęgu  😁
Więc co do preselekcji. To miało być 11ogrów mlp, było chyba 10, i 5sp - było 4. Z sp do kwalifikacji przeszły Ulisses i Idrys K. Ciechońskiego z Lublina i iyabelowaty Macho 😍 . Co do mlp to z tego co pamiętam (a mogło mi się coś pokićkać) przeszły:
gniado-tarantowaty Czar - do kwalifikacji zaprzęgowej w Gnieźnie
Bos (Drop - Bafra/Berberys) P. Tracza
Haltbar (Jurand - Heroina/Barok) A. Łoja

o Hetmanie (Biegacz-Hetna/Huf) i Hueso (Jurand - Honda/Huragan) mialy zadecydować skoki w korytarzu ale jak się to zakończyło to nie wiem

Co do Bondzia to spotkaliśmy się z przychylnymi ocenami, ale wspólnie zdecydowaliśmy żeby puścić go na kwalifikacje za rok. Zachowywał się wzorowo i zrobił furorę w korytarzu (nie mogę doczekać się fot)🙂 Póki co mam zakaz kastracji na najbliższe 1,5 roku  i przykazanie zrobienia z niego smoka  🏇
Co więcej moje dziecko okazało się nie mieć już wymiaru kucyka pony jak mi się wydawało i aktualnie ma 162-20,5-186cm  😅

12 maja 2011 14:36
Justine (m.Jurata po Przedświt 13-4 / o. Sadam po Askar) 2 latka  😉

i jeszcze Dessa tez po Sadamie (m.Draba po Przedświt 13-4)

cieciorka   kocioł bałkański
12 maja 2011 17:42
krysiex213, bardzo ładny 🙂
14 maja 2011 10:03
i taki jeszcze portret Justine

Justysia fajna🙂
Ja na szybko ze swoimi 😉

og. Kaprys młp (Hebab o - Kolia sp/Modest młp)

kl. Kwestia sp (Hebab o - Kolia sp/Modest młp)

og. Korund młp (Krym młp - Kolia sp/Modest młp)

14 maja 2011 15:36
Karla🙂 miejmy nadzieję że będzie następczynią mamusi  😉 miała jechac do białki ale jest jeszcze bardzo zrebięca. zad ma przynajmniej 5cm wyzej niż kłąb. Moze za rok  🙂

jest relacja z preselekcji

http://pzhkm.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=335:preselekcja-ogierow-do-zt-w-2011-so-biaka&catid=37:wyniki&Itemid=55
krysiex213, za rok będę młodemu kibicować na ZT  😜
galopada, Justine jest bardzo żeńska, i ta plamka na nodze 🙂 Masz jakieś kłusowe zdjęcia pod siodłem Justusa?
breakawayy, Kurund to roczniak czy dwulatek? ile ma w kłębie? chyba jest spory? 🙂 Ale i tak Kaprys najlepiej się prezentuje 😀

Moje dziecko:

iza90 roczniak 😉 rośnie chłopak jak na drożdżach, jest większy od siwej (trzylatka) i niedługo przerośnie Kaprysa  😁 a Twoje dziecię śliczne! Jak ja bym chciała, żeby moje tak wyglądały... 😉
15 maja 2011 12:23
iza90 na razie nie mam. jak wsiąde na niego to zagonie mojego chłopaka do robienia zdjęć i wrzuce  😉
Katharina   "Be patient and trust in the process"
27 maja 2011 16:11
Najświeższa Siwa  😍

Ja to jednak mam fioła na punkcie małopolaków  😵  😜
Właśnie poszukuje małopolaka do kupienia i mam pytanie co sądzicie o koniach hodowli Bogusława Dąbrowskiego? Czy znacie jakieś godne polecenia hodowle?
Dziękuję już wiem ;||
Czerpakowa
😵

Kwiatowa
Kiedyś u p. Dąbrowskiego rodziły się naprawdę db konie, między innymi czempionka koni 5-letnich w skokach - Awelana, uznane ogiery (z ostatnich lat choćby Juniperus/Bolivar), ale teraz pokazują się rzadko. W Białce i na ZT obstawiają raczej tyły  🙁
Myślę, że powinnaś przejrzeć ofertę Żabna oraz stadnin państwowych - ostatnio w Ochabach była jakaś wielka wyprz.
armara Wielkie dzięki  :kwiatek:
To ja nieśmiało się wtrącę, gdyż w naszej stajni gości teraz niejaki og. Arioso 😉. To pochwalę się tutaj zdjęciami  👀

28 maja 2011 06:12
jest okropnie chudy!  🙁 lepiej wygladał w Białce jako 2 latek  🙄
To nie do mnie zażalenia, u nas tylko stanowi przez pewien czas 😉. Z tego co mi wiadomo schudł im teraz na wiosnę... Jedzenia mu nie brakuje, mało na pewno nie dostaje 😉. No i na niezadowolonego z życia nie wygląda (u nas ma mało roboty, łazi w zasadzie tylko po dworze, kryje, pod siodłem z godzinkę dziennie). I jak to mówi Prezes: "poprawi się go"  😁
breakawayy, na jak długo zostaje u Was?
Kwiatowa, p. Dąbrowski ma b.fajne konie, dużo startowały w regionalkach w mazowieckim, u nas w stajni dziewczyny jeździły naprawdę konkretne rzeczy na jego koniach
MoniaaA szczerze mówiąc nie wiem. Właściciel ogiera powiedział, że konia nam nie zabiera, żeby stał ile będzie trzeba 😉. Na razie krył jedną klacz, czekamy na ruję u drugiej i prawdopodobnie na 2 klacze z sąsiedniej stajni 😉.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
28 maja 2011 18:26
Do mnie w środe przyjechał taki myszonek. Prawie 4-latek po Frazesie, hodowli SK Walewice
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się